Stoltenberg ”Euroopan uudesta normaalista”: Puolustusliitto NATO:n pysyvä sotilaallinen läsnäolo itärajalleen

Euroopan turvallisuuspoliittiset muutokset, joilla puolustusliitto NATO:n pääsihteeri viittaa Venäjän käyttäytymisen seurauksiin, pakottavat NATO:n muuttamaan toimintaansa: Sotilaallinen läsnäolo puolustusliiton itärajalla muuttuu pysyväksi.

Naton sotilaskomentajat valmistelevat suunnitelmia muuttaa liiton läsnäolo sen itärajoilla joukoksi, joka pystyy ottamaan vastaan ​​hyökkäävän armeijan, pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi Telegraphille (09.04.) haastattelussa.

Pääsihteeri kuvaili NATO:n sotilasosastoja itäisissä jäsenmaissa suhteellisen pieniksi, ikäänkuin muodolliseksi lipun näyttämiseksi jäsenvaltion maaperällä. Tämän lisäksi joihinkin maihin on varastoitu jonkin verran sotatarvikkeita. Eilen kuultu sanamuoto tarkoittaa huomattavasti vakavasti otettavampaa läsnäoloa.

Joukot, jotka kykenevät ”kohtaamaan hyökkäävän armeijan” (“a force capable of taking on an invading army”) eivät ole partiopoikia luontoretkellä.  ”Full-Scale deployment of armed forces” tarkoitta yksiselitteisesti sotilaallista läsnäoloa taistelukykyisessä vahvuudessa.

Pysyvät joukot puolustusliiton etulinjan maihin

Tämän tulisi erityisesti kiinnostaa suomalaisia, sillä mikäli presidentti, hallitus, TPUTVA ja eduskunta yllättäen päätyvät ratkaisuun, että Suomi postittaa jäsenhakemuksen atlanttiselle puolustusliitolle NATO:lle, meistä tulee liiton itärajan valtio, -kaikilla herkuilla.

NATO tulee myös pitämään kiinni liiton puolustusministereiden vuonna 2016 sopimasta vähimmäisbudjetoinnista puolustukseen: 2% bruttokansatuotteesta, kertoi eilen lehdelle pääsihteeri Stoltenberg. Tähän mennessä minimi on jo toteutettu, tai sitten ei.

Suomen puolustuskykyä ei NATO:n piirissä epäillä, ja toimintatapojen ja kaluston yhteensopivuutta nato-käytäntöihin on koestettu useissa harjoitustilanteissa viime vuosien aikana.

Historiallinen hetkemme vaatii tämän:

Uuno Kailas: ”Rajalla”

Raja railona aukeaa.
Edessä Aasia, Itä.
Takana Länttä ja Eurooppaa;
varjelen, vartija, sitä.

Takana kaunis isänmaa
kaupungein ja kylin.
Sinua poikas puolustaa,
maani, aarteista ylin.

Öinen, ulvova tuuli tuo
rajan takaa lunta.
— Isäni, äitini, Herra, suo
nukkua tyyntä unta!

Synkeä, kylmä on talviyö,
hyisenä henkii Itä.
Siell’ ovat orjuus ja pakkotyö;
tähdet katsovat sitä.

Kaukaa, aroilta kohoaa
Iivana Julman haamu.
Turman henki, se ennustaa:
verta on näkevä aamu.

Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Raja railona aukeaa.
Edessä Aasia, Itä.
Takana Länttä ja Eurooppaa;
varjelen, vartija, sitä.

Kokoelmasta ”Uni ja kuolema” (1931)

Luettavaa:

Stoltenberg sanoo: Suomi ja Ruotsi ovat erittäin tervetulleita liittymään NATO:on. Pääsihteeri totesi uutistoimistolle, että mikäli nämä maat hakevat jäsenyyttä, NATO löytää nopean tavan hyväksyä ne.

NATO:n miinanraivaajat saapuvat Tukholmaan

Paikallispuolustusharjoituksissa mukana eri alojen toimijoita, toimintaa koko maassa

6 Comments

 1. Kainuunkonkari
  10.4.2022 18:13

  Iivana Julma on rasistisen pohjoismaisiin kansoihin kohdistuvan propagandan uhri.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  10.4.2022 18:35

  Isäntämaasopimusessa ainakin sanotaan, että Suomessa olevien NATO-joukkojen kustannuksista, vastaa suomen kansalaiset ja joukkoja johtaa Naton nimittämä kenraali. Kalliiksi tulee Suomen miehitys näinkin järjestettynä ja kuinka kauan saa lisää lainaa.
  Eiköhän halvempaa olisi jättää Nato sivuun ja hoitaa puolustus itse. Yrittää pysyä väleissä Venäjän kanssa sekä sietää suomettumissolvaukset länsimediasta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.4.2022 19:58

   Eihän vielä olla mihinkään liittymässä? Jos nyt kuitenkin liitytään, niin saadaan vähän vipinää kylänraitille, kun natosotilaat siellä hengailee.

   Vastaa
 3. Maahantunkeutujat
  10.4.2022 18:52

  No niin… Nyt tänne ollaan sitten tunkemassa pysyviä joukkoja… Joo joo… Ja kukas ne viulut maksaa? No tietenkin me. Sillä jos me olemme NATO.n jäsenisä niin me maksamme niiden asumiset, energiat, syömiset ja huvitukset. Saksalla tilanne oli eri kun ne oli valloittajia. Jenkit toivat paljon päivärahoja maahan ja sillä maa vaurastui. Jokainen jenkki ai 110 dollaria päivässä, ja kun ne ei osanneet englantia, niin ne vaihtoi niinkuin huonolla suhteella kuin 50% arvosta dollarinsa pizerioisa ja gasthauseissa D-markoiksi. Apinaa siis koijattiin ja koijataan yhä tänäkin päivänä. Mutta me suomalaiset, me vain köhtyisimme.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.4.2022 19:55

   Natosotilaathan voivat asettua venäläisten Suomesta ostamiin lomakyliin? -Ne ovat valmiiksi lähellä sotilaallisesti tärkeitä kohteita, ja lämmitysöljy-säiliöissä on valmiiksi tupaöljyn sijasta panssareiden dieselmoottoreihin sopivaa polttoainetta? Tosin en tiiä, onko se NATO-yhteensopivaa?

   Vastaa
   1. Obelix
    11.4.2022 14:11

    Hypoteettinen kysymys ihmisoikeusjuristeille: Miten omaa maata pommittavaa ja omaan maahan asevoimin tunkeutunutta, siiviilejä tappavaa vihollista pitäisi kohdella sivistyneesti ja tasapuolisesti…ihmisoikeusjuristin näkökulmasta, niin ettei itse saa syytettä?

    Siitä kun näyttää olevan erilaisia, kansainvälisiä, toisistaan hyvinkin poikkeavia käsityksiä – ikään kuin hyökkääjillekin pitäisi tarjota heidän kiinni jäädessään ”ihmisoikeusjurismin” ilmaispalveluja tappamiensa siviilien lomassa On ollut (siviili)tapauksia, myös Suomessa, joissa todistettu hyökkääjä onkin saanut kunnolla turpiinsa, eli pipiä pahemman kerran, mutta hyökkäyksen väkivallalta itseään suojellut, onkin puolestaan saanut syytteet ja korvausvaatimukset niskaansa, liioitellun väkivallan käytöstä?

    Ps. Eli, saako puolustaja päästää irti sodassa sisäisen ”Barabbaansa”, kun kerran hyökkääjäkin on päästänyt? Missä menee raja hyväksytyn ja hyväksymättömän väkivallan käytön kohdalla – ihmisoikeusjuristien näkökulmasta katsottuna?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top