Sosialidemokraattinen puolue ei muistanut eilen merkkipäiväänsä

Sosialidemokraateille 27. tammikuuta on merkittävä päivä, vaikkeivät sitä muistelisikaan. Tällä päivämäärällä vuonna 1918 alkoi nimittäin Suomessa vallankumous, joka sittemmin floppasi. SDP jäi kuitenkin historiaan ainoa puolueena Suomessa, joka on julistanut kapinan laillista hallitusta vastaan, -vaikka tätäkään he eivät muistele.

Vallankumous, so. yhteiskuntajärjestelmän muuttaminen väkivalloin, on marxilaisuudesta lähtöisin oleva ajatus. Vaikka marxilaisuudessa uskotaan yhteiskuntien kehittymiseen eräiden vaiheiden kautta kohti oletettua ”korkeampaa tasoa”, marxilaiset katsovat ettei kehitystä tapahdu ilman voimankäyttöä. Tietty voimankäyttäjiksi he määrittelevät itsensä, ja samalla vauhdilla ainoiksi valtaan oikeutetuiksi.

Lukijalle lienee jo selvinnyt, että marxilaisuus on kehäpäätelmä: ”Marxin oppi on tosi koska se on oikea”,  totesi jo oppi-isä Vladimir Iljitsh Uljanov (Lenin).  Parempaa perustelua marxilaisuudelle ei ole koskaan kuultu, joten jos tämä ei vakuuta, niin lukijasta ei taida marxilaista tulla?

Marxilaisuudesta kehittyi 1800-luvun lopun jälkeen satanismin ohella tärkein ei-kristillinen monoteistinen uskonto. Uskontoa tämä jumalankielteisyyttä agitoiva kultti lähenee mm. oikeaoppisuuden vaatimuksellaan. Muistan hyvin, kun 60-luvulla marxismin erääseen suomalaiseen editioon, taistolais-stalinismiin, herännyt ja vuosikymmen myöhemmin järkiinsä tullut henkilö kertoi minulle kokemuksistaan: ”Oli kuin olisi uudelleen oppinut hengittämään, kun ei enää tarvinnut jännittää jokaista sanaansa, onko se varmasti puolueen linjan mukainen.”

Toinen tuttu, vielä taistolaisiin kuuluessaan ja aatteeseen uskoessaan, myönsi minulle, että ”en voi lukea lainkaan puoluelehti-Tiedonantajaa, koska olen astmaattinen”. Oman porukan lehti laukaisi hänessä astmakohtauksen. Niinpä taistolainen liike kavensi henkistä liikkumavaraansa äärimmäisessä suvaitsemattomuudessaan, kunnes kaikki sen hegemoniaan alistetut elämänalat näivettyivät, ja lopuksi liike itse.

Taistolaiset eivät saaneet vallankumousta aikaan, vaikka olivat osa Beljakovin suunnitelmaa, jonka Urho Kaleva Kekkonen torppasi, -ja vei Suomen länteen. Heidän ainoaksi etenemistiekseen jäikin heidän kauan hyljeksimänsä frankfurttilainen etenemistapa:

”Pitkä marssi läpi instituutioiden”

Miksi muuttaa vallan julkisivu ja näennäisrakenteet, kun voi turmella sisällön ja käyttää valtaa vallanpitäjiksi itseään luulevien mandaatilla? Kangistuneen ja nostalgisuuteen itsensä hirttäneen neuvostomarxismin tilalle tuli jossakin vaiheessa tosiasiallisesti ”kulttuurimarxismi”. Käsite on epäselvä, ja eri konteksteissa eri asiaan viittavaa, mutta kelvatkoot.  Kulttuurimarxilaiset iskivät nimensäkin mukaisesti ensin kulttuuriin: ”Taistolaiset saivat kulttuurissa kaiken muun kontrolliinsa, paitsi klassisen musiikin jonka arvostelukriteerit oli lyöty lukkoon lännessä ja 200-300 vuotta sitten”, sanoi joku suomalaisen nykytaiteen nähnyt.

Todentotta: Näimme osaamattomuuden ja taidottomuuden valtaavan koko suomalaisen nykytaiteen, -ja porvarillisesti ajattelevien taiteilijoiden täydellisen kadon. Olettehan kuulleet sanottavan: ”Tämä nuori taitelija (kirjailija,muusikko) on nopeasti saavuttanut arvostelijoiden tunnustuksen, mutta suuri yleisö ei ole häntä vielä löytänyt.” -Jos ei löytänyt, ei ollut väliksikään. Muistelen, että oli olemassa Arvostelijoiden liitto ry., mutta en tiedä oliko siellä poliittinen komissaarikin. Yleisradiossa ainakin oli, ja ”toverituomioistuin” joka kokoontui pääjohtajan huonessa, Pääjohtajalla oli sitten kepun jässäri.

Suomalainen kulttuuristalinismi ei saanut aikaan vallankeikausta, eikä ”luokatonta yhteiskuntaa”, mitä luki heidän oppikirjoissaan, mutta kylläkin luokattoman taiteen, jos sana ymmärretään tarkoittavan tasotonta, arvostelukriteerit alittavaa. Kaikki muukin, mihin he koskivat, muuttui ala-arvoiseksi.

Nyt tiedätte, miksi nykytaide ja radio-ohjelmat ovat niin huonoja, mutta mennään eteenpäin: Kaikkea kulttuuria muistuttavaakin siis säädeltiin, valvottiin, kaulittiin ja käännettiin. Median kanssa oli sama juttu. Muistan erään teini-ikäisen pojan äidin kirjoittaneen, täynnä hämmästystä ja epäuskoa: ”Miksi poikani joutuu (2.asteen yhteishaussa) mediakoulutukseen pyrkiessään lähettämään valokuvansa hakemuksessaan? -Eihän se ole missikisa, vaan oppilaitokseen pyrkiminen.” Kun tämä tapahtui, oli jo suomalainen stalinismi 2.0, elikkä tämä monikulttuuri- ja ilmastopaniikki-versio meneillään.

Niin miksi tämä valokuva? Ehkä auttaa mediaopintoihin päässeiden kuvagallerian vilkaisu: Ikäänkuin olisi todistusten keskiarvojen yms. oppisaavutusten rinnalle kohonnut muita nosteita: Mutterit naamassa, värjätty fleda, palestiinahuivi, yms. -hiffaatte missä mennään? Kun tätä on jatkunut jo vuosikymmen tai pari, niin yllätä ei  median nykyinen orientoituminen ja taso. Minä olen oppinut seuraamaan suomalaisia sanomalehtiä siihen aikaan, kun niissä kirjoittivat vielä Seppo Sännälän ja Hannes Markkulan tapaiset #toimittajat. -Enkä ikinä totu nykymenoon.

Kulttuuri, media, ja lopuksi hallinto

Niinpä suomalaista elämänmuotoa vihaavien joukko imeytyi Suomessa kaikkeen, syrjäytti ja vainosi ”taantumukselliset” ulos, ja rekrytoi sisään omat sikiönsä ja muut samanmieliset. Niinpä mikään ei toimi, lehtiä ei kehtaa lukea, TV:tä en ole katsonut 20-vuoteen, taidenäyttelyihin en mene kuin aseella uhattuna. Paitsi hirvittävän vahingon Suomen kansalle, vasemmistolainen poliittinen luokka kirjoitti myös megalomaanisen laskun kansantaloudelle: Kuudella numerolla ilmaistava lukumäärä heitä asettui -poliittisesti autettuina- virkoihin ja apuraha-pesteille syömään verokertymää. -Tässä tärkein syy Suomen korkeaan veroasteeseen.

Toukokuussa 1918 Suomen hallituksen joukot, tai ”valkokaarti” jos paremmin passaa, lopetti tylysti punaisen vallan Suomessa, mistä kiitos ja kunnia Carl Gustav Emil Mannerheimille ja saksalaisten apujoukkojen komentajalle Rüdiger von der Goltzille.  Punaisen Suomen viimeinen kaupunki, Viipuri, vallattiin toukokuussa, ja sosialidemokraatit pakenivat Venäjälle, ja ryhtyivät bolshevikeiksi. Kun sosialistijohtajia ja heidän ”vosujaan” lastattiin Viipurin satamassa laivaan, heräsi jokin epäilys punaisissa joukoissa: ”Herrat pettää meitin, ja karkaa!” Niinpä punakaartin viimeiden tykkipatteri nelisti sataman suulla olevaan niemeen, ja ajoi asemiin.

Nytpä kapinan aikaansaaneet yllyttäjät, puna-agitaattorit, puhuivat kauniita sanoja, kuin henkensä edestä (-mikä olikin totta): ”Menemme hakemaan apua Leniniltä… siellä uskotaan meitä paremmin, jos menemme kaikki…” Näkemättä jäi, oltaisko Pietarissa uskottu, mutta Viipurin satamassa uskottiin. Hurraa-huudot kaikuivat, kun puna-johtajia ja mm. Suomen Pankin Tampereen konttorin kultaharkkoja ja tallelokeroiden sisältöjä kuljettava laiva irtautui laiturista.

Niin miksin tämä edelle kirjoitettu tuli mieleen? En missään tapauksessa väitä, että ”punaisen hallituksen” 3.0-versio päättyisi samalla tavalla: Tyhjennettyään valtion kassan etc. eliitti häipyy muille maille -ehkä palkkiovirkoihin joissain kansainvälisissä järjestöissä tai konsortioissa. En minä sellaista väitä, mutta historia joskus toistaa itseään, kun suomalaiset sosialistit ovat puikoissa.

7 Comments

 1. Merceeri
  28.1.2021 16:23

  ”Muistelen, että oli olemassa Arvostelijoiden liitto ry., mutta en tiedä oliko siellä poliittinen komissaarikin. Yleisradiossa ainakin oli, ja ”toverituomioistuin” joka kokoontui pääjohtajan huonessa, Pääjohtajalla oli sitten kepun jässäri.”

  Siis ”stalinisti-propagandakoneiston pääjohtajalla” oli pahimpina stallarivuosina kepun jäsenkirja”? Eikös tällä nykyisellä olekin kokkareiden jäsenkirja? Olenkin aina ihmetellyt mihin Suomen ns. porvaristolta hävisi se kuuluisa ”Porvariston Hillitty Charmi? No, enää ei tarvitse ihmetellä, kait ne liikemiehinä myivät stalinisteille ensin charminsa ja sitten sielunsa…mutta onneksi sentään ymmärsivät pitää itsellään turhamaisen tärkeytensä, ikäänkuin savuverhona!

  Vastaa
 2. Kalergi-suunnitelma
  28.1.2021 17:30

  ”neuvostomarxismin tilalle tuli jossakin vaiheessa tosiasiallisesti ”kulttuurimarxismi””

  Kulttuurimarxisteiksi metamorfoituneiden kommunistien perusohjeistusta on kuvattu seuraavassa, ks. erityisesti luetteloidut kohdat 1-11:

  ”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”, http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  Joukko kaikkein hulluimpia taistolaisia löysi uuden kodin ns. vihreissä. Niinollen ei ole ihmettelemistä, että vihekommunistien SETA-pervertikko-alajaos näyttää myös ammentavan ”inspiraatiotaan” Frankfurt-kommunistien perversio-ohjeistuksesta. Heidän tavoitteenaan on tehdä pikkuruiselle kehityshäiöisten ”sorretulle” joukolle kuten homot, lesbot, biseksuaalit, transseksuaalit etc. ominaisista perversioista UUSI NORMAALI yhteiskuntaan. Kun se on onnistunut, niin seuraavaa vaatimus ilmeisesti on pedofilian laillistaminen ja saaminen vastaavalla tavalla uudeksi normaaliksi yhteiskuntaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.1.2021 11:33

   Osa taistolais-stalinisteista koki henkisestikin Neuvostoliiton romahduksen, ja *haki uutta poliittista umpeyttä vihreistä*, mutta osa vihreisiin livahtaneista oli operatiivisia apparatsnikkeja, jotka vain jatkoivat samaa projektiaan eri lipun alla.

   Jotkut, kuten eräs suosiotaan menettänyt ulkoministeri, olivat suorastaan peräisin saman vanhan poliittisen mafian hautomosta. Tämä liittyy myös vuoden 1968 vaaleissa rynnineiden *poliittisten broilerien* toisintoon *poliittisiin untuvikkoihin*, jotka muuten taitavat tänään johtaa tätä maata?

   Vastaa
  1. Merceeri
   28.1.2021 20:30
   Vastaa
 3. juha.
  28.1.2021 19:36

  Kirjoituksessa on varsin hyvä loppukaneetti!

  Yhteiskunta, jossa vaikuttaa poliittisina voimina sosiaalidemokraatit ja kommunistit on kuin pieruinen tukkikämppä, jossa nukkuu 30 miestä, jotka sinänsä olivat itse työn todellisia sankareita, jotka toimittivat osaltaan puuta tuikitärkeään ulkomaankauppaan tuoden köyhälle maallle valuuttatuloja.

  Vertaan tätä raskasta ilmaa, joka ei tuo mitään hyvää yhteiskunta ilmapiirille. Vain vihaa, katkeruutta, väkivaltaa, jumalattomuutta, kateutta ja loputonta kaunaa, joka pyrkii tappamaan sananvapauden ja heiluttaa AINA sitä ”leimakirvettä”, jolla asialliesia poliittisia vastustajia (toisinajattelijoita) pilkataan eri nimillä alhaisesti ja pahansuovasti!

  Ilman sosialistejä ja kommunisteja ”Amerikkalainen unelmakin” oli mahdollista ennen, mutta nyt kommunisti-globalisti Amerikassa se EI OLE enää mahdollista. Koska Amerikan Yhdysvalloista tulee korruptoitunut kommunistimaa ja turvaton anarkia, koska rajat avataan Etelä-Amedrikkaan ja muualle ja koko järjestäytynyt maa sortuu aivan kuten Rooman Valtakunta ”Suuriin kansainvaelluksiin”!

  Vastaa
 4. pöh
  31.1.2021 11:07

  Historia tosiaan toistaa itseään, sillon kun siitä ei opita mitään.

  Tällä hetkellä maailmassa tapahtuu aivan käsittämättömiä asioita, mutta kukaan ei huomaa mitään koska korona.
  Asiaa ei tietenkään auta että käytännössä kaiken median on kaapannut ihmiset jotka väittävät valheen totuudeksi ja totuuden valheeksi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top