Sisäministeriö suopeampi paperittomille, kuin briteille?

Brexitin jälkeen Suomessa asuvat Ison Britannian kansalaiset joutuvat uusimaan oleskelulupansa siinäkin tapauksessa, että heillä on jo Euroopan Unionin oleskelulupa. Täysin luvattomille olijoille puuhataan sensijaan oleskelua työluvan kautta.

Sisäministeriön mukaan ohjelmassa etsitään keinoja oleskelulupien kehittämiseksi niin, että ilman oleskelulupaa maassa oleskelevalla on nykyistä paremmin mahdollisuuksia oleskeluluvan hakemiseen ja varmistetaan heille välttämättömän toimeentulon ja huolenpidon turvaava johdonmukainen ja selkeä palvelujärjestelmä koko maassa. IL 27.10. 2020.

Tasan ei käy onnen lahjat:

#Brexit: Kaikkien Suomessa asuvien brittien on haettava erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta, myös niiden, joilla on todistus pysyvästä EU-oleskeluoikeudesta Suomessa. Pahoittelemme aiempaa virheellistä ohjeistusta. Sisäministeriö 02.11. 2020.

Britithän voidaan myös palauttaa kotimaahansa, sillä Britannia ei tiettävästi kieltäydy vastaanottamasta kansalaisiaan? Kielteisen turvapaikkapäätösten saaneiden Ohituskaistaa työlupiin on arvosteltu väärinkäytösten mahdollisuuden sallimisesta: Euroopan Unioinin maissa on jo tavattu tapauksia, joissa henkilö jopa maksaa näennäiselle työnantajalleen pidentääkseen oleskelumahdollisuuttaan.

6 Comments

 1. Tää maa menee tuhoon vasemmiston myötä
  3.11.2020 20:11

  Prkele nää vihervasemmistokommunistit on oikeesti sairaita päästään ja pitää olla hullu tai tyhmä, jos niitä kannattaa.

  Vastaa
 2. juha.
  3.11.2020 21:02

  Eipä kieroutuneempaa ihmistä voi olla! Kunnon kansalaiset ulos maasta ja ISIS-terroristeille kaupungin avaimet! Ellei tämä olisi täyttä totta, olisin toimittanut aikaisen vappu-lehden!

  Vastaa
  1. Minä
   4.11.2020 05:34

   Se on sitä uutta ja uljaampaa Suomea. Järjestelmä on rasistinen, koska se ihon värin perusteella antaa loputtomia oikeuksia oikeauskoisille ja valkoisuutta pidetään ei-toivottuna.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    4.11.2020 13:20

    Ohisalo on #rasistinen briteille? -Ja ainoastaan ihonvärin takia! Kaikki tervetuloa Suomeen, jos et ole valkoinen.

    Vastaa
 3. Los6666
  3.11.2020 22:13

  onko ihme kun suomi oy ab:n johdossa on tulipunaset kommunistit SDP ja viherhihhulit ja vasuriVAJAKIT…

  Vastaa
  1. Puolueeton
   4.11.2020 10:10

   Rasismia on ainakin kahta lajia, hyväksyttyä ja paheksuttua. Viranomaiset päättävät kummasta on kysymys.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top