Suomalaiskeksintö: Mobiilisovellus tukee koronapotilaan kotihoitoa

Kaiku Helth -sovellutus otetaan tällä viikolla käyttöön koronapotilaiden seurantaan Oulussa: Oulun yliopistollinen sairaala ja Oulun kaupungin perusterveydenhuolto seuraavat kotonaan olevan koronapotilaan tilaa tästä viikosta alkaen mobiilisovelluksella, jolla pystytään sekä tarkkailemaan potilaan tilaa että antamaan hänelle ajatasaisia ohjeita. Oireiden pahemiseen pystytään myös reagoimaan entistä nopeammin.

Oireseurantaa tehdään Kaiku Healthin sovelluksen kautta. Mobiilipalvelulla halutaan tukea kotonaan koronan sairastavia ja varmistaa, että oireiden pahetessa sairastuneet pääsevät nopeasti sairaanhoitoon.

”Sovelluksen avulla pystymme seuraamaan kotihoidossa olevien potilaiden terveyttä ja turvamaan oikea-aikaista hoitoa, jos potilas tarvitsee vaativampaa hoitoa”, kertoo apulaisylilääkäri Eila Erkkilä Oulun kaupungilta.

Potilas kirjaa päivittäin sovellutukseen oireidensa kehityksen, ja järjestelmä pitää hoidon ammattilaiset ajan tasalla. Potilaan henkilökohtaiset riskitekijät ovat myös tiedostossa, ja heti käsillä hoitopäätöstä tehtäessä. Mahdollisesta oireiden pahenemisesta saadaan myös nopeasti tieto.

Sovellusta on jo käytetty Oulun yliopistollisessa sairaalassa, ja se voitiin nopeasti laajentaa koronapotilaisiin. Sovellus lisää kotonasairastavan turvallisuuden tunnetta, ja vähentää tarvetta käydä vastaanotoilla.

Asiasta kertoi tänään Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedote.

2 Comments

 1. 1984
  27.4.2020 11:52

  Hmm… Yleisin koronahoito on lisähapen antaminen happiviiksillä. Olisi mielenkiintoista nähdä miten se onnistuu kännykän avulla.

  Joku tilan seuraaminen ei oikein ole hoitoa. Ja toisaalta, kun seurantadataa lähtee eteenpäin, tarkoittaa se että sinua siis seurataan muualtakin kuin terveydenhoitohenkilökunnan puolelta. Isoveli valvoo.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.4.2020 12:56

   Reaaliaikainen kuva kotipotilaan voinnista säästää hoitoresursseja, ja mahdollisesti tarvittavat toimenpiteet eivät viivästy.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top