Sisäministeriö näkee turvauhkien kohdistuvan erityisesti moskeijoihin ja synagogiin

Sisäministeriö on tänään asettanut työryhmän kartoittamaan uskonnollisten yhteisöjen tiloihin kohdistuvia turvallisuusuhkia.  Työryhmän tarkoitus on laatia esitys näiden tilojen turvallisuuden parantamiseksi. SM:n tiedote korostaa ei-kristillisten kohteiden vaarantumista.

Työryhmä kokoaa tietoa turvallisuusuhkista, jotka kohdistuvat erityisesti juutalaisiin synagogiin sekä muslimien rukoushuoneisiin ja moskeijoihin. Lisäksi ryhmä tekee ehdotuksia siitä, miten näiden yhteisöjen turvallisuutta voidaan parantaa koulutuksella, turvallisuusosaamisen ja -toimien parantamisella sekä turvallisuustoiminnan organisointia kehittämällä. Aineiston pohjalta laaditaan myös turvallisuuden parantamisen käsikirja.

Työryhmän perustamisella toteutetaan valtioneuvoston joulukuussa 2019 tekemä periaatepäätös toimenpideohjelmasta, jolla ennaltaehkäistään väkivaltaista radikalismia ja extremismiä. SM:n tiedote näkee uskonnollisiin yhteisöihin kohdistuneiden turvallisuus-uhkien kasvaneen viime vuosina: ”Eri maissa näihin tiloihin on tehty vakavia iskuja, ja myös Suomessa tiloihin kohdistuu aiempaa enemmän uhkauksia ja ilkivaltaa.

Tiedotteen sanavalinnat kertovat enemmän siitä, mistä ollaan huolissaan, kuin mihin kohteisiin konkreettiset uhkat ovat kohdistuneet viimeksikuluneen vuoden aikana. Suomen tunnetuin uskonnollisen huoneiston vandalisointi tapahtui Oulussa, missä islamilaisen seurakunnan sisäinen asia johti pyörätelineen heittämiseen huoneiston ikkunaan joulukuussa 2018. Asiaan ei liittynyt extremismiä, vaikka imaamin vävy oli sotimassa jihadistien joukossa Syyriassa (Uutinen alempana).

Työryhmään kuuluu jäseniä sisäministeriöstä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä,  ja järjestöistä. Työn aikana kuullaan uskonnollisten yhteisöjen edustajia ja asiantuntijoita. Työryhmän on tarkoitus valmistella ehdotus 31.5.2021 mennessä.

 

Oulun SDP-imaamin vävy kuollut islamistien riveissä Syyriassa

5 Comments

 1. Tolppa
  13.8.2020 16:10

  Ei ne itteänsä kohtaan tunne mitään uhkia? Eikö ole kohdattu vielä kadulla tarpeeksi itseensä kohdistuvaa, omista päätöksestään johtuvaa vihaa?

  Vastaa
 2. Sami
  13.8.2020 16:11

  Se on noi pedofiili/insestikultit jotka on päättäjien suosiossa. #PIZZAGATE

  Vastaa
 3. LegionsOfSatan6666
  13.8.2020 20:38

  mitähän saatanan sieniä on toiki työryhmä napostellu? kirkot ja muut kuin rauhan uskonnon edustajat ne on vaarassa ku näitä aivopestyjä m****mikusipäitä lappaa tänne sivistysvaltioon

  Vastaa
 4. Petri
  13.8.2020 21:52

  On tämä vihreän äärivasemmiston miehittämä tyttöhallitus oikea helvetin esikartano! Pitäisi suojata kansaa ja valtauskontoja sairaalta islamilta, joka on oikeastaan yksi suuri terroristijärjestö. Mutta ei! Tytöt ovat päättäneet suojella terroristeja oman kansan ja valtauskontojen sijaan. Toivotan tälle ohisalon kakaralle ja muille hallituksen pikkutytöille saatanallista loppuelämää. Enkä hetkeäkään epäile, etteikö se sellaista tule olemaan. Pieni aika se 4 vuotta, josta alle kolme jäljellä…on. Sen jälkeen kyyti tulee olemaan kylmää.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.8.2020 20:36

   Molemmat Saksan kouhut synagoga-hyökkäykset ovat kohdistuneet henkilöihin, jotka olivat satunnaisia kulkijoita synagogan ulkopuolella. Toinen hyökkääjä oli muslimi, toisen sanotaan olevan äärioikeistolainen. Ranskassa on pappi surmattu alttarille Normandiassa. Oulun moskeija-”isku” oli seurakunnan sisäinen. Roihuvuoressa moskeijasta tullut kantasuomalainen yritti vandalisoida kirkkoa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top