Soini jumittaa hallintovaliokunnan käsittelyyn ja E-kirjeeseen

Eduskuntakeskestelu joulukuussa allekirjoitettavasta YK:n siirtolaissopimuksesta GCM:stä takertui tänäänkin ulkoministeri Timo Soinin jankkaamiseen hallituksen E-kirjeen kirjaamiseen keskustelutta eduskuskunnan hallintovaliokunnassa kesällä.

Kysymyksen Timo Soinille esitti Laura Huhtasaari (ps) ja asiaa kommentoi myös hallintovaliokunnan puheenjohtaja Juha Eerola (ps). Soinin mielestä on epäjohdonmukaista persuilta vastustaa sopimusta nyt, kun eivät vastustaneet sitä hallintovaliokunnassa, jossa asia oli hallituksen kirjeenä, ei päätösasiana.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa perussuomalaiset äänestivät äskettäin. sopimusta vastaan. Kansanedustaja Ville Tavio on tehnyt aloitteen GCM-sopimuksen allekirjoittamis-asian päättämisestä eduskunnassa.

Italia, Puola, Bulgaria, Unkari, Slovakia, Tsekki, Kroatia, USA ja Australia ovat omaksuneet kielteisen kannan GCM-sopimukseen. Viro jättää osallistumatta Marrakeshissa 10.-11.12 pidettävään YK:n kokoukseen, jossa GCM on esillä, mutta äänestää myöhemmin YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa sopimuksen hyväksymisen puolesta.

Suurin osa kehitysmaista, jotka ovat menettävässä asemassa siirtolaisuuden suhteen, ja kärsivät pysyvästä rakenteellisesta työttömyydestä, tullevat hyväksymään sopimuksen Marrakeshissa ja 29.12. New Yorkissa. Sopimuksesta kieltäytyneet maat ovat suhteellisen korkean elintason maita, ja niissä on toimiva sosiaaliturvajärjestelmä.

GCM-sopimus hämärtää arvostelijoiden mukaan turvapaikan saaneen, l. pakolaisen, ja taloudellisen maahanmuuttajan l. siirtolaisen eron: Pakolaissopimuksella määritelty suojeluperusteinen status, ”pakolaisuus”, oikeuttaa sopimusten ja normien mukaan kansainväliseen suojeluun. Siirtolaiset ovat olleet ihmisiä, joiden vastaanotto on ollut kunkin valtion omassa harkinnassa.

Ville Tavio: On ne jotain allekirjoittamassa

3 Comments

 1. Nestori Lundahl
  29.11.2018 17:16

  Soini on sairas mies!
  Kyykytetään nyt entisiä puoluetovereita vaikka Suomen kävisi kuinka.
  ”Minun jälkeeni vedenpaisumus”-asenne.
  Niin tekee vain hyvin sairas mies.

  Vastaa
 2. Kai
  29.11.2018 21:51

  Muistanette ajan kun Suomen päättäjät kävivät Washingtonissa illallisella [opintomatkalla] ? En osaa sanoa kuinka heitä uhkailtiin tai lahjottiin mutta se oli käännekohta varsinkin Soinin olemassaolossa. Tuo henkilö ei kykene enää missään tapauksessa politiikkaan.

  Vastaa
 3. Esa Toivo Pohjola
  1.12.2018 11:24

  Suomi on uppoamassa. Kiitos Sipilän saamattoman hallituksen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top