Suomalaiset sotilaat jatkavat koulutustoimintaa Kurdistanissa

Irakin Operation Inherent Resolve (OIR) -operaatio käynnistää koulutustoiminnan vaiheittain uudelleen Kurdistanissa tilapäisen keskeytyksen jälkeen.

Suomalainen Kriisinhallintajoukko Irakissa (SKJI) jatkaa suunnitelman mukaista peshmerga-joukkojen koulutusta osana operaation Kurdistan Training Coordination Center Erbilin (KTCC) johtamaa koulutustoimintaa maanantaista 27.1.2020 alkaen. Koulutustoiminta oli keskeytettynä tammikuun ensimmäisestä viikosta alkaen.

Suomalainen kriisinhallintajoukko on toiminut alueella kesäkuusta 2015 lähtien antaen koulutus- ja neuvonantotukea Irakin viranomaisille kansainvälisen OIR-operaation osana. Toimintansa aikana SKJI on kouluttanut noin 5 000 Irakin Kurdistanin peshmerga-taistelijaa sekä noin 700 Irakin asevoimien sotilasta.

Operaation alkuvaiheissa suomalaiset keskittyivät sotilaan perustaitojen kouluttamiseen, jotta Irakin viranomaisilla olisi käytettävissään hyvin koulutettuja joukkoja Daishin vastaisiin operaatioihin. Operaatio on kyennyt vaiheittain siirtämään koulutuksen painopisteen joukkotuotannosta turvallisuusviranomaisten oman koulutuskapasiteetin kehittämiseen. Osana tätä kehitystä suomalaiset ovat siirtäneet jalkaväkikoulutuksen päävastuun paikallisille kouluttajille ja suomalaiset toimivat kurssien paikalliskouluttajien neuvonantajina. Tämän ohella suomalaiset kouluttavat upseereita ja lääkintähenkilöstöä.

Suomalaisten päivittäinen toiminta koostuu koulutuksen suunnittelusta yhdessä paikallisten kouluttajien kanssa, kurssikokonaisuuksien koordinoimisesta sekä koulutuksen toimeenpanosta varsinkin erikoisosaamista vaativilla kursseilla. Operaation tämänhetkisten suunnitelmien mukaan paikallisviranomaiset ovat päävastuussa kaiken koulutuksen antamisesta syksyyn 2020 mennessä.

3 Comments

 1. Nimetön
  27.1.2020 19:07

  Halvempaa olisi koulutaa ,suomeen tunkeutuneita muslimi sotilaskarkureita ja rikollisia suomessa.Kriisinhallitajoukot minkä vidun kriisin,miten se kosketaa suomalaisia halloo ????

  Vastaa
 2. ro
  27.1.2020 19:16

  Joopa joo. KANDEIS koulutaa jo Suomessa loisivia arabi musumslimeja hoitelemaan omat ongelmansa kotimaissaan.

  Vastaa
 3. Kenen joukkoihin kuulut?
  28.1.2020 11:00

  Mietin tässä että nyt kun USA ja sen liittolaiset ovat kirosana niin Irakissa kuin Iranssakin, ja niiden poistumista maasta välittömästi on vauhditettu useilla rakettihyökkäyksillä, niin kauanko suomalaiset aikovat olla aluella? Ymmärtävätköhän suomaaliset että tällainen toiminta leimaa medät USA:n liittolaisiksi? Joka tarkoittaa että Suomi ja suomalaiset ovat jatkossa yhtä avointa riistaa kuin se maa johon sotialsjohtomme ja politikkomme haluaisivat kuulua. Suomihan on puolueeton maa, yhä edelleen. Kekkosen ja Paasikiven jatkumon mukaan.

  En siis yhtään ihmettelisi jos seuraavaksi ohjuksia osuisi suomalaisten leireihin. Olemmehan paikallisten mielestä pahan liittolaisia.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top