Sisäministeriö: Rajat avautuvat ”hallitusti” puoleltaöin, 00:00 (To 09:00 Tiedotustilaisuus)

Sisäministeriö ilmoitti tiedotteessaan keskiviikkona 20:35 rajaliikenteen asteittaisesta  avaamisesta. Lento- ja laivamatkustaminen Suomeen sallitaan maahantuloon oikeutetuille. 

Laivamatkustajan oikeus tulla maahaan tarkistetaan satamassa. Kansainvälisen lentoliikenteen käytössä  ovat ainoastaan Helsinki-Vantaan, Turun ja Maarianhaminan lentokentät. Matkustajia ohjeistetaan noudattamaan hygienia- ja muita suosituksia, -mm. poistumaan matkustajaterminaaleista takseilla.

14 vuorokauden omaehtoinen karanteeni esitellään tiedotteessa suosituksena.

Schengenin sisärajat ylittävässä liikenteessä sallitaan työsuhteeseen ja toimeksiantoon perustuva työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne. Ulkomailta Suomeen työskentelemään saapuvien henkilöiden on valmistauduttava todistamaan maahan saapumisen työhön liittyvät perusteet rajatarkastuksen yhteydessä. Nämä ja ulkorajaliikenteessä jo aiemmin päätetyt rajoitukset ovat voimassa 14. kesäkuuta saakka.

Tiedote sisältää arvoituksellisen toiston jokaisen Suomen passin omaavan oikeudesta palata Suomeen:

Jokaisella Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen, ja kaikilla on oikeus lähteä maasta.

Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa, että useat eurooppalaiset valtiot ovat kieltäytyneet vastaanottamasta Syyrian sisällissotaan terroristeina osallistuneita kansalaisiaan.

1 Comment

 1. Orang Utang
  14.5.2020 00:46

  Että piti oikein korostaa sanaa hallitusti.

  – Tämä päivittäin miljoonia katsojia kerännyt Korona-TV show on ollut päähenkilöille ja heidän poliittiselle tulevaisuudelleen mannaa. Muulla sitten ei olekaan merkitystä. Ehkä katsojaluvut alkoivat laskea niin show piti lopettaa.

  Itse koronan “torjunnassa” pääongelma onkin ollut juuri hallitseminen: hallitus on pyrkinyt hallitsemaan ja ohjaamaan virusta. Ei kansakunnan resursseja eikä tulevaisuutta.

  – Vertailukohdaksi otan tilanteen, että meillä olisi ollut sota fyysisesti näkyvää vihollista, toista ihmistä, vastaan. Silloin nykyiset hallituksen toimet olisivat verrattavissa siihen, että se seisoisi sotatilannekarttojen ääressä ja antaisi kenraaleille määräyksiä siitä mihin milloinkin kannattaa pudottaa pommi. Saman aikaisesti reaaliaikaiset gallupit kertovat lisäsikö mikin pommi hallituksen suosiota vaiko vähensi.

  Kun hallitus puuhailee kenraaleiden tontilla kuin Hitler aikanaan, syntyy tilanne, että kukaan ei johda maata. Sellaisessa tilanteessa maan tosiasiallinen johtaminen siirtyy ulkomaille tai kotimaisten eturyhmien haltuun. Nämä eturyhmät puolestaan eivät mittaa maan menestystä sillä, miten saa eniten ääniä vaaleissa vaan sillä miten saa eniten rahaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top