Kuolleiden määrä kasvaa Sri Lankan kirkko-iskuissa: 207

Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa iskettiin tänään pommeilla kolmeen hotelliin ja yhteen kirkkoon. Kaksi kirkkoa Colombon ulkopuolella oli myös pääsiäismessujen aikana tapahtuneiden pommi-iskujen kohteena. Kuvassa St.Sebastianin kirkko, jossa menehtyi 50 messuun osallistunutta.

Menehtyneiden lukumäärä päivitetty. Seitsemän epäiltyä pidätetty. kertoo lehti. Loukkaantuneita on tuoreen tiedon mukaaN 469.

Räjähdykset tapahtuivat klo.08.45 paikallista aikaa. Ministeri Harsha de Silva twiittasi hätäkokouksesta:

Presidentti Maithripala Sirisena on kehottanut srilankalaisia rauhoittumaan, ja lupaa tarmokkaita viranomaistoimia. Ensimmäiset räjähdykset tapahtuivat tänään aamulla Columbossa St.Anthony:n kirkossa ja St.Sebastianin kirkossa Katuwapitiya:ssa Negombossa.

”Pommihyökkäys meidän seurakuntaamme kohtaan, tulkaa ja auttakaa, perheesi voi olla siellä”, lukee englanninkielisessä viestissä St Sebastianin kirkon Facebook-sivulla.

Poliisi vahvistaa neljä muuta iskua. Kolme näistä oli hotelleihin, yksi Batticaloan kaupungin kirkkoon. Sairaaloihin on tuotu 300 haavoittunutta.

Tapahtuneet pommi-iskut:

 • Pyhän Antoniuksen kirkko, Kochchikade, Colombo
 • Pyhän Sebastianin kirkko, Katuwapitiya, Negombo
 • kirkko, Batticaloa
 • Kingsbury Hotell
 • Shangri-La Hotell
 • Grand Hotell Cinnamon
 • Lisäksi kaksi räjähdystä Colombossa sunnuntaina päivällä, joista toinen itsemurhapommi epäiltyä pidätettäessä.

The indian Express kertoo tarkentuneista luvuista: 156 on menehtynyt, 400 on sairaaloissa haavoittuneita. Menehtyneiden joukossa on 35 ulkomaiden kansalaista. intian pääministeri Modi on ilmaissut myötätuntonsa Sri Lankalle, ja tuomitsee teon barbarismina.

3 Comments

 1. petterinen
  21.4.2019 09:21

  Onkohan Sipilä shokissa?

  Vastaa
 2. Asko Liukkonen
  21.4.2019 09:57

  Tuleeko muslimeille pommikielto? Pöyristyykö joku? Keksi itse lisää kysymyksiä. Muista katsoa seuraava pommitus jakso.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.4.2019 10:26

   Odotan mnielenkiinnolla, kuka suomalaisista poliitikoista rohkenee ottaa kantaa uskontoon kohdistuneeseen terroritekoon. Pääministerikanditaateilta odotan reaktiota, ja asettumista sivistyksen ja suvaitsevaisuuden puolelle.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top