Suomalaiskeksintö: Jokaisen korona-oireilevan testaamisen mahdollistava testi tulossa markkinoille

COVID-19-taudin nopeassa tunnistamisessa ja suurten potilasmäärien testauksessa on saavutettu läpimurto Turussa: Suomalainen infektiodiagnostiikan laitevalmistaja ArcDia Oy:n MariPOC®-testi on sekä nopea että edullinen, ja mahdollistaa viranomaisille aiempaa tarkemman tartuntatilanteen seurannan.

ArcDian kehittämä testi etsii viruksen proteiineja, toisin kuin tähän asti käytetyt nukkatikkutestit joissa tartunta tunnistetaan potilaan elimistön muodostaman vasta-aineen esiintymisestä. Vasta-aineet ovat näkyvissä noin kahden viikon kuluttua tartunnasta, joten niihin perustuva menetelmä antaa jo vanhentuneen kuvan tilanteesta. Nykyisen käsityksen mukaan potilas on voinut jo tänä aikana levittää tartuntaa.

Olemassaoleva laitekanta mahdollistaa jopa 7000 hengitystieinfektio-testiä vuorokaudessa MariPOC®-menetelmällä, ja jos kapasiteetti käytetään pelkkään koronasviruksen etsimiseen, testejä voidaan tehdä 15 000 vuorokaudessa. Jokaisen oireilevan testaaminen on siten mahdollista nykyisellä kalustolla.

ArcDian toimitusjohtajan Vesa Kemppaisen mukaan mariPOC®-testien käyttöönotto ei ole kustannuskysymys, sillä ne ovat aiempia edullisempia. ArcDian mariCloudTM-pilvipalvelu voi ylläpitää reaaliaikaista kuvaa tartuntatilanteesta sairaaloiden ja viranomaisten käyttöön, ja kattava kuva tartuntatilanteesta on saatavissa, mikäli siihen tartutaan:

”Suomen mariPOC®-laitekannan testauskapasiteetti on yli 7 000 laajaa hengitystieinfektiotestiä vuorokaudessa. Pelkkiä koronavirustestejä voisi tehdä 15 000 vuorokaudessa. Kustannuskysymys tämä ei ole, sillä mariPOC®-testit ovat edullisia PCR-testeihin verrattuna”, sanoo ArcDian toimitusjohtaja Vesa Kemppainen. ”COVID-19-testauksesta mariPOC®-laitteilla syntyvä aiempaa kattavampi reaalikainen kuva Suomen infektiotilanteesta on saatavilla mariCloudTM-pilvipalvelumme kautta, mikäli yhteiskunta niin päättää”, Kemppainen jatkaa.

Laitekapasiteetin rajoitukset tai käytössä olevien testausmenetelmien hitaus tai huono saatavuus ei siis ole syy rajoittaa tartuntaketjujen tunnistamista ja luopua kaikkien potentiaalisten tartuttajien eristämisestä pandemian tukahduttamiseksi.

 • Suomalaisen infektiodiagnostiikan laitevalmistajan ArcDia Oy:n kehittämä automatisoitu mariPOC®-diagnostiikkajärjestelmä on hengitystieinfektioiden testauksen markkinajohtaja Suomessa. Helppokäyttöisyyden ja nopeuden ansiosta mariPOC® soveltuu erityisesti akuuttien infektioiden nopeaan testaukseen perusterveydenhuollossa ja päivystyspoliklinikoilla.
 • Linkki ArcDia Oy:n koronatestin esittelyyn.
 • ArcDia Oy:n mediastiedote 27.04.2020.

 

6 Comments

 1. Orang Utang
  27.4.2020 15:54

  Ihmettelen, miksi ei ole otettu käyttöön kuumeen mittausta. Käytännössä ilmainen ja soveltuu massatarkastuksiin. Nimittäin.

  Jokainen kännykkäkamera tunnistaa infrapuna-alueen kuin myös ultraviolettialueen. Ne on ohjelmallisesti vaimennettu valokuvista pois. Yksinkertainen “ota infrapunakuva” -sovelluksella voisi ottaa henkilöistä sellaisia kuvia, joissa kuumeiset näkyvät vaikkapa punaisena.

  – Samoilla asetuksilla voisi bussikuskilla olla videokamera kuvaamassa kyytiin tulijoita. Kuumeiset näkyvät punaisena ja heidät lähetetään tutkimuksiin.

  – Kuriositeettina vielä kerron, että videokameroiden alkuaikoina valmistajat poistivat käytöstä näitä kameroiden infra- ja ultraominaisuuksia, kun nuoret miehet alkoivat käyttää kameroita katsoakseen kevyesti pukeutuneiden naisten “vaatteiden alle”.

  – Ultra- ja infraominaisuus on kameran valokennon tekninen ominaisuus. Voihan olla, että tekniikka on kehittynyt ja se ominaisuus on jotenkin poistettu tai tuota ominaisuutta käytetään sotilaallisiin ja vakoilutarkoituksiin ja siksi se eim ole käytettävissä silloin, kun on kyse ihmisten hengestä ja terveydestä.

  Tutkimuksiin lähettäminen on tietenkin pakkotoimi, mutta juuri sitä vartenhan meillä on tämä sotatila ja pakkotoimet hallituksen käytössä. Onko niin, että “(länsimainen) demokratia” ei osaa käyttää oikein poikkeustilaa. Niin, että poikkeustilaa käytettäisiin kansalaisten suojelemiseen. Meillä jokainen “poikkeama normaalista” ja erityisesti poikkeustila katsotaan vain uudeksi mahdollisuudeksi kerätä poliittisia irtopisteitä ja poliittista hyötyä yksille toisten kustannuksella.

  – Demokratia on kuollut ja se mitä vielä siitä on havaittavissa on vain vanhan maailman jäänne. Demokratian ulkoiset kuoret.

  – Elävä esimerkki kuolleesta demokratiasta poikkeustilan olosuhteissa on meidän pääministerimme, joka lakikirjaa heiluttaen häätää virusta maastamme. Ikään kuin uusien lakien säätäminen tai pilkuntarkka perustuslain noudattaminen häätäisi viruksen pois. Noudattaako virus Suomen lakeja? Noudattaako maahan tunkeutuva ihmisvihollinenkaan näitä poikkeuslakeja, jotka on säädetty kansalaisten suojaksi omaa hallitusta vastaan.

  Vastaa
 2. Orang Utang
  27.4.2020 16:29

  Jos hallitusta ja eduskuntaa verrataan ihmiskehoon, niin valmiuslain pitäisi olla eduskunnan antama adrenaliinipiikki hallitukselle, jotta se äkillisessä tilanteessa pystyisi puolustamaan kansaa lainsäädännöstä riippumatta. Lopputuloksena, hallitus kun on etulinjassa, mitä todennäköisimmin on, että hallitus kuolee mutta kansa säästyy.

  – Mutta demokratiassa näin ei ole.

  Todellinen tilanne on se, että hallitus säätää itselleen poikkeuslain saavuttaakseen poliittisen edun kilpaileviin puolueihin nähden. Ja näin informaatioaikana pääsee päivittäin televisioon miljoonien katseltavaksi, mikä vaalirahalla mitaten on aivan mahtava juttu. Ihkua!

  Siksi lainsäädäntöä – kuka sellaisesta enää välittää, valtahan on aivan muualla – on muutettava niin, että valmiuslain astuessa voimaan hallitus on eronnut ja tilalle astuu sotilaista koostuva hallitus. Tällainen sotilashallitus on muodostettu (niin kuin nytkin) jo etukäteen, mutta sen kokoonpano on salainen. Kuitenkin niin, että sillä on yhden tunnin valmius istua pöytään milloin tahansa. Myös sellaisessa tilanteessa, että eduskunnalta on hävinnyt kyky tehdä päätöksiä (laillisessa järjestyksessä).

  – Kun vihollinen tai virus iskee maahan, sen ensimmäinen kohden on valtiollisen päätöksentekokyvyn lamauttaminen. Tällainen virus voi olla myös “tietokonevirus”! Pelkkä informaatiosaasteen, informaatiokatkoksen tai informaatio harhautuksen aiheuttama (äkillinen) tilanne.

  Vastaa
 3. Kartalla
  29.4.2020 11:51

  Tuonlaiset ovat ”Mikki-Hiiri” testejä. Pilipalia. Ihmiset ajattelemattomuuttaan ja sinisilmäistä ”tiedeuskovaisuuttaan” vain olettavat tekniikan olevan paljon edistyneempää kuin mitä se todellisuudessa on.
  Lisäksi ja etenkin ”valetilastointi” on ilman tätäkin (virheelliset Sars-Cov-2 olettamat) suurta osatekijää täysin retuperällä eikä siihen ole uskomista, kuten vaikkapa Italian National Institute of Healthia (ISS) ja terv. huoll. ministeriä neuvova prof. Walter Ricciardia kuunnellessa oppi.

  Eräästä tiedefoorumista nostettua:
  -The following is from a medical forum. The writer, who is a widely respected professional scientist in the US, prefers to stay anonymous, because presenting any narrative different than the official one can cause you a lot of stress in the toxic environment caused by the scam which surrounds COVID-19 these days. – Julian Rose
  ***
  I work in the healthcare field. Here’s the problem, we are testing people for any strain of a Coronavirus. Not specifically for COVID-19. There are no reliable tests for a specific COVID-19 virus. There are no reliable agencies or media outlets for reporting numbers of actual COVID-19 virus cases. This needs to be addressed first and foremost. Every action and reaction to COVID-19 is based on totally flawed data and we simply can not make accurate assessments.

  This is why you’re hearing that most people with COVID-19 are showing nothing more than cold/flu like symptoms. That’s because most Coronavirus strains are nothing more than cold/flu like symptoms. The few actual novel Coronavirus cases do have some worse respiratory responses, but still have a very promising recovery rate, especially for those without prior issues.

  The ‘gold standard’ in testing for COVID-19 is laboratory isolated/purified coronavirus particles free from any contaminants and particles that look like viruses but are not, that have been proven to be the cause of the syndrome known as COVID-19 and obtained by using proper viral isolation methods and controls (not the PCR that is currently being used or Serology /antibody tests which do not detect virus as such). PCR basically takes a sample of your cells and amplifies any DNA to look for ‘viral sequences’, i.e. bits of non-human DNA that seem to match parts of a known viral genome.

  The problem is the test is known not to work.

  It uses ‘amplification’ which means taking a very very tiny amount of DNA and growing it exponentially until it can be analyzed. Obviously any minute contaminations in the sample will also be amplified leading to potentially gross errors of discovery.

  Additionally, it’s only looking for partial viral sequences, not whole genomes, so identifying a single pathogen is next to impossible even if you ignore the other issues.

  The Mickey Mouse test kits being sent out to hospitals, at best, tell analysts you have some viral DNA in your cells.

  Which most of us do, most of the time. It may tell you the viral sequence is related to a specific type of virus – say the huge family of coronavirus. But that’s all. The idea these kits can isolate a specific virus like COVID-19 is nonsense.

  And that’s not even getting into the other issue – viral load.

  If you remember the PCR works by amplifying minute amounts of DNA. It therefore is useless at telling you how much virus you may have. And that’s the only question that really matters when it comes to diagnosing illness. Everyone will have a few virus kicking round in their system at any time, and most will not cause illness because their quantities are too small. For a virus to sicken you you need a lot of it, a massive amount of it. But PCR does not test viral load and therefore can’t determine if it is present in sufficient quantities to sicken you.

  If you feel sick and get a PCR test any random virus DNA might be identified even if they aren’t at all involved in your sickness which leads to false diagnosis.

  And coronavirus are incredibly common. A large percentage of the world human population will have covi DNA in them in small quantities even if they are perfectly well or sick with some other pathogen.

  Do you see where this is going yet? If you want to create a totally false panic about a totally false pandemic – pick a coronavirus.

  They are incredibly common and there’s tons of them. A very high percentage of people who have become sick by other means (flu, bacterial pneumonia, anything) will have a positive

  PCR test for covi even if you’re doing them properly and ruling out contamination, simply because covis are so common.

  There are hundreds of thousands of flu and pneumonia victims in hospitals throughout the world at any one time.

  All you need to do is select the sickest of these in a single location – say Wuhan – administer PCR tests to them and claim anyone showing viral sequences similar to a coronavirus (which will inevitably be quite a few) is suffering from a ‘new’ disease.

  Since you already selected the sickest flu cases a fairly high proportion of your sample will go on to die.

  You can then say this ‘new’ virus has a CFR higher than the flu and use this to infuse more concern and do more tests which will of course produce more ‘cases’, which expands the testing, which produces yet more ‘cases’ and so on and so on.

  Before long you have your ‘pandemic’, and all you have done is use a simple test kit trick to convert the worst flu and pneumonia cases into something new that doesn’t actually exist.

  Now just run the same scam in other countries. Making sure to keep the fear message running high so that people will feel panicky and less able to think critically.

  Your only problem is going to be that – due to the fact there is no actual new deadly pathogen but just regular sick people, you are mislabeling your case numbers, and especially your deaths, are going to be way too low for a real new deadly virus pandemic.

  But you can stop people pointing this out in several ways.

  1. You can claim this is just the beginning and more deaths are imminent. Use this as an excuse to quarantine everyone and then claim the quarantine prevented the expected millions of dead.

  2. You can tell people that ‘minimizing’ the dangers is irresponsible and bully them into not talking about numbers.

  3. You can talk crap about made up numbers hoping to blind people with pseudoscience.

  4. You can start testing well people (who, of course, will also likely have shreds of coronavirus DNA in them) and thus inflate your ‘case figures’ with ‘asymptomatic carriers’ (you will of course have to spin that to sound deadly even though any virologist knows the more symptom-less cases you have the less deadly is your pathogen.

  Take these 4 simple steps and you can have your own entirely manufactured pandemic up and running in weeks.

  They can not “confirm” something for which there is no accurate test.
  *
  The original source of this article is Global Research

  Googlehusun käännös:
  Kirjoittaja, joka on Yhdysvalloissa laajalti arvostettu ammattitieteilijä, pitää mieluummin nimettömänä, koska minkä tahansa muun kuin virallisen kertomuksen esittäminen voi aiheuttaa sinulle paljon stressiä myrkyllisessä ympäristössä, joka johtuu huijauksesta, joka ympäröi COVID-19: tä nykyään. . – Julian Rose
  ***
  Työskentelen terveydenhuollon alalla. Tässä on ongelma, testaamme ihmisiä kaikista Coronavirus-kannoista. Ei erityisesti COVID-19: lle. Tietylle COVID-19-virukselle ei ole luotettavia testejä. Ei ole olemassa luotettavia virastoja tai tiedotusvälineitä, jotka ilmoittaisivat todellisten COVID-19-virustapausten lukumäärän. Tähän on puututtava ennen kaikkea. Jokainen toiminta ja reaktio COVID-19: ään perustuu täysin virheellisiin tietoihin, emmekä yksinkertaisesti voi tehdä tarkkoja arvioita.

  Siksi kuulet, että useimmilla ihmisillä, joilla on COVID-19, ei esiinny mitään muuta kuin kylmä / flunssamaisia ​​oireita. Tämä johtuu siitä, että useimmat Coronavirus-kannat ovat vain kylmän / flunssan kaltaisia ​​oireita. Harvoilla varsinaisilla uusilla koronavirustapauksilla on jonkin verran heikompaa hengitysreaktiota, mutta niiden palautumisaste on silti erittäin lupaava, etenkin niille, joilla ei ole aiempia kysymyksiä.

  ”Kultaiset standardit” COVID-19: n testauksessa ovat laboratorioeristettyjä / puhdistettuja koronaviruspartikkeleita, joissa ei ole vieraita aineita ja hiukkasia, jotka näyttävät viruksilta, mutta eivät ole, joiden on osoitettu olevan syy oireyhtymälle, joka tunnetaan nimellä COVID-19 ja jotka on saatu käyttämällä asianmukaisia ​​viruseristysmenetelmiä ja -kontrolleja (ei tällä hetkellä käytössä olevaa PCR: ää tai serologia / vasta-ainetestejä, jotka eivät tunnista virusta sellaisenaan). PCR lähtökohtaisesti ottaa näytteen soluistasi ja monistaa minkä tahansa DNA: n etsiäkseen ”virussekvenssejä”, ts. Ei-ihmisen DNA: n bittejä, jotka näyttävät vastaavan tunnetun virusgenomin osia.

  Ongelmana on, että testin ei tiedetä toimivan.

  Se käyttää ’monistamista’, mikä tarkoittaa erittäin pienen määrän DNA: n ottamista ja sen kasvattamista eksponentiaalisesti, kunnes se voidaan analysoida. On selvää, että myös kaikki näytteen pienet kontaminaatiot vahvistetaan, mikä johtaa mahdollisesti räikeisiin löytövirheisiin.

  Lisäksi se etsii vain osittaisia ​​virussekvenssejä, ei kokonaisia ​​genomeja, joten yhden patogeenin tunnistaminen on melkein mahdotonta, vaikka jättäisitkin huomioimatta muut asiat.

  Sairaalaan lähetettävät Miki Hiiri-testipakkaukset kertovat parhaimmillaan analyytikoille, että soluissasi on virus-DNA: ta.

  Mitä suurin osa meistä tekee, suurimman osan ajasta. Se voi kertoa sinulle, että virussekvenssi liittyy tiettyyn virustyyppiin – sano valtava koronaviruksen perhe. Mutta siinä kaikki. Ajatus, että nämä sarjat voivat eristää tietyn viruksen, kuten COVID-19, on järjetöntä.

  Eikä se edes päästä muihin aiheisiin – viruskuormaan.

  Jos muistat, PCR toimii monistamalla pieniä määriä DNA: ta. Siksi on turhaa kertoa sinulle, kuinka paljon virusta sinulla voi olla. Ja se on ainoa kysymys, jolla on todella merkitystä sairauden diagnosoinnissa. Jokaisella on muutamia viruksia potkumassa järjestelmässään milloin tahansa, ja useimmat eivät aiheuta sairauksia, koska niiden määrät ovat liian pienet. Jotta virus voi kärsiä, tarvitset paljon sitä, valtavan määrän sitä. Mutta PCR ei testaa viruskuormitusta, eikä siksi voi määrittää, onko sitä läsnä riittävissä määrin sinua satuttamaan.

  Jos tunnet sairautta ja saat PCR-testin, satunnainen virus-DNA voidaan tunnistaa, vaikka ne eivät olisikaan osallistu sairaudeesi, joka johtaa väärään diagnoosiin.

  Ja koronavirukset ovat uskomattoman yleisiä. Suurella prosentilla maailman väestöstä on covi-DNA: ta pieninä määrinä, vaikka he olisivatkin hyvin terveitä tai sairaita jollain muulla patogeenillä.

  Näetkö mihin tämä vielä menee? Jos haluat luoda täysin väärän paniikin täysin vääristä pandemioista – valitse koronavirus.

  Ne ovat uskomattoman yleisiä ja niitä on tonnia. Hyvin suurella prosentilla ihmisistä, jotka ovat sairastuneet muilla keinoilla (flunssa, bakteerikeuhkokuume, mikä tahansa), on positiivinen vaikutus

  Covi-PCR-testi, vaikka teetkin niitä oikein ja suljet pois kontaminaation yksinkertaisesti siksi, että covisit ovat niin yleisiä.

  Sairaaloissa kaikkialla maailmassa on satoja tuhansia influenssa- ja keuhkokuumeen uhreja yhdellä kertaa.

  Sinun tarvitsee vain valita niistä pahimmat yhdestä paikasta – sano Wuhan – antaa heille PCR-testejä ja väittää, että kuka tahansa, jolla on koronaviruksen kaltaisia ​​virussekvenssejä (joita on väistämättä paljon), kärsii ’uudesta’ sairaus.

  Koska olet jo valinnut sairaimmat influenssatapaukset, melko suuri osa näytteestä kuolee.

  Voit sitten sanoa, että tämän ’uuden’ viruksen CFR on korkeampi kuin flunssa, ja käyttää sitä lisäämään huolta ja tekemään lisää testejä, jotka tietysti tuottavat enemmän ’tapauksia’, mikä laajentaa testausta, mikä tuottaa vielä enemmän ’tapauksia’ ja niin ja niin edelleen.

  Ennen kauan sinulla on ”pandemia”, ja kaikki mitä olet tehnyt, on käyttää yksinkertaista testipakkaustemppua muuntaa pahimmat influenssa- ja keuhkokuumetapaukset jotain uutta, jota ei todellakaan ole.

  Suorita nyt sama harhautus muissa maissa. Varmista, että pelon viesti pysyy korkeana, jotta ihmiset tuntevat olevansa paniikkisia ja vähemmän kykeneviä ajattelemaan kriittisesti.

  Ainoa ongelmasi tulee olemaan – koska tosiasiassa ei ole todellista uutta tappavaa taudinaiheuttajaa, vaan vain säännöllisesti sairaita ihmisiä, merkitset tapauslukemasi väärin ja etenkin kuolemasi tulee olemaan aivan liian matala todelliselle uudelle tappavalle viruspandemia.

  Mutta voit estää ihmisiä osoittamasta tätä monella tavalla.

  1. Voit väittää, että tämä on vasta alkua ja enemmän kuolemia on tulossa. Käytä tätä tekosyynä karanteeniin kaikille ja väitä sitten, että karanteeni esti odotetut miljoonat kuolleet.

  2. Voit kertoa ihmisille, että vaarojen ”minimointi” on vastuutonta, ja kiusata heitä puhumatta numeroista.

  3. Voit puhua paskaa koostuvista numeroista toivoen sokeita pseudotieteellisiä ihmisiä.

  4. Voit alkaa testata hyvin ihmisiä (jotka tietysti sisältävät myös koronavirus-DNA: n silppuja) ja siten täyttää ’tapauskuvasi’ oireettomilla kantajilla (sinun on tietenkin pyöritettävä sitä kuulostamaan tappavalta) vaikka kuka tahansa virologi tietää enemmän oireettomia tapauksia, joilla on vähemmän tappava, on taudinaiheuttajasi.

  Suorita nämä 4 yksinkertaista vaihetta ja sinulla voi olla oma täysin valmistettu pandemianne käynnissä ja käynnissä viikkoina.

  He eivät voi “vahvistaa” jotain, jolle ei ole tarkkaa testiä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   29.4.2020 12:21

   Uutisessa esitelty testi ei ole ”mikkihiiri-testi” PCR eikä myöskään tavanomainen vasta-aine -testi, vaan perustuu uuteen menetelmään, jossa etsitään potilaasta viruksen proteiineja, siis viruksen läsnäoloa. Kiitos kuitenkin PCR-testin kritiikistä.

   Vastaa
   1. Kartalla
    29.4.2020 15:08

    Kiitos itsellesikin Pekka Kemppainen.
    Koska olet kyseisen yrityksen edustaja kysyisin mistä tieteellisestä julkaisusta tai -alustasta löytyy teknologian testien datat, menetelmät sekä vertailutestien /-ryhmän tulokset?
    Sivuillanne en löytänyt kuin maininta Gunell M, et al. Eur J Clin Microbiol Infect Dis. 2016;35:405–13 jota ei hakiessa löytynyt ja TPX-teknologian esite oli lähinnä flyeri.
    Eli mistä _tietää_ luotettavuus-/epävarmuustekijöiden tasoista?
    Kiitos etukäteen linkeistä sellaiseen kirjallisuuteen jos sitä on.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     29.4.2020 16:13

     Hienoa, että kiitosta sataa, mutta testifirmassa on eri Kemppainen, eikä liene sukuakaan. Firmasta varmaan kertovat jotakin kysyttäessä.

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top