Sipulimarketin verkkopalvelin Tullin ja Europolin hallussa

Europol ja Tulli tiedottavat, että Suomen tulli on takavarikoinut Sipulimarket-kauppapaikan verkkopalvelimen ja sen sisällön kokonaisuudessaan. Sipulimarket aloitti viime huhtikuussa edellisen huumekauppa-alustan tultua suljetuksi.

Suomen tulli on takavarikoinut yhteistyössä ulkomaisten viranomaisten kanssa Tor-verkossa vuodesta 2019 toimineen Sipulimarketin verkkopalvelimen. Esitutkinnassa selvinneiden tietojen perusteella Suomen tulli on tehnyt myös bitcoin-takavarikon. Sipulimarket-kauppapaikan kautta on myyty merkittäviä määriä huumausaineita ja muuta laitonta tavaraa. Sipulimarket oli ainoa suomenkielinen Tor-verkossa toiminut huumausaineita myyvä varsinainen kauppapaikka sen jälkeen, kun Silkkitie (Valhalla) kauppapaikka suljettiin Suomen tullin toimesta keväällä 2019.

Esitutkinnan aikana Suomen tulli on tehnyt kattavaa yhteistyötä Europolin ja muiden maiden viranomaistahojen kanssa. Asiakokonaisuuden esitutkinta on kesken, eikä tässä vaiheessa Suomen tulli tai kansainväliset yhteistyötahot tiedota asiasta enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top