Sosialismi tulee nyt EK:sta: Suomalainen työntekijä maksamaan veroistaan 70% ulkomaalaisen palkasta

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK julkisti eilen hätkähdyttävän suunnitelman: Ulkomailta tuodun työntekijän t. turvapaikan saaneen palkkatuki nostetaan jopa 70%:iin. Miksei samantien sataan? Tarkastelemme ehdotuksen takana olevaa tajuntaa.

EK kertoi myös haluavansa maahanmuuton reipasta lisäämistä:

EK haluaa helpottaa työperäistä maahanmuuttoa monin keinoin ja kasvattaa turvapaikan saaneiden maksimipalkkatukea. … EK:n mukaan Suomi tarvitsee myös lisää osaajia ulkomailta, joten vuosittaisen nettomaahanmuuton lisäksi Suomeen pitäisi houkutella 20 000–35 000 kansainvälistä osaajaa vuoteen 2023 mennessä. Työntekoon oikeuttavien oleskelulupien käsittelyaika pitäisi saada rajattua korkeintaan kuukauteen. – Osaajapula on kasvun este. Tekijöitä tarvitaan nyt kaikkiin tehtäviin, kaikille toimialoille ja kaiken kokoisiin yrityksiin, (Jyri) Häkämies sanoo.

Tässä joutuu pakostakin kysymään, mitä intressejä EK edustaa? #Markkinataloudessa työpaikka ilmaantuu, jos joku haluaa maksaa tuotettavasta tavarasta tai palvelusta sellaista hintaa, että yrittäjä pystyy maksamaan työntekijälle sellaisen palkan, jolla tämä tulee toimeen, ja että yrittäjälle jää myös itselleen jokin kate tuotantokustannuksen, pääomakulujen yms. jälkeen. Valtio huolehtii puitteista verotus- ja keskuspankki-toimilla, mutta kannattamatonta bisnestä ei saa kannattavaksi, kuten kaivokaan ei täyty vettä kantamalla.

Ennen euro-aikaa Suomessa vallinnutta meininkiä on haukuttu #säätelytaloudeksi, -jä ”turhaa säätelyä” on urakalla purettu, tai ainakin niin puheissa väitetään. Onko sittenkin purettu #markkinamekanismi?

 • Parhaiten menestyvät ne yritykset, joiden tuotteet pakkomyydään valtiovallan toimilla. (Sipilä ja ”paskalaki”)
 • #Reaalitaloudessa on veroja maksamassa jotain 2 miljoonaa suomalaista, #verokertymästä elää (nostaa palkkansa) lähes miljoona: Siis kahta palkkansa (ja työnantajansa katteen) työllään vääntävää kohti on yksi sellainen, joka ottaa palkkansa näiden kahden maksamista veroista. Tätä ei koskaan tarkoiteta silloin, kun puhutaan #huoltosuhteesta.
 • Suomeen houkutellaan ihmisiä lupaamalla ilmainen toimeentulo (sosiaaliturva), jonka saamisessa he ovat #samanarvoisia kuin ikänsä Suomessa asuneet ja veronsa tänne maksaneet. Tasa-arvo ei kuitenkaan ulotu #palkkatukiin, joilla työnantajalle korvataan julkisista varoista (=toisten palkoista kerätyistä veroista) se haitta, joka työnantajalle aiheutuu rajoitteisen työntekijän pitämisestä yrityksessään. Siis palkkatuki idea keksittiin joskus osainvalidien työllistämiseen, mutta nyt sillä täydennetään ulkomaalaisten #ohituskaistoja työelämään. Hetkinen: EK haluaa ruhtinaallista palkkatukea kaipaamilleen ulkomaisille osaajille, joiden puute on ”kasvun este”! -Tässä on nyt jokin ristiriita??

Markkinatalouttahan tämä ei enää ole, vaan jotain säätelyä, -sehän on selvää. Miksi ihmeessä Suomeen halutaan väkeä, joka rinnastuu vaikeasti työllistettäviin, so. on palkkatuen tarpeessa? Seuraavassa lauseessa sitten vedotaan osaajiin joita ilman Suomi ei voi pärjätä. Arkijärjen mukaan osaaja ja rajoitteinen ei yleensä ole sama henkilö.

EK siis myöntää kaipaamiensa ulkomaalaisten olevan rasitteita heitä palkkaaville yrityksille, mutta väittää heitä jotenkin kullan-arvoisiksi, ja että heitä pitää saada lisää. Kun Suomessa on pitkäaikaistyöttömiä, joiden suhteen on huoli heidän osaamisensa ja ammattitaitonsa vanhenemisestä hektisesti kehittyvän työelämän vaatimuksia vastaamattomaksi, heidät ollaan jättämässä ikuiseen työvoimareserviin. Sensijaan halutaan haalia maailmalta väkeä, joka ei koskaan ole toiminut jälkiteollisessa työelämässä, jossa simppeleitäkin tehtäviä hallinnoidaan digitaalisesti, ja joita siis myönnetysti ei saada työllistettyä ilman kikkailuja eikä markkinahintaan sittenkään.

Kuvioon sopii, että EK haaveilee myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden työllistämisestä: ”Julkisuudessa esillä olleet karkotetut turvapaikanhakijat, joilla olisi ollut työpaikka, voisivat EK:n helpotuksilla mallilla saada mahdollisesti nykyistä helpommin työluvan. Oksala korostaa, että itse turvapaikkakriteereihin ei EK ota kantaa.” Eihän se ole kannanotto kriteereihin, jos on sitä mieltä että kriteeri-vajaa saa jäädä työperusteisella oleskeluluvalla. Se tarkoittaa kriteerien dissaamista kokonaan.

Kun kahta reaalitalouden palkansaajaa kohti on yksi virkamies (=verokannasta palkkansa nostava) jo nyt, niin miltä tämä todellisin ja tärkein huoltosuhde näyttää, jos EK:n tahdon mukaisesti työntekijät vielä maksavat toistensakin palkat? Hölmöläisten peitonjatkokin kalpenee tämän rinnalla.

Yhdessä työlupien tarveharkinnan poistamisen kanssa tässä näyttäytyy jonkinlainen Suomen tuhoamis-suunntelma? Vasemmiston ja ay-liikkeen reaktiota aikeeseen luoda uudet #halpatyömarkkinat odotettaneen suurella mielenkiinnolla.

Mielipidekirjoitus.

EK:n ehdotuksesta enemmän: Taloussanomat 20.1..2018: EK helpottaisi maahanmuuttoa monin tavoin – turvapaikan saaneille jopa 70 % palkkatukea.

13 Comments

 1. Nestori Lundahl
  21.11.2018 10:04

  Ahneus tekee sokeaksi.

  Vastaa
 2. Höh
  21.11.2018 11:47

  Eihän tässä mitään uutta ole.
  Ainahan me tuottavaa työtä tekevät ollaan jouduttu kustantamaan EK:ssa ja muissa turhakkeissa pönöttävien vähämielisten ja kädettömien virkaelättien tarpeettomat elämiset ja juhlimiset.

  Vastaa
 3. Pertti Grandell
  21.11.2018 12:43

  jukoliste tota häkä häikäilemätöntä. pitäiskö vaihtaa koko häkämies ulkomaalaiseen joka ei osaa lukea ja kirjoittaa, mutta on raketti-insinööri, voi olla parempi kuin moisia laukaiseva idiootti, jos suomessa on puolimiljoonaa suomea puhuvaa ja kijoitustaitoista ihmistä, niistä löytyy varmasti duunareita, nyt on vain kysymys että saadaan palkat alas ja kurjuutta yhteiskuntaan, aika sika ihmiseksi, voiko tuollaisia olla edes olemassa…eikö tosiaan ole minkäänlaista häpyä..hävettää olla koulutettu suomalainen ja lukea moista sceidaa….

  Vastaa
 4. Kokoomustaa magiaako?
  21.11.2018 18:17

  Jokainen edes hieman hereillä oleva suomalainen tajuaa että tämän vain ulkomaisten maahanmuuttajien 70%:n yhteiskunnan/veronmaksajien palkkatuen ja palkanmaksun sosialisoinnin takana on jotakin muuta kuin huoltosuhteen tai työllisyysasteen parantaminen, jota se ei todellakaan tee, päin vastoin huonontaa niitä.
  Vain muutamia vuosia taaksepäin tälläisen EK-Kokoomuksen Jyri Häkämiehen ehdotus ei olisi ollut edes mahdollinen, se oltaisiin naurettu heti alas ja ryvettynyt elinkeinoelämän kokoomuspoliitikko olisi hävinnyt takavasemmalle. Jotain perustavaa laatua olevaa on tapahtunut että tälläisiä heittoja voi heittää vakavasti, eikä tyyppiä naureta lavalta. Erittäin huolestuttavaa mitä v-ttua täällä tapahtuu!?

  Vastaa
 5. Kauko Näkijä
  21.11.2018 19:07

  Onko tämä se sama Häkämies, joka potkaisi koko nykyisen ruljanssin käyntiin kymmenisen vuotta sitten lausumalla jotain sellaista kuin ”Suomella on kolme ongelmaa: Venäjä, Venäjä ja Venäjä”. Minusta tuntui silloin, että jokin taho tilasi tuon lausunnon, ja Häkämies sai siitä mukavat rahat. Siitä alkoi Venäjän syyllistäminen ihan kaikesta, ja se on aiheuttanut Suomessa paljon työttömyyttä etenkin kaakon suunnalla.
  Nykypäivään päivitettyna Suomella on ainakin yksi ongelma, joka on Häkämies.

  Vastaa
 6. jepulis
  21.11.2018 21:55

  Tällä EK haluaa vauhdittaa GCM-sopimusta.

  Vastaa
 7. tilaustyö
  23.11.2018 22:19

  Sattuipas sopivasti ! Kovasti juuri NYT paukutetaan kaikissa mahdollisissa
  medioissa työvoimapulaa ja suomalaisten huonoa lisääntymistä. Mutta
  pelastus lienee odotettavissa ja EK:n ym. toive toteutuu, kun Marokossa
  joulukuussa allekirjoitetaan YK:n masinoima GCM-sopimus, jonka agenda on ”poistaa maailman rajat” ja antaa kaikille siirtolaisille täysi oikeus muuttaa mihin maahan vain haluaa, vaikka Suomeen. YK onkin jo laskenut Suomen kantokyvyksi ”vaatimattomat” 62 miljoonaa. Tähän suvakkien märkään päiväuneen on nyt mukava tuudittautua, etenkin kun Suomi on jo kaikessa hiljaisuudessa allekirjoittanut alustavan sopimusluonnoksen huhtikuussa 2018. Virossa GCM-sopimus on aiheuttanut tuoreen hallituskriisin.

  Ajattelinkin, että joku taka-ajatus syntyvyydenlasku-uutisoinnilla olisi ja sieltähän Häkämies sen sitten ponnisti.

  Vastaa
 8. Suomen puolesta
  25.11.2018 19:10

  10€/tunti kaikkien alojen minimipalkkalaki Suomeen, kuten Vasemmistoliitto on ehdottanut, ja tunteja tarjolle niin työttömyys häviää luonnollisesti marginaaliin. Tämä koskemaan myös kaikkia Suomessa työskenteleviä ulkomaisia työntekijöitä. Alle 10€/tunti työ täysin vapaaehtoiseksi, johon TE-keskus ym. ei voi velvoittaa. Tällä keinolla saadaan oikeasti Suomi nousuun.

  Vastaa
 9. 666-tuetut
  25.11.2018 20:01

  Miksi näitä ”osaajia” pitää EK-Kokoomuksen yrityksissä tukea 70 %:lla palkkakuluista veronmaksajien laskuun??? Jos katsotaan että siivoojan ym. moniosaajan palkka on 10€/tunti, niin yritys maksaa 3,33 €/tunnilta ja veronmaksajat/yhteiskunta 6,66 €/tunnilta.

  Vastaa
 10. Poju
  26.11.2018 21:34

  Veikkaan että EK:n parasiitit antavat lausuntonsa tekstimuodossa eihän kukaan voi suoralla naamalla suoltaa tuollaista paskaa. Jää kyllä itsekin sanattomaksi

  Vastaa
 11. loppukin tolkku pois
  17.3.2019 18:53

  Ilkka Kanerva ehdottaa: Suomen pitäisi huolehtia yhden Afrikan maan koko koulu­järjestelmästä – 11.3.2019
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006031702.html
  Kokoomuksen seniorikansanedustaja Ilkka Kanerva ehdottaa, että Suomi maksaisi jonkin Afrikan valtion kaikki koulutuskustannusket, peruskoulusta aina korkeakoulutasolle saakka.

  Kanerva ei nimeä suoraan yhtään Afrikan valtiota. Mutta Suomella on vanhastaan hyvät ja läheiset suhteet Somaliaan, joten se on yksi kärjessä olevista ehdokkaista.

  Suomen omat koulutusmenot ovat noin 12,2 miljardia euroa vuodessa. Kokoomuksen mielestä Suomi pystyy hyvin kustantamaan myös Somalian koulutusmenot.

  Suomessa kokoomus on kunnostautunut koulutusleikauksissa.

  Kaverit koulutetaan Suomen laskuun Afrikassa ja tuotetaan sen jälkeen Suomeen EK-Kokoomuksen sossutuetuksi työvoimaksi, jonka palkasta 70% veronmaksajien maksettavaksi.

  Kokoomus on kyllä kaikkein eniten pihalla rahojen jakamisessa ja mamutuksessa. Ei ihme että puolueen kannatus on noin 15% tällä hetkellä ja laskee koko ajan.

  Vastaa
 12. Buuahaahah
  22.7.2019 21:31

  EK haluaa kaikenlaista, mutta ottaako EK myös osaa kustannuksiin, vai mistä Häkämies on ajatellut rahat ottaa?

  Vastaa
 13. Jussi
  25.7.2019 21:21

  Euroopan johto hyväksyi jo 90-luvun lopulla Barcelonassa liinapäisten öljyherrojen LAHJUKSIA VASTAAN avata Euroopan rajat pohjois-Afrikan ja lähi-Idän halpatyövoiman massamuutolle. Öljyherrojen pelkona on/oli olla oman maansa köyhien ja joutilaiden katumassojen ympäröimänä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top