Sisilialainen syyttäjä tutkii Salvinin toimia: Diciottilla olleiden eristäminen laitonta vapaudenriistoa?

Sisilialaisen Agricenton kaupungin syyttäjä on käynnistänyt tutkinnan Italian sisäministerin Matteo Salvinin toimista merivartioalus Diciottilla Catanian satamassa olevien siirtolaisten eristämisessä. Syyttäjä katsoo toimen olevan laiton vapaudenriisto, ja rikkovan perustusalakia.

Noin 150 afrikkalaista poimittiin Maltan merialueelta italialaiseen rannikkovartioalukseen näiden lähetettyä hätäkutsun. Nyt mikään EU:n jäsenvaltio ei halua heitä, eikä Italia halua päästää heitä maihin laittomina siirtolaisina. Diciotti on nyt Catanian satamassa, ja siirtolaisia pidetään laivalla. Parisenkymmentä alaikäistä ja useita sairastuneita on jo siirretty Italiaan, ja Albania on luvannut ottaa 20 Diciottin matkustajaa, ilmeisesti turvapaikanhakijoina koska näillä ei liene maahantulolupaa Albaniaankaan.

Kun #taakanjako EU-maiden kesken ei onnistu, Italia painostaa EU:ta ja jatkaa keskusteluja po. laittomien siirtolaisten vastaanottamisesta EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Libya on jo ilmoittanut, ettei se ota vastaan Eurooppaan jo tulleita siirtolaisia, vaan nämä on palautettava suoraan kotimaihinsa, siis Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan.

Tämä on se tilanne, jossa sisäministeri Salvini joutuu toimimaan. Nyt häntä vastaan käynnistetään syyttäjän toimesta rikostutkintaa koska hän ei halua laskea laittomia (viisumittomia, paperittomia) maahantulijoita Italiaan.

Salvinia kohtaan näyttää kehkeytyvän jotain tämäntapaista:

 • Virka-aseman väärinkäyttö,
 • kidnappaus, so. sieppaus, ja
 • laiton vangitseminen tai pidätys.

Juttua on alettu tutkimaan myös ministeriön alaisia virkamiehiä kohtaan, hallintokoneiston painostamiseksi. Salvini kommentoi sotkua:

”He voivat pidättää minut, mutta eivät 60 miljoonan italiaisen tahtoa. Tutkikoot mitä haluavat.  … Minä tapaan mielelläni Agricenton syyttäjän, ja odotan pääseväni kertomaan kantani.  Odotan myös, että syyttäjä tutkii ihmissalakuljettajia ja laittoman maahantulon toimijoita. He myyvät huumeita ja aseita, jotka päätyvät lastemme kouluihin.”

Salvini lupasi myös, että Diciottilla yhä olevat laittomat maahanpyrkijät siirretään Messinaan, ja heitä aletaan sijoittamaan Italian kirkon, Albanian ja Irlannin myötävaikutuksella, kertoo lehti. 

 

Asiasta kirjoitti Il Tempo 25.08.2018.

 

 

6 Comments

 1. Minä
  26.8.2018 02:41

  Eihän suvakkeja kiinnosta ihmissalakuljettajien tutkinta, vaan ihmissalakuljettajien toimien hankaloittajien tutkinta.

  Vastaa
  1. Pertti Grandell
   26.8.2018 05:05

   aivan olisi yhtä hullunkurista jos ajaisin ylinopeutta, tekisin pankkiryöstön, tai muuta hölmöä ja sitten minussa ei olisi vikaa vaan viranomaisissa. näin hulluksi on suvakismi mennyt…..ja me jotka seisomme sorvin edessä ja maksamme veromerkkejä näille ääliöille, sitten juristit ja syyttäjät kovilla palkoillaan puolustavat rikollisutta…kiitos suvakismi, feminismi, ja kaikki muu sceida mikä auttaa ihmisen aivojen pimeitä puolia…

   Vastaa
 2. Asko Liukkonen
  26.8.2018 05:23

  Tuo syyttäjä pitäisi laittaa heti vankilaan ilman oikeudenkäyntiä maanpetoksesta ja italialaisten henkien vaarantamisesta.

  Vastaa
 3. Nestori Lundahl
  26.8.2018 06:29

  Syyttäjä alkanut politikoimaan!
  Eipä silti, on meilläkin sellaisia oikeusviranomaisia.
  Mahtaako tuo syyttäjäkin olla Demlan jäseniä?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.8.2018 08:59

   Jotkut kommentoijat näkevät sisilialaisen syyttäjän innostajina olleen EU:n johdon.

   Vastaa
 4. Pelle Peloton
  26.8.2018 06:37

  Lukekaa Vihavaisen kirja ”Lännen tuho”. Kirja on hiukan vaikeatajuinen lukuisine vierassanoineen, mutta kuvaa senkin, mitä seuraa kun primitiivisistä kulttuureista muuttaa suuret joukot kehittyneeseen kultuuriin. Koskaan historian aikana siitä ei ole seurannut hyvää.

  Nyt vallanpitäjät olettavat vastoin kokemuksia siirtolaisuuden tuovan lisää työn tekijöitä Eurooppaan. Harjoitetun politiikan tuloksena Ruotsissa autot koulut palavat ja rikokset lisääntyvät, maahan tulijat vähentävät työn tuottavuutta, lisäävät päinvastoin kansalaisten tekemän työn määrää, jota kehittynyt osa siirtolaisista ei pysty korvaamaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top