Sosiaalinen media järjestyksen kourissa: Parleria ei voi enää ladata

”Big-tech”-toimijoiden, Applen ja Amazonin, poistettua some-alusta Parlerin tukensa piiristä, sitä ei voi enää ladata Applen puhelimiin, eikä ostaa Amazonin verkkokaupasta. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Twitter sulki tilit suurelta joukolta konservatiivisia käyttäjiään. Tapaus ei ole ainoastaan yksityisten yritysten välinen, vaan vaikuttaa syvemmin politiikkaan sekä Yhdysvalloissa että meilläkin.

Sosiaalisen median ja videoiden jakamisen vanhojen toimijoiden, -mm. Facebookin ja Twitterin, suljettua USA:n vielä muutaman päivän istuvalta presidentiltä Donald Trumpilta julkaisumahdollisuudet, some-tilien sulkeminen on koskenut sen jälkeen arviolta 4,5 miljoonaa some-asiakasta, mm. kristilliskonservatiiveja ja Trumpia viesteissään kannattaneita. Toimenpide, jossa some-jätit näyttävät olevan yhtenäisellä linjalla, on demokratian kannalta erittäin kriittinen, eikä #syrjinnästä puhuta tässä yhteydessä, -jostain syystä.

Lehtitietojen mukaan mellakkaa 06.01. Capitol-kukkulalla Washington DC:ssä organisoitiin sosiaalisessa mediassa, myös Parlerissa. Että tämä tarkoittaa organisoijan olleen jokin muu taho, kuin presidentin kanslia, -se jää tässä yhteydessä useimmilta huomaamatta. Toteamme tässä kuitenkin hallinnolle näkymättömän organisaattorin olemassaolon. Parler on tämän jälkeen ilmoittanut kaksinkertaistaneensa moderaattoriensa määrän, ja ohjeistaneet heidät tarkemmiksi epäillyttävien viestin suhteen. Vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut.

Twitterin aloitettua suuren puhdistuksensa, väki alkoi virtaamaan muille alustoille:

Sitten kävikin näin:

Isompi vahinko Parlerille tapahtui, kun Twitter ryhtyi poistamaan joukoittain konservatiivien ja vaalipetos-epäilijöiden tilejä palvelustaan: Bannattuja siirtyi suurin joukoin mm. Parleriin, eikä virta Twitteristä muihin toimijoihin jäänyt tähän. Onko Big Tech:n hämmästyttävä yhteisesiintyminen Parleria vastaan markkinatalouden tapojen mukaista, sen saa joku muu arvioida. Hyvin erikoisen yhteisesiintymisen näimme myös presidentti Trumpin sulkemisessa pois usean eri toimijan yhtä-aikaisella päätöksellä. Venäjällä ilmestyvä RT (valtion virallinen) -kanava näkee tapahtuneessa laajoja ulottuvuuksia:

Muutaman kymmenen huligaanin tunkeutuminen(?) senaatin ja edustajainhuoneen toimitilaan, Capitol-rakennukseen, oli rikollista ja paheksuttavaa, mutta se ei ollut vallankaappaus, kirjoittaa RT:ssä irlantilainen toimittaja ja poliittinen kolumnisti Graham Dockery:

”Amerikkalaisen median selkärangattomasta kerronnasta huolimatta presidentti Trumpin kannattajat eivät olleet todelliset vallankaappaajat tällä viikolla, vaan hänen vastustajansa.  Kun presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat Yhdysvaltain Capitoliin sisälle keskiviikkona (06.01.), he eivät toimineet yhtenäisenä voimana. Sen sijaan he ottivat selfieitä (yhdessä poliisien kanssa. (toim.komm.)), ryöstivät matkamuistoja ja tekivät pientä vandalismia. Vaikka riehuminen päättyi murhenäytelmään poliisin ampuessa mielenosoittajan, yhden poliisin loukkaantuessa kuolettavasti, ja kolmen mielenosoittajan menehtyessä ”lääketieteellisessä hätätilanteessa”,  tilanne pian tukahdutettiin ja kongressi palasi töihin vielä samama iltana varmentamaan Joe Bidenin voitto presidentinvaaleissa.” (RT)

Todellakin, ensimmäiset videoleikkeet Capitolilta näyttivät tunkeutujien kuljeskelevan kuin turistit, totellen vierailijoiden liikkumista rajoittavia köysiä. Valitettavasti näiden silminnäkijöiden kuvaamien videoiden näkeminen somessa saattaa olla jatkossa haasteellista, sillä Twitterin etc. politiikka on estää Yhdysvaltain presidentinvaalit tai Capitolin ”vallankumous” kyseenalaistavan tiedon levitys.

Keskiviikon jälkeen on tullut täysin selväksi, todellinen vallankaappaus ei ollut Amerikan hallitsevaa luokkaa vastaan, vaan heidän itsensä tekemä. RT/Dockery.

Tapahtumat Capitol Hill:llä keskiviikkona olivat surullinen episodi, mutta ne olivat ohimenevä tilanne. Toimet, joihin ”Demokraatit-Big-Tech”-konglomeraatti, kuten Dockery sitä nimittää, ryhtyi keskiviikon jälkeen, johtavat pysyvään muutokseen Yhdysvaltain poliittisessa elämässä, -ja heijastuvat koko internettiä käyttävän maailman medialoihin, -myös Suomeen.

Some-sensuurin hampaisiin näyttävät joutuvan myös julkaisut, joissa käsitellään 03.11. vaaleihin liittyviä väärinkäytös-epäilyjä. ja poiketaan virallisesta doktriinistä 06.01. tapahtumista:

Youtube-lähetykset ja taltioinnit osavaltioiden ja liittovaltioiden senaattien komiteoiden kuulemistilaisuuksista (hearing), joissa Trumpin lakitiimin kutsumat todistajat esittivät valaehtoisia lausuntojaan senaattoreille, saattavat nekin jo olla matkalla bittiavaruuteen, koskaan sieltä palaamatta? ”Like a ship Argo.

Millaiseen todellisuuteen maailma heräsi 07.01.?

Pitkänlinja blogisti ja mielipidevaikuttaja Pamela Geller osaa laittaa Capitolin mellakan yhteyksiinsä. Hän rinnastaa sen lailliseen rajattomien valtuuksien kaappaamiseen, minkä jälkeen vuoden 1933 vaalivoittaja, eräs Herr Hitler, sai pelästytetyiltä Saksan Reichstagin jäseniltä ”väliaikaiset” valtuudet torjua vallankumouksen uhka, josta todisti Valtiopäivätaloon kohdistunut attentaatti: Tuhopoltto, josta syytettiin kommunisteja ja vasemmistolaisia.

Spektaakkeli Yhdysvaltain demokratian pyhimmällä paikalla, Capitol Hill:llä, on riittävä järkyttämään amerikkalaisia, ja pelottamaan senaattorit ja edustajainhuoneen jäsenet pidättäytymään vaali-epäselvyyksien esilläpitämisestä. Samalla kertaa tehtiin huomattava sananvapauden rajoittaminen, ottamalla sosiaalinen media ensimmäistä kertaa olemassaolonsa aikana establishmentin kontrolliin. Tämänkaltaiset asiat tuppaavat jäädä pitkäaikaisiksi, varsinkin kun ne on onnistuttu toteuttamaan suuren yleisön huomion kohdistuessa muuhun.

Israelilais-amerikkalainen Amir Tsarfati kommentoi some-tshitkaa näin:


Luettavaa:

Loppukevennys:

18 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  10.1.2021 20:47

  Biden-Abteilung marschieren! Drum links zwei drei, … New York City.

  https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1348305408696446976?s=20

  Vastaa
 2. My Little Forum
  10.1.2021 21:11

  Olen tässä useammallekkin taholle ehdottanut että joku pistäisi oman foorumin pystyyn My Little Forumilla. Sellainen oli aikoinaan: Koskinverkko.com. Sinne tuli paljon tekstiä, joskus juupas-eipäs vänkäystäkin. Mutta se että sinne uskallettiin kirjoittaa sellaista mitä ei uskalleta kirjoittaa ”valtaapitävien konesaleissa” oleville servereille. Ja kun katsottiin ketkä sieltä lukivat juttuja niin lähikaupunkien IP:t sekä valtamedia. Mutta avainsana on ”omat serverit”. ja kun se ei vaadi muuta kuin chaptan, ei siis välttämättä kirjautumista, niin sine uskallettiin kirjoitella sisüiirin asioistakin. Ja se jos mikä on tarpeen läpinkyvyyden vuoksi.

  Omat serveri mahdollistavat myös sen että jos viranomaiset kysyvät kirjoittajaa niin IP:t ovat lähinnä operaattoreiden proxyjä, joska liikenne on html:ää. Tällainen foorumi olisi kullan arvoinen tiedon välitystehtävässä, vaikka siitä ei saa niitä kivon mikro-rojaltteja. Koskinverkossakin oli maksimi tukimaksu 8e/a. ja hyvin pyöri.

  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  10.1.2021 21:14
  Vastaa
 4. pöh
  10.1.2021 21:18

  Sanon vielä että se capitoliin sisäänmeneminen oli antifa/BLM ja Bideenin joukkojen järjestämä, jotta saavat hiljennettyä kaikki.
  Mediahan on täysin epäluotettavaa ollut jo vuosia, nyt on myös some jätit käyneet röyhkeämmiksi.
  Siellä capitolilla oli lähes kaikilla kamerat ja videoita on tuhansia, nyt pyrkivät estämään ettei ihmiset näkisi mitä siellä oikeasti tapahtui. BLM johtoon kuuluva piti ennen capitolin ”valtausta” puheen blm ja antifa agitaattoreille ja sanoi useaan otteeseen ”poltetaan se pa*ka maantasalle ja heitetään trump ulos” Hän oli ensimmäisten joukossa siellä sisällä, hänet pidätettiinkin jälkeenpäin, mutta laskettiin heti vapaaksi.
  Antifa tyypit yrittivät rikkoa ikkunoita päästäkseen sisään, mutta trumpin kannattajat estivät heitä.
  Jotkut trumpin kannattajat seurasivat sisään, koska poliisi avasi ovet ja ihan käsin viittoi heitä sisään.
  Tämä on aivan täysin lavastettu juttu, jolla halutaan peitellä Yhdysvaltojen suurinta huijausta.

  Vastaa
  1. tuurri
   11.1.2021 00:44

   Trumpilta estetään sosiaalinen media mutta iranin höpöveikot vaan roikkuu sosiaalisessa mediassa?
   Tasapuolista?
   Minä sulkisin iranin ja turkin heti pois.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    11.1.2021 13:18

    Muistaakseni Suomessa joku sisöministeri twiittasi, että äärioikeisto uhkailee ministereitä. Sitten hänen alaisensa poliisi ampui valeuutisen alas, -mikä oli rohkee teko: Sitten kun valta siirtyy Suomessa kansalle, tämä poliisi on palkittava mitalilla! Niin sitä minä, että valde-twiittavia poliitikkoja ei tartte hakee rapakon takaa.

    Vastaa
  2. Minä
   11.1.2021 03:34

   Totesin heti kohta tapahtuman jälkeen, että demokraattien tilaama juttu. Oli arvattavissa helposti, tuskin olin ainoa, joka älysi heti, että siitä siinä oli kysymys. Tuo on palasena todistamassa demokraattien vaalivilppiä, siis estellään vilpin esilletuloa ja siitä keskustelua. Lisäksi pyrittiin mustamaalaamaan Trump sillä tavalla, että häntä voisi syytellä vallankaappauksesta tms. Kumma kyllä medialla ja demokraateilla oli kiire tuomitsemaan, ei suinkaan tutkimaan. Sekin on paljastavaa.

   Vastaa
 5. Marttilan Isäntä Maalta
  10.1.2021 21:23

  Jos Yhdysvaltain vaaleissa ei olisi tapahtunut mitään vilppiä, keskittyisivät nuo demokraatti porukat todistamaan asian, ja sallisivat tutkia asian perinpohjin. Nyt näyttää sille, että on niin paljon salattavaa, jotta pitää kaikki sensuroida, ja yrittävät, että tieto vilpistä ei leviäisi enempää. Vaientaminen ja sensuuri on vahva merkki petoksen myöntämisestä.

  Vastaa
  1. tuurri
   11.1.2021 00:45

   Samaa mieltä. Hyvin ajateltu!

   Vastaa
  2. Minä
   11.1.2021 03:40

   On todellakin paljastavaa, että esim. vaalivilpistä puhuvat vaiennetaan ja ylipäätään väärät mielipiteet ja keskustelut halutaan poistaa netistä. Yritykset, kuten Facebook, Youtube, Google ja Twitter ottavat rumalla tavalla osaa vilpillä hankitun vallan suojelemiseksi.

   Hupaisimpia sivuutettuja tosiseikkoja on, että Facebook ilmoitti poistavansa ennen vaaleja olleen vaaliaikaisen sensuurin. He siis tunnustivat sotkeutuneensa vaaleihin. Eikä mitään reaktiota medialta, että isot yritykset pyrkivät vaikuttamaan vaaleihin ja vieläpä nyt vaalivilppiepäilyjen julkisuuteen. Puhtaampaa demokratian halventamista on vaikea keksiä.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    11.1.2021 13:14

    Kerro lisää tuosta Facen ilmoituksesta, että vaalien ajan oli sensuuri?

    Vastaa
 6. Mika Prinkkilä
  10.1.2021 22:46

  parler toimii, mutta se pitää ladata toista kautta! Androidiin latasin tänään. Ei tartte ladata googlen sivulta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.1.2021 13:35

   OK. Neuvoksi kiinnostuneille. Kuin Applen käyttäjät??

   Vastaa
 7. Trumpin sähköpostitkin estetty
  10.1.2021 23:51

  Myös Trump kampanjan sähköposteja tähän asti välittänyt talo sulki Trumpin organisaation sähköpostipalvelut. Saamani noin 15 postia per päivä loppuivat kuin seinään. Trumpin postien lukeminen vaarantaa terveytesi? Taitaapa vaarantaa vaalivilppivassarien suunnitelmat. Kumma kun perustuslain 1. amendment on sananvapaus.

  Vastaa
 8. Mie
  11.1.2021 09:28

  Saa sen ladattua, muttei play kaupasta androidille. latasin itse, mutta rekkaus ei mennyt läpi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.1.2021 13:13

   OK.

   Vastaa
 9. Pekka Kemppainen
  11.1.2021 17:24

  Lainauksina esittelemäni ”trumpistit”, Geller ja Tsarfati, ovat aivan eri kaliiberin toimijoita, kuin mediassa teille tuputetut sarvishamaanit ja uusnatsi-epäillyt. Kukin voi löytää sitä mitä haluaa. Minä etsin oleellista.

  Vastaa
 10. pöh
  11.1.2021 17:30

  Media ihmettelee ”salaliittoteorioita” mutta itse ovat niitä luomassa kun pilaavat täysin luottamuksen valtamediaan.
  USA:n tilanne nyt ei ole mikään salaliitto hörhöjen juttu vaan siellä ihan oikeasti on menossa salaliitto.
  Näköjään hyvin laaja sellainen.
  Mutta samalla kun ihmiset etsii tietoa ns. vaihtoehtomedioista kun ei valtamediassa voi luottaa enää edes urheilutuloksiin, niin leviää sitten ne hörhöilytkin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top