Silja Europa liikenteeseen koronan ja G7:n jälkeen

Tallink-konsernin lippulaiva Silja Europa aloittaa liikennöimisen Helsinki-Tallinna-reitillä, koronan aiheuttaman keskeytyksen ja G7-kokouksen majoitustehtävän jälkeen.

Silja Europan ensimmäinen matka Helsingistä Tallinnaan keskeytysten jälkeen lähtee keskiviikkona 23.06. klo 18.30 Helsingin Länsiterminaali 1:stä. Laiva on viimeksi toiminut majoitustilana G7-kokouksen ajan Kornvallissa, Isossa-Britanniassa. Sieltä Europa palaa Tallinnaan 18.06.

Europan liikennöinti oli keskeytyksissä koronapandemian vuoksi syyskuusta 2020,  lähes 10 kuukautta. Tauon jälkeen on ohjelmassa 22 tunnin karanteenivapaita risteilyitä.

”Silja Europa on yksi suomalaisten suosikkilaivoista. Laivalla on useita eri ravintoloita, kauppoja, kauneuspalveluita ja reilusti tilaa ympäri laivaa. Tallinnaan suuntautuvien risteilyjen lisäksi teemme kesän aikana kolme erikoisristeilyä Helsingistä Visbyhyn”, kertoo Tallink Siljan Head of Sales Jani Mäkelä.

Silja Europalla on yli tuhat hyttiä ja muun muassa yhdeksän erilaista ravintolaa, kahvilaa tai anniskelupaikkaa. Risteilymatkustajille on tarjolla live-musiikkia, jota tarjoilee sekä housebändi että trubaduuri. Lisäksi ohjelmavetäjä järjestää mm. bingoja ja visailuja. Lapsiperheille on laivalla paljon erilaista ohjelmaa ja myös Harri Hylje sekä Muumi seikkailevat kesällä joka päivä Europalla. Kokousosastolle laajeneva Summer Center tarjoaa tilaa ja toimintaa kaikenikäisille.

Pikalaivat Megastar ja Star liikennöivät normaalin aikataulunsa mukaisesti Helsinki-Tallinna-reitillä. Silja Serenade tekee yön-yli risteilyjä samalla reitillä 22.6. asti, jonka jälkeen laiva siirtyy Helsinki-Tallinna-Maarianhamina-reitille loppukesäksi. Baltic Queen avaa Tallinna-Tukholma-reitin 09.07., palaten säännölliseen liikenteeseen 16 kuukauden tauon jälkeen. Baltic Queen liikennöi reitillä joka toinen päivä 9.7.2021 alkaen. Lipunmyynti avataan tiistaina 15.6.2021.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top