Sokeaa uskoa maahanmuuton autuuteen

Eduskunnan kyselytunti alkoi PS:n kysymyksellä ovatko ministeri tutustuneet Perussuomalaistren ohjelmaan liittyen työperäiseen maahanmuuttoon?

Ministeri Tuula Haatainen (SDP) kertoi, että toivotaan ammattitaitoisia ihmisiä esim. Intiasta – ei kertonut tutustuneensa-.

Persut jatkoivat epäilevinä ellei suorastaan syyttävinä ”tuomaina”:Useat maahanmuuuttajat joutuvat maksamaan täällä olevalle maanmiehilleen 15 000 euroa työpaikan välityksestä. Miten tämä ”Kela-raha” (tarkoittaa sitä, että, kun saa Suomesta työtä ja ,vaikka se menisikin niin pääsee maailman runsaimpien tukien nauttijaksi) edistää oikeasti työllistymistä ja haluaako hallitus ”luokkayhteiskunnan” paluuta?

Haatainen: Me haluamme estää kyllä tällaisen toiminnan ja poliisikin auttaa tässä, emmekä halua luokkayhteiskuntaa.

PS: Hallitus onko koko olemassaolonsa ajan yrittänyt häivyttää humanitaarisen ja työperäisen maahanmuuton rajan. Onko kysymyksessä vain laittomien väylien muuttamisen laillisiksi?

Haatainen sanoi ensin, ettei näin ole ja väitti, että ulkomaalaisten työttömyysaste on alentunut tämän hallituksen aikana-salissa buuattiin ihan tosissaan-. Ja tämä varsinkin siksi, että jopa hänen oman ministeriönsä -työministeriön-tilastoissa todistetaan maahanmuuttajien työllisyysasteen heikentyneen.

PS: Älkää unohtako suomalaisia työttömiä ja muistakaa,että sosiaalietuuksista noin puolet on moninaisten tukien varassa. Mitä aiotte tehdä tälle?

Valtiovarainministeri Annika Saarikko(Kesk.) vastasi, että kaikki työikäiset ja -kykyiset tarvitaan töihin.

Kokoomus suorastaan intoili sen puolesta, että ”tarvitaan ehdottomasti ulkomaista työvoimaa Suomeen”.

On merkillistä, että salissa ei nostettu esiin automatisaatiota, digitalisaatiota ja robotisaatio jotka kuitenkin tulevat muuttamaan työelämän täysin, koska tulevaisuustutkijoiden mukaan 10-15 vuoden kuluttua työvoiman tarve vähenee em. ”ansiosta” noin 25 prosentilla eli noin 700 000 henkilöllä, mikä tarkoittaa sitä, että noita ”koneita” on ryhdyttävä verottamaan jos halutaan pitää sadat tuhannet ihmiset hengissä.

PS: Osa palkkakuluistä sälytetään veronmaksajien maksettavaksi, koska palkka ei muuten riitä elämiseen. Onko siis tarve toistaa kaikki Ruotsin virheet ?

Haatainen: Kyllä täällä maahanmuuttajatkin maksavat tuloistaan veroja.

PS:kuinka paljon siis ulkomaista työvoimaa tarvitaan?

Haatainen: Hallitus on tehnyt voitavansa, että työvoimaa olisi omasta takaa mahdollisimman paljon tarjolla.

KOKOOMUS PENÄSI PAREMPAA KOULUA

Kokoomus: Mitä teette, että oppimistulokset kouluissa paranevat, eivätkä huonone niin kuin nyt ?

LI Andersson (VL): Syytti jälleen vastauksessaan edellisiä hallituksia edellisiä hallituksia.

Kokoomus : Vuosittain 6000 koululaista läpäisee peruskoulun ilman, että osaavat lukea tai kirjoittaa. Mitä teette, että tuo muuttuu ?

LI : Oppimisen tuen vahvistaminen on seuraava askel.

Kuusi tuhatta 16 vuotiasta ei osaa lukea, se on reilusti yli 10 %: a ikäluokasta. Tämä on järisyttävää valtakunnan tulevaisuuden kannalta kannalta.

Kokoomus: Pitäisi voida suorittaa tutkinnon osia, ei aina koko tutkintoa?

Andersson: Tämä on asia jota edistetään myös yritysten osalta, kun kysymys on aikuisista opiskelijoista.

Kokoomus: Inkluusio-kansankielellä kaikkien niputtaminen samaan luokkaan- vaatii paljon voimavaroja, KUN ON KYSYMYKSESSÄ ERITASOISTEN oppilaiden opettamista. Opettajien ja vanhempien toivomus on, että inkluusiosta luovuttaisiin?

Li Andersson: Periaate on se, että kaikki myös erityislapset saisivat oppia lähikoulussaan. Ja Suomi on sitoutunut kansainvälisen sopimuksen kautta inkluusion edistämiseen.

Viimeistään tällä vuosikymmenellä on käynyt ilmeiseksi, että inkluusio ei toimi, koska yhtäältä osa oppilasaineksesta ei kertakaikkiaan ”inkluusioidu” ja ,koska Suomi on liian köyhä maa ottamaan ja kouluttamaan jokaiselle eri tavoin erilaiselle koululaiselle henkilökohtaista opettajaa.

PS: Suomalaisten oppilaiden osaamisen taso on laskenut alle länsimaiden tason. Tiedättekö te, että luonnontieteen opetus on surkeassa jamassa?

Andersson : On tärkeää oppia lukemaan ja se vaikuttaa myös kaikkiin aineisiin. Meillä on hyvinpärjääviä niin kuin ennen mutta huonosti menestyvien määrä kasvaa.

Kokoomus: Tukeeko opetusministeri kännykkäkieltoa?

Andersson: Nyt jo voi koulu itsenäisesti koulun järjestyssäännöillä kieltää kännykät. Mutta en osaa sanoa voiko lailla kieltää kännyköiden kouluun tuonti.

Tähän väliin eduskunnan puhemies heitti puhemiehen paikaltaan, että ”Niin minulle tulee eniten kansalaisilta palautetta, kun täällä ollaan jatkuvasti kännykällä -sali ulvahti hetkeksi nauramaan mutta enpä luule että käytös muuttuu, ei ainakaan ennen kuin eduskunnan ”järjestyssännöissä” kielletään niin tuominen istuntosaliin.

Kokoomus :Pitäisikö ammattikoulutusta lyhentää, koska liki puolet ajasta ei ole opetusta, koska ei ole opettajia eli kahteen vuoteen ?

Andersson: En kannata opetuksen vuosimäärän pudottamista kolmesta kahteen vuoteen.

MIKSI TEHTIIN LAKI JOTA EI VOIDA NOUDATTAA

KD: Miksi tehtiin laki hoitajamitoituksesta eikä siihen kuitenkaan annettu reursseja. Miten nyt voidaan vanhukset hoitaa?

Krista Kiuru sosiaali- terveysministeri ( SDP) : Minustakin vanhustenhoito on laitettava kuntoon. Ja on mukavaa, että oppositiostakin hanketta tuetaan. Paitsi, että eräs oppositiopuolue haluaisi poista tältä momentilta noin aluksi miljardi euroa -kokoomuslaiset murisivat vihaisina-.

Kyselytuntia voi sanoa tavallista monipuolisemmaksi ja ”ärhäkämmäksi”.Ja hyvä niin, että ollaan ”hereillä” ja onhan siihen aihetta, koska vaaleihin on aikaa tasan kaksi kuukautta ja jo nyt on selviä keskinäisen kannatustaistelun ryhmiä: kolmikko Kokoomus, PS ja SDP iskee kärkipaikasta, Keskusta ja Vihreät nelospaikasta, Vasemmistoliitto on yksin omassa ”välisarjassaan”, RKP ja KD ovat kärpässarjan pari ja Liike nyt edustaa yksin höyhensarjaa, johon on pyrkimässä Valta kuuluu kansalle-puolue.

Seppo Huhta


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top