Sri Lankassa toimenpiteitä terrorismia vastaan: Laittomia maassaolijoita pidätetään, propagandaa takavarikoitu

Sri Lankan viranomaiset ovat kiristäneet ulkomaalaisten valvontaa pääsiäisen terroritekojen jälkeen. Viisumitta maassa oleskelevia Nigerian, Pakistanin ja Bangladeshin kansalaisia on pidätetty maahantulorikkomusten perusteella, ja yksi srilankalainen vihapuhe-cd-levyjen hallussapidosta.

Ulkomaalaisten pidätettyjen kohdalla ei mainita toimenpiteen taustaa, mutta kiinniotettetujen kotimaissa esiintyy vahvaa islamistista aktiviteettia. 26- ja 31-vuotiaat nigerialaiset ovat tänään alioikeudessa Avissawellassa, kirjoittaa lehti. 25-vuotias Pakistanin kansalaisen ja 24-vuotias Bangladeshin kansalaisen kohdallakaan ei mainita muita pidätyksen syitä, kuin maahantulomääräysten rikkominen.

Pidätettyjen kohdalla on käytetty sanontaa ”asuivat maassa”, ja että pidätykset liittyvät poliisin etsintäoperaatioon. Sri Lanka on siis ryhtynyt suojelemaan kansalaisiaan keräämällä pois potentiaalisesti vaarallisia henkilöitä ja karkoittamalla heitä maasta.

Tämän päivän uutinen kertoo myös yhden srilankalaisen pidätyksestä laittoman materiaalin hallussapidosta. Kiinnioton suoritti armeija, joka luovutti epäillyn poliisille. Ratsian kohteena oli jonkinlainen koulutuskeskus, jota ei nimitetä uskonnolliseksi huoneistoksi. Talteen otettiin siis yksi mieshenkilö ja 37 kpl National Thawheed Jamaath:n vihapuhetta ssältävää cd:tä.

Politisoidulla islamilla motivoituja terroritekoja on syyskuun 2001 jälkeen tapahtunut mm. Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Espanjassa, USA:ssa, Venäjällä, eri muslimimaissa ja Etelä-Aasiassa Sri Lankassa ja Intiassa. Turvallisuusviranomaisten mukaan terroritekojen vaara on keväällä 2019 kasvanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top