Suomalaisille tulossa miljardeja korvauksia orjuudesta?

YK:n nykyinen ihmisoikeuskomissaari Chileläinen äärivasemmistolainen maan entinen presidentti Michelle Bachelet vaatii, että maailman maiden pitää maksaa korvauksia afrikkalaisperäisille mustille orjuuden vuoksi.

Mutta, kun kysymyksessä on orjuusperäinen maksaminen niin tuossa katsannossa suomalaisille pitää maksaa vielä tuntuvasti suuremmat korvaukset, miksi ?

Siksi, että kun afrikkalaisia roudattiin pääosin Eurooppaan ja Amerikan mantereelle, sekä Karibian meren saarille, mustan Afrikan väestöstä 8,7 %. niin yksistään Ison vihan aikana vuosina 1713-21 Suomesta vietiin venäläisten toimesta -tataarien hääriessä välittäjinä- yli 40 000 etupäässä naista ja tyttöä orjiksi, niin Venäjälle mutta myöskin aina Intiaan ja Arabian niemimaalle asti. Suomessa asui tuolloin noin 360 000 ihmistä eli täältä pakotettiin orjiksi enemmän kuin 10 % asukkaista.

Eli, kun otetaan huomioon nämä seikat, niin on tietenkin selvää, että Bacheleen logiikalla Suomi on ehdottomasti oikeutetuin edunsaaja, eikö vaan ?

Mitähän tuo summa voisi olla millä meidän pahaa mieltämme ja ylisukupolvista mielipahaamme voisi lievittää ? Olisiko se ehkä 10 000 dollaria per pää, eli siis noin 8000 euroa. Se tarkoittaisi meille kantasuomalaisille -ei kai sitä nyt tänne muualta tulleille jaettaisi- 44 miljardia euroa. Ja sanomattakin on selvää, että me emme ole kellekään velkaa pennin latia.

Mutta ehkä Bachelet kuvittelee, että valkoihoista lasta ruoskiminen, raiskaukset ja pahoinpitely sekä raastaminen kotisijoiltaan, kulttuuristaan ja kielestään ei satu, tai sitten tämä henkilö on historiaa ja ihmistä sekä ihmisyyttä tuntematon moukka.

Bachelet on marxilaisen BLM-liikkeen rälläkkä

Micellelle ei riitä, että rahaa jaettaisiin -ehkä kymmenin biljoonin dollarein- vaan sen lisäksi koko maailman olisi polvistuttava määräämättömäksi ajaksi afrikkalais-taustaisten edessä: Anteeksi pitää pyytää, järjestää muistotilaisuuksia, koulutusta ja kuntoutusta -sitä hän ei erittele mitä se voisi olla, ja taata että mitään aiemmasta ei toistu yms. Odotan mielenkiinnolla miten ex-presidentti Barack Obamaa kuntoutetaan. Hänen suvustaan löytyy varmaankin, kun tarpeeksi kauas mennään orjia, entäpä miten kuntoutetaan nykyistä varapresidenttiä Kamala Harrisia, jonka suvusta taas löytyy – varmuudella- orjakauppiaita.

Rouva Ihmisoikeuskomissaari ei tunnu tietävän edes perusasioita orjuudesta: luuleeko hän tosissaan, että Afrikkaan matkanneet orjalaivojen kapteenit miehineen uskaltautuivat maanosan viidakoihin ihan keskenään ihmisiä pyydystämään. -Ei tasan vaan toiset mustat nuo orjat näille hirviöille myivät. Ja epäilen kyllä, että myös meillä venäläisiltä luvan orjien hankkimiseen saaneet tataarit saivat suomalaisluopioita kätyreikseen. Mitenkähän Buchelet noihin odottaa jälkimaailman suhtautuvan? Ei varmaan mitenkään, koska eivät sovi BLM-”totuuteen”.

Orjuus rehottaa yhä Afrikassa

YK:n pakolaisjärjestön UNCHR:n muutaman vuoden takaisen arvioin mukaan ensisijaisesti Afrikassa on enemmän orjia kuin koskaan oli Yhdysvalloissa, eli jopa 70 miljoonaa mutta ainakin 30 miljoonaa. Miten on aikooko Bachelet laittaa yhden nykymaailman raaimmista roistovaltioista eli Kongon Demokraattisen Tasavallan -kommunistimaa- ”maksamaan” juuri nytkin riistämistään orjista. Tuskin, eihän sitä nyt sentään sovi ”toveria” tilille vetää.

Buchelet on ilmeisesti saanut ”faxin” tai kopioinut BLM-liikkeen marxilaisuudellaan elämöineeltä johtajalta, Patrise Khan-Cullorsilta, nuotit Genevessä pitämäänsä puheeseen, koska sisältö on yks-yhteen BLM-liikkeen vaatimusten kanssa. On vaikea käsittää, että jopa presidentin tehtävässä toiminut henkilö ei ymmärrä, että hänen ja BLM -liikkeen vaatimukset ovat järjenvastaisia, eikä niillä lievennetä rasismia, eikä myöskään eri rotujen välisiä jännitteitä, vaan lietsotaan konflikteja ja sotia.

On vain parikymmentä vuotta, kun orjuus nosti päätään myös Euroopassa: Nimittäin Bosnian sodan aikana 1990-luvulla sheikki Muhammad Metwalli al-Sharavi julisti, että Kosovon ja Bosnian muslimeilla on lupa orjuuttaa sotavankinsa ja raiskata vangitut naiset. Rohkenen epäillä, että Buchelee ei ole esim. kyseistä dubrovnikilaisten, belgradilaisten, ljubljanalaisten ja sarajevolaisten kristittyjen miesten orjuuttajaa ja naisten raiskaajaa laittamassa millään tavoin maksamaan mistään. Ja muuten niin kävi, että muslimit pistivät Jugoslavian hajoamissotien aikana raiskausleirit pystyyn ja väitetään, että toiset tulivat perässä, eli niin ortodoksilla serbeillä kuin katolisissa kroateillakin oli ”virkistyskeskukset ” sotilailleen.

Ei ole ihme jos/kun Yhdistyneiden kansakuntien arvostus on on pohjamudissa, kun -tosiasiallisesti- kommunisti ”ihmisoikeus”komissaari elää aivan omassa todellisuudessaan. Ja ”toinen hyväkäs” eli järjestön pääsihteeri myöskin kommunistiksi luokiteltava espanjalainen ”sosialisti” Antonio Guterres omassa vihersosialistisessa kuplassaan vaatimalla yhdessä supermiljardööri George Sorosin kanssa ”maailmanhallitusta”, ja siis de facto maailman valtioiden itsenäisyyden lopettamista. Obelixia muunnellen : ”hulluja nuo sosialistit”.

Seppo Huhta

13 Comments

 1. Piitu
  9.7.2021 21:07

  ”Ison vihan aikana vuosina 1713-21 Suomesta vietiin venäläisten toimesta -tataarien hääriessä välittäjinä- yli 40 000 etupäässä naista ja tyttöä orjiksi, niin Venäjälle mutta myöskin aina Intiaan ja Arabian niemimaalle asti. Suomessa asui tuolloin noin 360 000 ihmistä eli täältä pakotettiin orjiksi enemmän kuin 10 % asukkaista.”

  Venäjä, Venäjä, Venäjä!!!

  Pääosa Suomesta oli Ruotsin äärimmäisen brutaalin maaorjuusjärjestelmään alistettuna noin tuhat vuotta (n. 9xx-1810) ennen kuin koko Suomi joutui/pääsi osaksi Venäjää autonomisena suurruhtinaskuntana. Suomalaiset elivät ruotsalaisten kartanoiden maaorjina ja heidät myös pakotettiin tykin ja kiväärien ruuaksi sotiin ympäri Eurooppaa.

  Kyllä Ruotsi on ollut pahin Suomen ryöstäjä vaikka Venäjä ulinaa riittää jokaisesta tuutista.

  Ruotsin koko vauraus on rakennettu Suomea ryöstämällä vuosisatoja ja siitä korvaukset olisivat nykyrahassa satoja miljardeja euroja!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   9.7.2021 21:33

   Svean valtakunnan l. Ruotsin perusti -keskiaikaisena valtiona- Birger jaarli 1250-luvun alussa. Sitä ennen Ruotsin maakunnatkaan joilla oli jopa omat maakuntalait, eivät totelleet mitään keskushallintoa. Suomi liitettiin tähän valtioon samoihin aikoihin, ei aiemmin.

   Vastaa
 2. Piitu
  9.7.2021 23:50

  Jou, totta tosiaan! Vähän muistelin turhan aikaisempaa aikaa…

  Noihin mainittuihin aikoihin Kuusiston linnaan ryöstäjäpiispan paikkaa pedattiin ja Suomaalaisten systemaattinen ryöstäminen alkoi: https://www.luontoon.fi/kuusisto/historia

  Tosin lieneeköhän mainintoja aikaisemmista ryöstöpuuhista mainintoja missään? Lienee ennen linnan rakentamista tehty ryöväämistä ja orjuuttamista vaatimattomimmista asumuksista/tukikohdista käsin… Historian kirjoitus Suomessa on ollut rantasvedujen käsissä, joten tosiasiat hiukan hämärtyneet, jotta ei tulisi ”väärää tietoa” julkisuuteen.

  Kuitenkaan tuo ei muuta tosiasiaa siitä, että svedut ovat ryövänneet suomalaisia megalomaanisesti paljon enemmän kuin venäläiset. Ja edelleen heidän jälkeläiset (siis rantapetterit) pyörittävät rahamaailmaa Suomessa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.7.2021 00:15

   Katolisen kirkon perustamista Suomeen johdettiin Vatikaanista. Työkaluina olivat Hampurin-Bremenin arkkihiippakunta ja Lundin hiippakunta, joka kuului Tanskaan. Suomessa oli Vatikaanin tunnustamia piispoja, mutta he eivät olleet Ruotsin arkkipiispan alaisia, ennenkuin 1250 jälkeen. Baltiassa ja Suomessa toimi paavin legaatti Vilhelm Modenalainen. Ei ole ”Henrik-piispaa” eikä ”Pyhää Erik-kuningasta”. Tämä Erik ei edes ollut svealaisen heimon kuningas vuonna 1150, jolloin sadun mukaan Suomeen tehtiin ”ristiretki”.

   Vastaa
 3. Piitu
  10.7.2021 00:22

  Sen verran jatkoa, että tuollahan on aiheesta hiukan asiaa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsalaisten_tulo_Suomeen

  Svedut alkoivat tunkemään tänne 1100 alkaen ja 980 on ollut jo painetta siirtolaisuuteen. Yllätys, yllätys ilmaston muutoksesta johtuen… Niin se vaan historia toistaa itseään!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.7.2021 07:13

   1100 on ilmeisen väärä vuosiluku.

   Vastaa
 4. Sampo Kellomäki
  10.7.2021 08:36

  Antonio Guterres on entinen Portugalin pääministeri. Toki vasemmistososialisti. Sössi hallituksensa asiat niin, että itse erosi kesken hallituskauden ennen kuin epäluottamusta ehdittiin esittää. Meni sitten EU:n eli teki Kataiset.

  Vastaa
 5. Tupauuno
  10.7.2021 10:20

  Aikoinaan muutama vuosi sitten arkkipiispa Kari Mäkinen syytti Suomalaisia sanomalla, että meillä on tämä kolonialismin taakka. Ihmettelin silloin, että missä ihmeen välissä Suomalaiset ovat ehtineet harrastaa kolonialismia? Erosin kyllä kirkosta välittömästi.

  Vastaa
 6. Minä
  10.7.2021 13:25

  Kuinkas somalien velka bantuille? Pitivät ikiajat bantuja orjinaan aina siihen asti, kun italialaiset lopettivat orjuuden somaliassa 30-luvulla.

  Entä pohjoisafrikkalaiset, jotka ryöstelivät eurooppalaisia varmaan satoja vuosia ja ottivat eurooppalaisia orjia miljoonaluvuin?

  Ja lähi-itäläiset olivat kovia ostelemaan orjia, myös eurooppalaisia.

  Valkoinen, siis eurooppalaisperäinen, aloitti tuon puhutun orjakaupan kauan afrikkalaisten ja lähi-itäläisten jälkeen, mutta lopettivat ensimmäisenä orjuuden. Pohjois-Afrikassa kävi orjatoreilla kauppa kuumana vielä kauan eurooppalaisperäisten orjuuden lopettamisen jälkeen. Se lakkasi, kun eurooppalaiset hyökkäsivät sinne ja lopettivat torit.

  Orjakauppaa käydään vieläkin, vaikka ei avoimesti, eikä välttämättä kutsuta orjiksi.

  Vastaa
 7. seppo
  10.7.2021 13:56

  Kiitoksia mielenkiintoisista kommenteista.Ja totta on ,että Ruotsi on tietenkin riistänyt ja orjuuttanut(muuten rikkaat suomalaiset pitivät osaa toisia suomalaisia orjinaan aina 1500-luvun vaihteeseen saakka )meitä enemmän kuin venäläiset.Mutta halusin laittaa kaksi factaa vastakkain ja ehkä hieman ironisesti kyseenalaistaa ilmeisessä BLM-hurmoksessa leijuvaa Bacheleta ja hänen hengenheimolaisiaan,joiden ajatus-kärjistäen tuntuu olevan,että vain afrikkalaisperäiset ovat kärsineet.Ja pitkät sehän ei pidä paikkaansa ja minusta on törkeää,että tuossa asemassa ja tuossa tehtävässä oleva henkilö kehtaa itse luoda rasistista vastakkainasettelua. Ja olen muuten sata varma,että Chileläisrouvalle on aika harmaa alue,että missä se semmoinen Suomi oikein on,vai onko se syötävää.Hänen tehtävässään jos missä on oltava ehdottoman tasapuolinen,koska me valkoiset olemme myös ihmisiä ja meillä on myös ihmisarvo ja ihmisoikeudet.Ps. Ja tämä meidän ex-arkkipiismamme höperehtiminen ”suomalaisten kolonialismista” perustunee mitä ilmeisimmin siihen lapselliseen väitteeseen,että,kun kainuulaisten polttamaa tervaa myytiin Englantiin jossa sitten -todistamatta- sitä käytettiin orjalaivojenkin tervaamiseen niin se tekee sinusta ja minusta ”kolonialistin”-höpö-höpö-.Se kainuulainen tervanpolttaja ei ollut pätkääkään tietoinen mihin terva meni-ehkä Ouluun,ehkä ei,saatikka kelle ja mihin tarkoitukseen mikäkin välikäsi sitä möi.Sen minä ymmärrän jos Bachelen höponät haluaa toteuttaa joku ”kympintyttö”sakki mutta,että joukossa on ihan oikeasti itseään aikuisina pitäviä niin hyvää päivää.

  Vastaa
  1. Minä
   10.7.2021 17:11

   Suomalaisten oli Ruotsin vallan aikaan pakko myydä tervansa Tukholmaan, josta se sitten myytiin eteenpäin, eivätkä varmasti kyselleet suomalaisilta, että mihin saa myydä, eivät taatusti kertoneet sitäkään, että mihin myivät. En tiedä tarkkaan mistä vuodesta mihin oli noin. Kaikesta huolimatta tervaa myytiin ja se vietiin jonnekin, eikä sen käyttöä voinut valvoa, eikä sellainen valvominen tullut edes mieleen. Eikä tule nykyäänkään yhdelläkään yrityksellä mieleen kysellä käyttötarkoitusta tiivistysaineiden käytöstä ennen myyntiä.

   Tuon tervan käytön orjalaivoissa -logiikan mukaan esim. Nokia on omalta osaltaan vastuussa Nokian puhelimia käyttäneiden teoista. Jos joku paukauttaa pommin jossain ihmisten joukossa käyttäen Nokian puhelinta pommin laukaisuun, on Nokian otettava vastuu terroriin osallistumisesta. Miksi tätä ei vaadita? Ei tietenkään vaadita, koska jopa äärisuvakki ymmärtää sellaisen vaatimuksen olevan typerä.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    10.7.2021 19:41

    Brittien kolmikantaliikenne Britannia-Afrikka-Karibia-Britannia oli salaisuus jopa Englannin parlamentille. Pohjanlahden tapulikaupungit, jotka kävivät suoraan ulkomaankauppaa, eivät tienneet orjaliikenteestä. Jos olisivat tienneet, olisivat toimineet kuten 70-luvun idänkaupan vuorineuvokset: ”Mooses on Mooses ja bisnes on bisnes.”

    Britit siis joko purjehtivat suoraan Ouluun, Raaheen, etc., tai näiden kaupunkien laivat veivät itse tervan Liverpooliin, jossa rihkamaa lastattiin brittien laivoihin Afrikkaan vietäväksi. Kun britteihin tuli paluulastina Karibian sokeria, välilasti Afrikka-Karibia pystyttiin salaamaan.

    Vastaa
 8. Pekka Kemppainen
  10.7.2021 14:23

  SUOMALAINEN NAISORJA MAKSOI OSTAJALLE JOPA 20 HEVOSEN HINNAN
  ” Siinä missä viipurilaisen tytön saattoi ostaa alle ruplalla, eräs tataariruhtinas oli valmis maksamaan pohjoismaisesta tyttöorjasta jopa 200 ruplaa. – Sillä olisi saanut 1500-luvun puolivälissä vaikka 20 hyvää hevosta, Korpela vertaa. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on v. 2015 painanut tutkimuksen kirjaksi: Itä-Suomen yliopiston yleisen historian professori Jukka Korpela törmäsi keskiajan itäeurooppalaista vallanmuodostusta tutkiessaan toistuvasti lauseisiin, joissa mainittiin, miten novgorodilaiset ottivat ryöstöretkiltä mukaan paljon vankeja. Tutkija takertui sivujuonteeseen, ja kävikin ilmi, että suomalaisvangit olivat arvokasta orjakauppatavaraa, jota myytiin Volgan ja Krimin markkinoiden kautta aina Lähi-itään ja Keski-Aasiaan asti. Suomalaiset orjat olivat valtaosin naisia ja lapsia.
  – Suomesta ryöstetty halpa vankityttö saattoi edustaa luksusta persialaiselle mahtimiehelle, joka välikäsien jälkeenkin oli valmis pulittamaan suuren hinnan, Korpela kertoo.
  Vaalea väritys
  Suomalaisorjien määrästä ja heidän kohtaloistaan ei ole tarkkaa tietoa. Korpela arvioi, että satoja tuhansia liikuttelevassa orjakaupassa myytiin pitkällä aikavälillä tuhansia suomalaisia.
  – Tarkkaa lukua on vaikea haarukoida, sillä ei orjia määritelty etnisen alkuperän, vaan esimerkiksi hiusten ja silmien värin mukaan.
  Juuri eksoottisen vaalea väritys oli se syy, miksi suomalaisnaisista tarjottiin suuria summia. Pikkulapsia taas myytiin tuleviksi sotilaiksi.
  – Lähi-idän mamelukkivaltioissa sotilaat olivat orjia, jotka ostettiin ja koulutettiin tehtäväänsä, Korpela kertoo.
  – Orjat oli pakko ostaa muslimimaailman ulkopuolelta, koska muslimeita ei saanut orjuuttaa.
  Näin ollen suomalaiset pakanat olivat otollisia ryöstökohteita orjakauppaan.
  – Kristittyjenkin orjakauppa oli ongelmallista, ja kirkko yritti estää sitä.
  Orjuudesta eliittiin
  Orjakauppa oli äärimmäisen raaka bisnes. Moni myytäviksi hyödykkeiksi alistetuista ihmisistä menehtyi kauppamatkojen varrelle kylmyyteen, nälkään tai tauteihin. Hengissä selvinneitä odotti usein ankara elämä vailla vapautta.
  Myös toisenlaisista kohtaloista on historiallisia todisteita.
  – Jos orjasta maksettiin hyvä hinta, kauppias kohteli häntä äärimmäisen hyvin, sillä kyseessä oli suuri omaisuus, Korpela kertoo.
  Pienelle osalle orjan arki saattoi osoittautua jopa entistä eloa ylellisemmäksi.
  – Haaremihallinnon virkamiehetkin olivat orjina ostettuja. Jos päätyi korkeaan asemaan, pääsi osaksi aikansa eliittiä.
  Korpelan tutkimus julkaistiin alun perin maailman johtavan Venäjän historian julkaisun Russian Historyn numerossa 1/2014, ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on nyt painanut sen kirjaksi Idän orjakauppa keskiajalla– Ihmisryöstöt Suomesta ja Karjalasta.”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top