Sri Lankan joukkomurhat: Islamisti-epäiltyjä pidätetty Keralassa Intiassa

Sri Lankassa viime viikon sunnuntaina tapahtuneiden terroritekojen tutkinta ulottuu nyt jo naapurimaahan Intiaan: Intian turvallisuusviranomainen NIA on tehnyt pidätyksiä Keralan osavaltiossa, jossa ”islamilaiseen valtioon” IS:ään (ISIS, ISIL, Da’esh) kontaktoituneita terroristi-epäiltyjä on tavattu jo aiemminkin.

Kansallinen tutkintavirasto (NIA) on tehnyt kolme pidätystä Kasaragodin ja Palakkadin piirikunnissa, liittyen 21.04. Sri Lankan terroritekojen intialaisten yhteyksien tutkimiseen. Pidätettyjä epäillään yhteydenpidosta kirkko- ja hotelli-iskuihin syyllistyneisiin terroristeihin. NIA:n lehdistötiedotteen mukaan epäiltyjen hallusta löydettiin laitteita, kuten matkapuhelimia, SIM-kortteja, muistitikkuja, ja käsinkirjoitettuja muistiinpanoja arabiaksi ja malajalamiksi. Tämän lisäksi otettiin talteen uskonnollisia puheita DVD-tallenteina, ja viha-saarnaajan Dr. Zakir Naikin kirjoituksia.

Viime vuonna NIA onnistui murtamaan IS:n Keralan-solun ja pidätti mm. 25-vuotiaan Habeeb Rahmanin. Keralan islamisteilla oli aktiivista värväystoimintaa nuorison suuntaan, ja osavaltiosta olikin lähtenyt 14 henkilöä ns. vierastaistelijoiksi IS:n riveihin toukokuussa ja heinäkuussa 2016. Keralan IS-vyyhti alkoi purkautumaan Afganistanin turvallisuusviranomaisten palautettua Intiaan erään Nashidul Hamzafarin, joka oli juuri Kasaragodista. Hän oli ollut Afganistanissa osallistuakseen jihadiin ja terrorismiin. Hamzafar pidätettiin 18.09.2018 laittomana maahantulijana hänen yritettyään saada yhteyttä islamistiterroristeihin. Afganistaniin Hamzfar oli saapunut Omanin ja Iranin kautta.

Lisää luettavaa: OneIndia.com

Vuoden 2018 IS-oikeudenkäynnissä Keralassa oli syytettyinä 14 nuorta, joista pitkän tuomion sai mm. Yasmeen Mohammed Zahid: Seitsemän vuotta vankeutta.

Keralan osavaltiossa on siis jo vakiintunut jihadistinen alamaailma, jolla on toimivat yhteydet Abu Bakr al-Baghdadin ”isamistiseen valtioon”, ja Intian viranomaisten saamat ennakkotuedot Sri Lankassa odotettavissaolevista iskuista saattavat olla heidän Keralaa koskevien tutkimustensa tulosta. Nyt siis ollaan siivoamassa Keralan terroristipesäkettä.

Lue lisää: Mumbai Mirror

Asiasta kirjoittivat tänään The Indian Express ja NDTV.

Aiemmin Keralan IS-islamistien toiminnasta ja viranomaisten vastatoimista kirjoitti OneIndia 16.03.2019.

3 Comments

 1. Jussi
  5.5.2019 14:50

  Kuulin että Parak Opaman (alunperin Barry Soetero) erillään asuva aviomies Michael Opama (käyttänyt kulkisuudessa naisnimeä Michelle (alunperin Michael tai Mike Robinson, ja lainalapset olleet tuuleen kadonneita valkotalon kauden jälkeen) oli SATTUMALTA käymässä Sri-Lankassa ennen iskusarjaa. Sotilastiedustelun Q-lähteen mukaan vierailulla ja iskuilla on yhteyttä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   5.5.2019 15:23

   Aivan varmasti, joo.

   Vastaa
   1. Jussi
    8.5.2019 16:13

    Itsesuojeluvaisto kieltää voimakkaasti oman maailmankuvan vastaisen infon. Siksi näinä aikoina mm. USA:n patrioottien ydin paljastaa laajoille massoille syötettyä valheellista maailmankuvaa vãhitellen aloittaen pienemmistã paljastuksista vähitellen suurempiin. Järkyttävin osa saatetaan jättää myõs paljastamatta suosituissa lähteissä suojellen yhdyskuntarauhaa ja mielenterveyttä. Opamakuvioon liittyvät tiedot ovat olleet patrioottien ytimen + minunkin sisäpiiritietoa noin 2 vuotta, ja Michellenä tunnettua kutsutaan keskusteluissa ja viestittelyssä yleisesti Mike:ksi tai Michaeliksi ja Opamaa Barry Soeteroksi. Viestittelen joskus harvoin mm. yhden ytimen pääedustajan kanssa, joka oli aikoinaan Hawaii:lla samassa vain ulkomaalaisten oppilaiden koulussa kuin Indonesialaisena muslimina koulun kirjoissa ollut Barry Soetero. Trumpin aikoinaan esille ottama Opaman syntymätodistuksen puuttuva pitkä versio ilmestyi lopulta valkoltalon sivuille. Lopettaakeen epäilypuheet syntymästä USA:n ulkopuolella, sheriffi Joe Arpaio ja Mike Zullo alkoivat todentaa syntymätodistuksen aidoksi. Tutkimus sai yllättävän käänteen, kun syntymätodistus (pdf muodossa) paljastui päällekkäin kerrostetuista palasista koostetuksi väarennökseksi. Sen koostamisessa on suoraan kopioitu ja liitetty palasia samoina viikkoina Hawaii:lla syntyneen toisen henkilön syntymätodistuksesta. Samaan ”tökerö” pdf-väärennös tulokseen tuli myös riippumaton keski-Eurooppalainen dokumenttien aitouden analyysiin keskittynyt firma, muistaakseni Hollannissa. Tutkimustulokset julkistettiin ja todisteet näytettiin ja selitettiin kohta kohdalta juutuupista muutaman kerran katsomassani sekä nauhoittamassani lehdistötilaisuudessa USA:ssa. Paikalla ollut globarimedia ei halunnut uutisoida aihetta. Löysin lehdistötilaisuuden juutuupista ainakin vielä pari kk sitten. Puolison sukupuoleen liittyvät todisteklipit olen katsonut juutuupista nauhoittamatta, kun aihe ei kiinnosta niin paljon. Juutuupissa on sen jälkeen ollut massiivinen sensurointi joka jatkuu edelleen, mutta ehkä aiheista voi edelleen näinä päivinä löytää klippejä. Nyt minua kiinnostaa enemmän uusi 2018 loppupuolella laivaston Filippiineiltä tuoma kultavaranto, sekä sen seuraukset valuuttakuvioissa, sekä tuloveron korvaaminen vakio% kauppatapahtuman transaktioverolla, jota kattaa myös jokaisen pörssiosakekaupan ja suuryritysten väliset kaupat. Jätän luultavasti lehtenne rauhaan kommenteiltani, koska teen nyt 17 tunnin työpäivää + työmatkat.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top