Sisäministeriö: 175 turvapaikanhakijan vastaanotto Välimeren alueelta katetaan AMIF-rahastosta, 175 on yhä tulossa

Hallitus on jo 27.02. päättänyt, että Suomi ottaa 175 kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevaa turvapaikanhakijaa Euroopan Unionin ulkorajalta. Kreikasta, Kyprokselta, Maltalta tai Italiasta. Päätöksen jälkeen on tapahtunut paljon kaikenlaista, mutta tehty päätös marssii yhä vaan.

Alkuperäisen päätöksen mukaan siirroista seuraavat kulut katetaan AMIF-rahoituksella. Tänään Migrin tiedote kertoo, että asia on täsmentynyt:

Sisäministeriö 2.4.2020 13.57 Tiedote 23/2020:
Valtioneuvosto on 2.4. hyväksynyt EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) kansallisen toimeenpano-ohjelman muutoksen. Ohjelmaa täsmennetään sen osalta, miten Euroopan komission Suomelle maksama kompensaatioraha kiintiöpakolaisten vastanottamisesta jaetaan. Kohdennettu AMIF-haku käynnistyy 3.4.

AMIF-rahaston kansalliseen toimeenpano-ohjelmaan lisätään 13,3 miljoonaa euroa Euroopan komission maksamaa uudelleensijoittamisen määrärahaa. Se on kompensaatiota kiintiöpakolaisista, jotka Suomi on vastaanottanut kahden viime vuoden aikana.

Summasta kohdistetaan toimeenpano-ohjelmassa 12 miljoonaa euroa EU:n sisäisten siirtojen kautta saapuvien henkilöiden vastaanotto-olosuhteiden turvaamiseen. Jäljelle jäävä osuus 1,3 miljoonaa euroa kohdistetaan kiintiöpakolaisten kotoutumisen edistämiseen ja tekniseen apuun rahaston hallinnoinnissa.

Sisäministeriö käynnistää 03.04. muutettuun toimeenpano-ohjelmaan perustuvan kohdennetun haun. Haku on avoinna 20.4. asti. Haku koskee ainoastaan rahoitusta EU:n sisäisten siirtojen kautta saapuvien henkilöiden vastaanotto-olosuhteiden turvaamiseksi, ja se liittyy valtioneuvoston aiemmin tekemään päätökseen 175 turvapaikanhakijan vastaanottamisesta Välimeren alueelta.

AMIF-rahaston sääntöjä muutetaan 27.02. tehdyn päätöksen toteuttamiseksi. Päätettyjä siirtoja Välimereltä Suomeen ei voida kuitenkaan toteuttaa korona-pandemian aiheuttamien rajavalvontatoimenpideiden takia. ”Siirtojen toteuttaminen aloitetaan heti, kun se on käytännössä mahdollista”, kertoo Migri.

1 Comment

  1. Los6666
    2.4.2020 15:52

    ai jumalauta, että sais karma potkasta ohisaloa, joku sotaa ja vainoa paennu kehari teurastais akan kaikki rakkaat… pitäisin bileet 👍

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top