Sumutorvet soivat tänään kunnianosoituksena merenkulkijoiden työlle (VIDEO)

Tänään vapunpäivänä toteutettiin kaikkialla maailmassa satamassa olevien laivojen toimesta kunnianosoitus merenkulun ammattilaisille, jotka hoitavat elintärkeät kuljetukset meneillään olevan poikkeustilankin aikana. Kampanjan nimi on HeroesAtSeaShoutout, ja sen toteutti varustamojen kansainvälinen kattojärjestö ICS.

Kampanja toteutettiin tänään perjantaina 01.05. klo.12:00 paikallista aikaa useissa satamissa maailman eri puolilla useiden varustamojen toimesta. Extrauutiset kävi seuraamassa Helsingin Olympiaterminaalilla Tallink-Siljan autolautan, Silja Serenaden, osallistumista operaatioon tänään päivällä.

Jo puolitoista kuukautta kestäneen koronakriisin ajan merenkulkua Suomesta ja Ruotsiin, Viroon ja Saksaan, ja myös Virosta näihin maihin, on hoidettu poikkeusoloissa. Laivoilla työskentelevät eivät voi jäädä kotehinsa tai tehdä etätöitä, vaan heidän on täytynyt kuljettaa välttämättömyystarvikkeet päämäärinsä, ollen itse riskeille alttiina.

Laivojen miehistöt ovat tehtäviinsä koulutettuja merenkulunammattilaisia, ja he ovat tottuneet toimimaan erilaisissa poikkeusolosuhteissa. Koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilannetta, ja sen laajuutta, ei varmasti kukaan osannut kunnolla ennustaa. Siitä huolimatta laivoilla on pystytty joustamaan, sopeutumaan ja tekemään asioita uudella tavalla, jotta viruksen leviäminen myös matkan aikana pystyttäisiin estämään“, sanoo Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults.

Tallink-Siljan osuus koronakriisin aikaisista kuljetuksista Suomen satamiin on ollut 60 000 rahtiyksikköä, -joukossa mm. elintarvikkeita ja lääkintätarvikkeita. Maailman merillä toimii yli 1,2 miljoonaa merenkulun ammattilaista, jotka huolehtivat kriisiaikanakin siitä, että välttämättömyystarvikkeet liikkuvat maiden välille.

Heille kiitokseksi ja kannustukseksi HeroesAtSeaShoutout -operaatio toteutettiin tänään Helsingin Olympiaterminaalin luona, josta videomme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top