Suomalainen kansalaisaloite rangaistusten koventamisesta ja seksuaalirikollisten karkoittamisesta kansainvälinen uutinen

Yli 90 000 suomalaista on allekirjoittanut lyhyessä ajassa aloitteen ulkomaalaisten seksirikollisten poistamisesta maasta, kertoo tänään venäläinen Sputnik News. Lehti kertoo, että useissa Suomen kaupungeissa on paljastunut uusia sarjoja lasten seksuaalista hyväksikäyttöä, joissa uhreina ovat olleet kantasuomalaiset ja tekijöinä turvapaikanhakijoita.

Kuitenkin, huolimatta allekirjoitusten vähimmäismäärän ylittämisestä leveällä mariginaalilla, mahdollisuudet että aloite tulee käsiteltyä nykyisen eduskunnan aikana ovat heikot. Nykyisellä oikeisto-keskustalaisella hallituksella on vain parisen kuukautta aikaa jäljellä ennen eduskuntavaaleja 14. huhtikuuta.

Keskustelu ulkomaalaisten tekijöiden seksuaalirikoksista on virinnyt Suomessa parin viimeisen kuukauden aikana, sen jälkeen kun poliisi paljasti pohjoisessa Oulun kaupungissa sarjan seksuaalisia hyökkäyksiä teini-ikäisiä tyttöjä kohtaan. Tekijät olivat ulkomaalaisia nuoriamiehiä, jotka kaikki olivat tulleet Suomeen turvapaikanhakijoina tai pakolaisina, ja jotkut heistä olivat Lähi-Idästä, kertoo lehti.

Pian näiden tapausten tultua tietoon tamperelainen Saila al-Jewari käynnisti vetoomuksen vaatien parlamenttia säätämään lain, joka antaisi poliisille valtuuden ottaa talteen seksuaalirikoksista epäillyt ulokomaalaiset, peruuttaa heiltä mahdollisesti myönnetty Suomen kansalaisuus ja karkoittaa heidät maasta. Vetoomuksessa esitettiin myös, ettei seksuaalirikoksista tuomituille myönnettäisi Suomen kansalaisuutta.

Al-Jewari kertoi Hufvudstadsbladetille olevansa itse naimisissa irakilaisen kanssa, ja painotti ettei rasistisilla motiiveilla ole mitään osuutta hänen aloitteessaan, johon alkoi ilmaantumaan allekirjoituksia massiivisesti parin viimepäivän aikana, kun uusia (ulkomaalais-taustaisten) seksuaalirikollisten pidätyksiä on tapahtunut Helsingissä, ja johtavien suomalaisten poliitikkojen, mukaan lukien presidentti Sauli Niinistö, otettua kantaa grooming-jengi -skandaaliin.

Ulkomaalaisille seksuaalirikollisille kovempia tuomioita vaativien poliitikkojen joukkoon on liittynyt myös sisäministeri Kai Mykkänen:

Jos jotkut rikkovat yhtä meidän perusarvoistamme, kuten toisen henkilön fyysisen koskemattomuuden loukkaamattomuutta, mielestäni tämä on kanssalinen uhka, sanoi Mykkänen kansalliselle radioyhtiö Yle:lle, ymmärtäen ajatusta että ulkomaalaistaustaisilta raiskaajilta voidaan ottaa pois Suomen kansalaisuus.

Lehti siteeraa myös ministeri Sampo Terhoa, jonka mukaan rangaistuksia tulee koventaa ja karkoituksia vauhdittaa.

Asiasta kirjoitti Sputnik News 15.01.2019: Finns Launch Petition to Deport Migrant Rapists Amid Sex Crime Wave.

Suomesta esm. Lähi-Itään lähteneet signaalit ovat siis tänään aivan toisensuuntaisia, kuin syksyllä 2015, jolloin talojakin lupailtiin.

Al Jazeera v.2015: Suomen pääministeri on luvannut yksityisen kotinsa turvapaikanhakijoille

2 Comments

 1. Heino Keppi
  15.1.2019 21:23

  Siitä EI OLE MITÄÄN HYÖTYÄ, kun tuomarit eivät käytä yläpäätä vaan alapäätä

  Vastaa
 2. Suomen tyttö
  25.1.2019 15:05

  Addressit-sivustolla on kansalaisaloite, johon kerätään nimiä GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi. Jostain syystä sitä ei löydä enää ko. sivuston hakutoiminnalla. Tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592
  Jakakaa tätä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top