Sota tuli, rauha meni

Pääkirjoitus

Venäjä lopetti rauhan ajan Euroopassa. Rauha säilyi jokseenkin tasan 77 vuotta, eli toukokuun 9. päivästä 1945 tähän päivään 24.helmikuuta 2022.

Se on pisin aika maanosamme tunnetussa historiassa, jolloin mikään valtio ei ole hyökännyt toisen eurooppalaisen valtion kimppuun.

Toki Jugoslaviassa oli sota 1990-luvulla  mutta se oli sisällissota. Verinen koitos toki sekin. Sydämemme ovat ukrainalaisten tukena mutta se ei riitä, on tehtävä voitavamme tukeaksemme Ukrainaa.

Meitä vastaan ei ole hyökätty mutta meille tärkeitä arvoja vastaan on. Me voimme tukea Ukrainaa niin taloudellisesti, kuin myös antamalla aseapua yhdessä muiden länsimaiden kanssa, ja niin meidän tulee toimia. Tietenkin jatkamme vetoomuksia rauhan palauttamiseksi.

On selvää, että toimimme tiiviissä yhteistyössä niin Ruotsin, Euroopan Unionin kuin Ison-Britannian, sekä Yhdysvaltojen kanssa.

Me olemme hyvissä käsissä myös siksi, että olemme ”eurooppalainen sotilasmahti”, ja sehän on totta, että meillä on yksi Venäjän ohella vahvimmista tykistöistä. Meillä on tarvittaessa pantavissa liikekannalle 900 000 miestä.
Mutta myös epäilijöitäkin riittää, epäilijöitä riittää niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Kukaan tuskin kiistää sitä, etteikö Vladimir Putin ole niin puhunut, kuin toiminutkin hyökkäävästi: Hyökännyt. Mutta ainakin voi kysyä sitäkin, että olisiko Joe Bidenin omalta puoleltaan pitänyt yrittää vielä sinnikkäämmin jatkaa keskustelua.

Pakolaisuus

Ukrainasta voi lähikuukausina vyöryä satoja tuhansia, jopa miljoonia, ihmisiä läntiseen Eurooppaan, ja se voi merkitä sitä, että myös meille on tulossa kymmeniä tai satoja tuhansia pakolaisia.

Nyt on oikeasti mietittävä, että koska meidänkään resurssit ja varat eivät ole loputtomat, pitäisikö niiden jotka ovat tänne tulleet pakolaisina, mutta joiden kotimaassa vallitsee rauha, tehdä tilaa ukrainalaisille. Tälläisia ovat afgaanit, albaanit, irakilaiset, iranilaiset, marokkolaiset ja somalit.

Olen vakuuttunut siitä, että jos/kun kansa saisi valita niin ukrainalaiset olisivat lähimpänä sydämiämme.

Seppo Huhta

6 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  24.2.2022 18:21

  Kyllä Usan johtamat NATO joukot häärisivät Jugoslaviassa. Köyhdytettyjä uraaniammuksiakin käyttivät. Luulisi Sepon tuon muistavan

  Vastaa
 2. Kuinkahan oli
  24.2.2022 18:26

  jaa, eiköhän se ollut ukraina kun sille eilen sanottiin että laskekaa aseenne ja vetäytykää pois toisten valtioiden alueilta muuten alkaa sota. Ja kun ne eivät vetäytyneet, niin sota alkoi.

  Ja nyt sielä jo Ukrainan armeija taistelee Azov-joukojen kanssa. Vaikka niiden piti olla samalla puolella. Olisiko ollut niin että Azov-joukot näkivät Donetskin ja Luhanskin uusina kotimainaan. Mutta että kun hyökkäys ei saavuttanutkaan sitä menestystä mitä piti, vaan tuli ärsytettyä Venäjä, niin sitä uutta kotimaata etsitään nyt tynkä-Ukrainan alueelta. Esim. Kiovan alueelta.

  Vastaa
 3. Jaska Jokunen
  24.2.2022 18:29

  Mikä sisällissota semmonen on, missä Nato pommitti maata yli 2 kuukautta? Eihän Jugoslavia ollut Natomaakaan.

  Vastaa
 4. juha II
  24.2.2022 21:40

  Ruotsi ei ainakaan ota pakolaisia Ukrainasta, koska eivät ole µuhamettilaisia eikä patamustia.

  Voihan sitä tunteilla, mutta nk. ”länsi” on ajanut sotaa kuin käärmettä pyssyyn. Missä diplomatia, rauhanliike ja aseistariisunta neuvottelut.

  Tämä sota on ollut yhtä välttämätön kuin korona huijaus, ilmastonmuutos, jota globalisti-kommunistit ajavat. Kun pystytetään New World Order:a. Silloin Putin on tiellä, koska hän ei ole vokotteluista huolimatta innostunut sen enempää kuin toinen suuri roisto Donald Trump. Hänet hoidettiin pois vaalivilpillä pois demoonisena kumppanina oli virtuaali Putin, joka on Kanadan rekkarotestienkin pääsyyllinen. Jos paskahuussinne menee tukkoon. Se on Putinin syytä!!! Yksi maailmanhallitus vaatii jokaisen valtion alistumista WEF:n, YK:n ja Georgeb Soroksen valtaan niin, että se voi ryöstää valtioiden luonnonvarat ja rikkaudet itselleen. Ja ne, jotka suvaitaan jättää elämään. Ovat onnellisia kuin eivät OMISTA MITÄÄN!!!

  JIHUUUUU !!!!!!

  Vastaa
 5. Seppo Huhta
  24.2.2022 23:43

  Ahtisaari määräsi Naton pommitukset Jugoslaviassa.

  Vastaa
 6. Sota ja heti paikalla, mieluiten!
  25.2.2022 00:26

  HIstoriasta en tiedä juurikaan, mutta olen ihmetellyt, onko tämä maailman ensimmäinen sota, jossa on vain yksi syypää? Ainakin sellaisen kuvan saa valtamediastamme. Onkohan myös niin, että on vain yksi roisto, roistovaltio ja rottamainen tyranni-diktaattori johtajanaan, jota ei ole valittu demokraattisissa vaaleissa, vaan vilpillä ja petoksella on päässyt valtaan? Onko Eurosvoliitto demokratian kehto ja kulmakivi, joka hellii ajatusta kansojen itsenäisestä vallasta? Miten minusta silti tuntuu, ettei kaikkea jostain kumman syystä hennota kirjoittaa julki, vaan meille annetaan mieluummin yksipuolinen kuva tapahtumista ja taustoista? Onkohan jossain päin maailmaa jo tuotu esiin muitakin syitä sotaan ja hermoiluun kuin nämä meidän vallan sylikoiramme tuomat kulmat?

  Eikö nyt pitäisi heti pudottaa aromipommi Moskovan hirmuvaltiaan takapihalle, jotta housut viilentyisi ja tunteet asettuisi kohdilleen? Saisimme kaiken suunpieksännän sijaan muuta mietittävää ja sotilaat pääsisi ylenemään. Onko diplomatiaa se, että uhkaillaan, leimataan, haukutaan, panetellaan jne? Onko nk. diplomatiaa, kun koomikko ja dementikko keskustelevat keskenään?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top