Suomalaisia ei testata, Kiinaan Suomesta miljoonia testejä suomalaisyritykseltä

Tänään kuulemme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajan Markku Tervahaudan kertovan, ettei kaikkia suomalaisia enää testata pandemiana leviävän koronaviruksen varalta, ja että todellinen tartunnansaaneiden määrä voi olla 20-30 kertainen ilmoitettuihin nähden.

Testaamista siis rajoitetaan, eikä tartuntaketjujen kartoittamiseen enää uskota pystyttävän. Tälle päätökselle on urheilusanastossa nimikin: Pyyhettä kehään.

– On todennäköistä, että tulee sellaisia todettuja tapauksia, joissa näitä (tartunta)ketjuja ei enää löydy. Silloin tartuntoja on yhteisöissä paljon enemmän kuin on testaamalla todettu, Tervahauta sanoo.

Suomessa on tällähetkellä 240 todettua koronatartuntaa, joiden tartuntalähteet ja edelleen-altistuneet henkilöt ovat tiedossa, tai pitäisi olla. Jatkossa näin ei siis tule olemaan, jos on ollut tähänkään asti.

Suomen lääketeollisuus on kuitenkin merkittävä toimija myös tämänkertaisen koronaviruksen suhteen:

Entinen Orion Diagnostica, nykyinen Aidian, on toimittanut Kiinaan alkuvuodesta kymmeniä miljoonia koronavirus-testejä ja yli 10 000 kehittämäänsä tulehdusarvo-testilaitetta, jollainen antaa virustestiä nopeammin tiedon mahdollisesta tartunnasta. Aidian ilmoitti kaupoistaan 03. helmikuuta.

Testien lisäksi Aidian on toimittanut Hubein maakuntaan satoja uusia testilaitteita, joilla testataan pikatestauksena CRP:tä eli tulehdusarvoja. Kiinassa on käytössä jo yli 10 000 Aidianin testilaitetta, ja kymmeniä miljoonia testejä.

“Varsinainen koronaviruksen testaaminen on aikaa vievä operaatio ja sitä ei voida tehdä kuin harvassa paikassa. Tästä syystä nopea esiskriinaus helposti ja paikasta riippumatta potilaiden hoidon tarpeen selvittämiseksi on erittäin tärkeää”, toteaa Aidianin toimitusjohtaja Juho Himberg yhtiön tiedotteessa.

Kuulemme luultavasti tänään ministereiltä jotain rauhoittavaa, tai sellaiseksi tarkoitettua.

4 Comments

 1. Aivastuskonstaapeli
  16.3.2020 11:33

  Hyvä kun Kiinaankin saatu vientiä tuonnin rinnalle, Onko korona nuhaa edes mitään syytä testata ja täsmentää onko nuha viruksesta a , b, c, .. vai z, kun ei hoito poikkea muista nuha-viruksista kuitenkaan? Ei kai tilastojen piirtäminen paranna? Heikkokuntoisille happinaamari niinkuin Etelä-Koreassa hoidettiin jo alusta alkaen ja se paransi oli sitten syynä virus tai sähkömagneettisen säteilyn muutenkin ohimenevä yliannos. Jos ei happinaamarit riitä, kait Fİnskin seisovista koneista voi sairaalat lainata istuinkohtaiset naamarit? Se 2 viikon karanteeni on Kiinan mallin kopio, eikä se 2 viikkoa mikään maaginen oikea luku ole. Ollaan vain omissa oloissa rauhallisina poislukien välttämättömien asioiden hoito, eikä tehdä helposta vaikeata 🙂

  Vastaa
  1. pönttö
   16.3.2020 16:13

   Niiskuttele sinä vain kotona, joillain on huoli läheisistä.
   Perheessä vanhemmat voi olla pahastikin sairaita riskiryhmää, ja silti pitää lapset lähettää kouluun saamaan tartunta.

   Vastaa
   1. pupupöksymies punaisissa sukkahousuissa
    17.3.2020 00:08

    Kaikille ei ole mennyt jakeluun ettei tilanne ole sen vaarallisempi kuin edellisvuosien kausinuhat. Yksityiset sentraalipankit poistuu ja santrojen kanssa on maailmalla hieman kahinaa, ei korona karanteeni liity koronaan vaan ilman hyödyllistä arvovastinetta painettujen setelien painamisen loppuhenkäyksiin. Setelipainot siirtyvät yksityisiltä rötösherroilta valtioiden haltuun.
    Ehkä sekin parissa kuukaudessa .. 2Q2Q sisällä jopa julkaistaan.

    Vastaa
 2. ro
  16.3.2020 11:43

  Ministereiltä tulossa jonnin joutavaa jorinaa,hymistelyä ja pään nyökyttelyä !

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top