Sri Lankan hallituksen edustaja: Pääsiäisen terrori-isku oli kansainvälisesti valmisteltu

Sri Lankan hallituksen tiedottaja Rajitha Senaratne kertoi juuri medialle, että pääsiäissunnuntain verilöylyt Colombossa ja kahdella muulla paikkakunnalla Sri Lankassa olivat kansainvälisen verkoston työtä. Sri Lankan poliisi pidätti eilen kymmenisen epäiltyä, ja on selvittänyt osan hyökkääjistä henkilöllisyyden.

”Me emme usko, että nämä hyökkäykset on toteutettu vain tähän maahan rajoittuneen ihmisryhmän toimesta”, kertoo Senaratne medialle. ”On olemassa kansainvälinen verkosto, jota ilman nämä hyökkäykset eivät olisi voineet onnistua.”

Näin siis Sri Lankan hallitus. Suomessa esiintyvällä jihadismilla on tiettävästi yhteyksiä ainakin Sri Lankan naapurimaahan Bangladeshiin, mutta srilankalaisesta yhteydestä ei ole Suomessa havaintoja.

Kabinettiministeri Senaratne kertoo, että hallituksen saamien tietojen mukaan ääriryhmä National Thowheeth Jama’ath, NTJ, on eilisten joukkomurhien taustalla. Ministeri painottaa, että terroriteon tutkimuksissa kiinnitetään huomiota tekijöiden kansainvälisiin tukijoihin. Jo eilen kerrottiin, että Sri Lankan poliisijohto oli saanut 11.04. varoituksen ulkomaiselta tiedustelupalvelulta odotettavissa olevista itsemurhaiskuista.

Varoitus mainitsi kirkot ja Intian edustuston mahdollisina kohteina. Sri Lankan hallitus siis vahvistaa eilisen, mm. uutistoimisto AFP:n jakaman, tiedon ennakkovaroituksesta. NTJ on aiemmin tullut huomatuksi budhanpatsaisiin kohdistunutta ilkivaltakampanjaa tutkittaessa. Muuten tästä terroristiryhmästä tiedetään vain vähän.

Eilen sunnuntaina ilmeisesti islamistiset terroristit iskivät itsemurhapommeilla yhteen kirkkoon ja kolmeen hotelliin Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa. Kahdessa maaseutukaupungissa tapahtui myös hyökkäykset kirkkoihin, pääsiäismessun aikana. Seitsemäs hyökkäys tapahtui hotelliin ja yksi epäilty räjäytti poliisin antaman tiedon mukaan itsensä ollessaan joutumassa pidätetyksi. Yhteensä kahdeksassa terroriteossa menehtyi 290 henkilöä, joiden joukossa on myös muiden maiden kansalaisia. Sairaaloihin otettiin 500 pommiräjähdyksissä haavoittunutta. Myöhemmin sunnuntaina tehtiin vaarattomaksi epäilyttävä paketti, jota oli yritetty kuljettaa Colombon kansainväliselle lentoasemalle. Sri Lankan poliisin mukaan terroriteosta epäiltyinä pidätettyjä on 24 henkilöä.

Seuraa uutista, tämä päivittyy.

Asiasta kertoi tänään NDTV.

3 Comments

 1. Wilhelm von Schwerin
  22.4.2019 13:12

  Kansainvälinen yhteys on ilman muuta selvä. Olihan Israel neuvomassa Sri Lankan hallitusta miten ”torjua” terrori-iskut. Tätä kautta tieto siitä, miten valtio oli valmistautunut iskuihin, kulkeutui ulkomaille.

  Arutz Sheva 7
  Sun, 21 Apr 2019 21:47 UTC

  Vastaa
 2. eikö muualla
  22.4.2019 13:21

  Sri Lankassa taas räjähdys kirkon lähellä

  eikö tosiaan sitten missään euroopan maassa ääri islam terrorismin uhka ole kasvanut

  outoa kun siitä asiasta ei tiedoteta mitään

  koska tämähän aivan selkeä ääri islamistien hyökkäys
  ja heitä on aikas paljon esim ranskassa tarkailussa 15 000

  koska tämä isku aalto siirtyy eu maden sisäpuolelle

  sitä venäilessa

  Vastaa
 3. OikeamielinenMies
  22.4.2019 16:56

  Nämä kuten Suomessakin oleva yhteys heti vankilaan ja ostetaan ne vankilapalvelut Venäjältä oikein pahasta paikasta. Nää rikolliset vastuuseen ja heti.
  Ihme leikkimistä murhaajien kanssa. Outoa ettette vie niille täytekakkua.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top