Sri Lanka: Armeijan komentaja uhkaa kristittyjä mellakoitsijoita jopa tulenavauksella

Sri Lankan kristityt ja ei-muslimit ovat olleet jo kolmatta viikkoa kiihtyneessä mielentilassa pääsiäissunnuntain verilöylyjen seurauksena. Muslimien omistamia kauppaliikkeitä on vandalisoitu ja myös moskeijojen häirintä on mainittu. Tänään armeijan komentaja on antanut vakavan julkisen varoituksen.

Vasta eilen sunnuntaina päästiin siihen, että katolisia sunnuntamessuja on voitu pitää. Sri Lankan viranomaiset olivat suostutelleet uskontokuntia pidättäytymään kokoontumisista ja näkyvistä menoista. Tämäkään ei ole rauhoittanut tilannetta, jonka nyt pelätään epävakauttavan Sri Lankaa. Kenraali Mahesh Senanayake onkin hyvin jyrkkä sanoissaan:

”[Jos on] ketään, joka yrittää tuhota tai epäoikeudenmukaisesti hallita, tai rikkoa asevoimien antamia määräyksiä, ryhdymme tiiviisiin toimiin”, sanoi kenraali Senanayake. Komentajansa mukaan Sri Lankan armeija ei epäröi käyttää heille saamiaan valtuuksia hätätilanteissa. Armeija voi ottaa kiinni, pidättää tai jopa avata tulen sellaisia henkilöitä vastaan, jotka syyllistyvät väkivaltaan.

Rauhoittaakseen tilannetta Sri Lankan hallitus on rajoittanut sosiaalisen median käyttöä. Nyt sitten annettiin varoitus voimakäytöstä levottomuuksien lietsojia vastaan.

Asiasta uutisoivat tänään NDTV ja News1st.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top