Slovenia varautuu voimankäyttöön Velika Kladusaan kerääntyneitä rajanylittäjiä vastaan (VIDEO)

Slovenialaiseen pikkukaupunkiin Velika Kladusaan kerääntyneet ”siirtolaiset” ovat jo kolme kertaa palanneet takaisin Kroatian rajalta, Maljevacin raja-asemalta. Heidän yrityksensä tungeksia rajan yli on toistuvasti torjuttu. Nyt Slovenia näyttää huolestuneen häiriöstä omalla alueellaan.

Kulkuesteitä aiotaan lujittaa (fortify) rajan Slovenian-puolella, ja poliiseille tullaan jakamaan tuliaseita, kirjoittaa lehti. Suhtautumisen jyrkkenemisen syy lienee naapurimaasta Kroatiasta saadut viestit. Molemmat maat aikovat siis kantaa vastuunsa Euroopan läpi pyrkivän laittomien siirtolaisten virran pysäyttämisessä.

Slovenialaisia on vain nelisen miljoonaa, eikä kutsumattomien tulijoiden ruokkimiseen ole resursseja, eivätkä poliitikot halua joutua perustelemaan mitään sellaista äänestäjilleen.

Velika-Kladusassa on laskettu olevan nyt 20 000 Eurooppaan-pyrkijää. Heidän rajalle-tungeksimisensa näyttää ajoittuvan YK:n huippukokouksen alle: 10.-11. joulukuuta Marrakeshissa Marokossa on tarkoitus allekirjoittaa siirtolaisuutta koskeva YK-sopimus GCM. Aiemmin uutislähteet ovat kertoneet, että Slovenian-Kroatian rajalla ylitystilaisuutta väijyvät siirtolaiset ovat keränneet itselleen runsaasti erilaisia teräaseita, ja ainakin yksi rajavartija on jo haavoittunut.

.
Cenzura.ba 24.10.2018: Maahanmuuttajat poistuivat Maljevacin rajanylityspaikasta ja palasivat Velika Kladšan leiriin (slovenian-kielinen).

200 rajanylittämistä aikovaa leiriytyi joksikin aikaa Maljevacin raja-asemalle. Leiriläiset ovat jo palanneet Velika Kladusaan.Sputnik News 07.11.2018: Slovenia Arms Border Police Amid Massive Migrant Flow Scare.

Itävaltalais-lehti tänään: Myös Kroatia kieltäytyy Marrakeshin sopimuksesta (GCM)

2 Comments

 1. kullewro
  7.11.2018 22:05

  toivottavasti saavat rotat pysäytettyä, ja mieluiten lyijyllä…

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.11.2018 11:34

   Siellä on puukotettu poliiseja ja rajavartiojoita. Ampuma-aseet ovat turvatoimi, jotta viranomaiset voivat liikkua siirtolaisten oleskelupaikoilla ilman hengenvaaraa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top