Sisäministeriö: Britannian kansalaisten oleskeluluvat katkolla Brexitin takia

Britannian EU-ero lopettaa myös brittikansalaisten oleskeluluvat Suomessa, kertoi Sisäaisianministeriö tänään. Hallituksen esittämän lain mukaan Britannian kansalaiset joutuvat hakemaan oleskeluluvan uudelleen. Tasavallan presidentti vahvistaa lain huomenna. Laki tulee voimaan 01.10.

Britannian kansalaisten, jotka ovat rekisteröineet EU-oleskeluoikeutensa Suomessa, on haettava EU-oleskeluoikeutensa vaihtoa erosopimuksen mukaiseen oleskeluoikeuteen. Näin voidaan tarkistaa, että he täyttävät erosopimuksen mukaisen oleskeluoikeuden ehdot. Jatkossa näiden brittien on myös helpompi osoittaa Suomessa ja Schengen-ulkorajalla, että heillä on erosopimuksen mukaiset oikeudet Suomessa.

Uuden oleskelulupahakemuksen voi esittää Maahamuuttovirastolle 01.10.2020 – 30.09.2021. Hakeminen on maksutonta. Laki koskee noin 5000:tta Suomessa asuvaa brittikansalaista.

Asiasta lisää: Sisäministeriö/Intermin 17.09.2020.

2 Comments

 1. Feelu
  17.9.2020 22:10

  Kuinkakohan monta asiaa EU- maanpetoksella ollaankaan perusteltu. Kun on ne ”yhteiset eurooppalaiset arvot” jotka muuttuu sen mukaan kun petoksen ylläpitämiseksi on tarpeellista. Ei taidettu äänestää eurosta, yhteisvastuista tai GMC- sopimuksista tai päätäntävallan antamista yli kansallisten päätöksen teon, komission 16.12.2016 itsensä antamalla ilmoituksella epädemokraattisesti valitulle komissiolle. Mun elämässä mun rikottua yhteiset sovitut lupaukset ja sopimukset, toisella osapuolella on oikeus irtisanoa sopimus.

  Vastaa
 2. mikko janhonen
  17.9.2020 23:11

  no onneks irakilainen (ruma sana) ahmed voi tulla suomeen loisimaan afganistanilaisena ilman mitään velvotteita 👍
  haistakoon suomen punaviherkommunistihallitus pitkän (ruma sana).
  ps. FUCK THE eu.S S.R

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top