Suomalaisten ryssäviha kiihdytetty rauhanajan uuteen ennätykseen

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan jopa 85 %:a suomalaisista pitää Venäjää keskusjohtoisena diktatuurina.

Suomalaisten käsitys Venäjästä on muuttunut 2000-luvun mittaan aiempaa kielteisemmäksi, kerrotaan EVAn julkaisemassa mielipidetiedustelussa. Vastaajista 34 prosenttia oli sitä mieltä, että suomalaisilla ei ole mitään syytä suhtautua suureen naapuriinsa kielteisesti, vaikka Venäjällä on omat ongelmansa. 45 prosenttia on asiasta toista mieltä.

Käänne asenteissa tapahtui noin kymmenen vuotta sitten. Vielä vuonna 2012 lähes kaksi kolmesta (63 %) suhtautui Venäjään suopeasti, mutta sittemmin myönteinen suhtautuminen Venäjää kohtaan on pudonnut noin 30 prosenttiyksikköä. Kielteinen suhtautuminen Venäjään on sitä suurempaa, mitä nuorempi vastaaja on. Selvästi Venäjä-myönteisin ikäluokka ovat yli 65-vuotiaat.Vanhemmat ikäluokat tietävät mitä tarkoittaa, kun joutuu Venäjän kanssa riitoihin-vaikka tuolloin ennen vanhaan aloittaja oli Venäjä niin huonosti meille kävi, saatikka että itse aloittaisimme konfliktin

EVAn päätelmä on,että kaikki vika on Venäjässä ja sen johtajassa:

”Käänne tapahtui samaan aikaan, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti kolmannen presidenttikautensa vuonna 2012 ja Venäjä miehitti Krimin vuonna 2014″.

Tähän on muistutettava, että Venäjä ei tule ikinä antamaan Krimiä Ukrainalle, ei vaikka Lännen boikotit kestäisivät tuhat vuotta. Aivan yhtä mahdoton ajatus kuin, että Yhdysvallat luovuttaisi Hawajin hawajilaisille.

Venäjä-vihamielinen punavihreä media syyllinen

Tosiasia lienee kuitenkin on se, että viitisentoista vuotta sitten alkanut median raaka punavihertyminen on todellinen syyllinen.

Kuten on tunnettua niin Vasemmistoliitto vihaa nyky-Venäjää  ”sydämensä pohjasta”. Vihreille Venäjä on ollut aina vihollinen, koska Venäjä ei anna vihreille, eikä heidän tukemilleen tahoille minkäänlaista arvoa. Kun vuonna 2010 Aamulehti julkaisi oman tutkimuksensa toimittajistaan niin niin se kertoi, että puoluekanta-jakautuma on:

 • 40 % vihreitä
 • 25 % kokoomuslaisia
 • 15 % keskustalaisia
 • 10 % sosiaalidemokraatteja
 • 10 % muita

Ja, kun otetaan huomioon, että Tampereen yliopisto julkaisi selvityksen opiskelijoidensa poliittisista kannoista vuonna 2019, niin journalismia opiskelevista 88,6 % oli tuolloin vihreiden kannattajia. Em. selvitykset todistavat sen, että vihreillä toimittajilla, vai pitäisikö sanoa propakandisteilla, on erittäin suuri vaikutus siihen, mitä mediat kertovat, ja se taas ei voi olla vaikuttamatta yhteiskunnalliseen ilmapiiriin, ja varsinkin suomalaisten suhtautumiseen itäiseen naapuriimme.

Vakiintuneista puolueista Venäjä-myönteisimpiä ovat perussuomalaisten kannattajat. Heistä 48 prosentin mielestä ei ole mitään syytä suhtautua Venäjään kielteisesti. Vasemmistoliiton kannattajista tätä mieltä oli vain 22 prosenttia vastaajista. Päinvastaista mieltä oli 58 prosenttia kyselyyn osuneista puolueen kannattajista.

Suurin käänne on tapahtunut juuri vasemmistoliiton piirissä. Vielä vuonna 2004 liki kolme neljäsosaa vasemmistoliittoa äänestäneistä suhtautui Venäjään myönteisesti. Vasemmistoliiton nykyisistä kannattajista ei vastaavaa yhteyttä Venäjään enää juuri löydy, EVAn analyysissä todetaan.

Vihan karavaani

-Jonka kuskeina ovat nimenomaan vihreät ”journalistit”. Vain vihreiden kannattajat nimittäin ovat vielä vasemmistoliittolaisiakin Venäjä-kriittisempiä.

Suomalaisten tulkinta venäläisen demokratian tilasta on synkistynyt rajusti. 85 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että Venäjä on lähinnä keskusjohtoinen diktatuuri. Suomalaisten näkemys Venäjän demokratian tilasta on synkistynyt liki kolmekymmentä prosenttiyksikköä kuudessatoista vuodessa.

Jotain myönteistäkin

EVA:n kyselyn mukaan suomalaisten käsitys venäläisistä kanssaihmisinä on ennallaan. Joka toinen pitää venäläisiä miellyttävinä ihmisinä, ja eri mieltä on vain 15 prosenttia.

Nyt on viimeistään aika lopettaa vihankylvö

Kun Suomi nyt aloittaa Barentsin arktisen neuvoston puheenjohtajamaana, niin esimerkiksi ulkoministeri Pekka Haaviston on syytä jättää ”Brysselin faksit” Merikasarmille, -ulkoministeriön kivilinnaan Helsingin Katajanokalle, ja samalla jättää EU-viisastelut EU-pöytiin. Ja tehdä se minkä osaa suhteiden parantamiseksi niin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroviin, jonka hän tapaa tänään Norjan Tromssassa, – ja samalla Venäjään.

Ymmärrän, että vihreälle poliitikolle tosiasioiden tunnustaminen on vaikeaa, mutta Suomen ja Venäjän suhteiden kyseessä ollessa se on viisauden alku.

Pietarin vierailu oli katastrofi-nyt ei ole varaa tehdä samaa virhettä toiseen kertaan.

Seppo Huhta

9 Comments

 1. Snif
  26.10.2021 19:47

  Minä en ikinä ole ollut myötämielinen ryssille sillä sukuni sotia suomen jokaisessa sodassa.
  Pahinta vielä että sukuni tulee Karjalasta, turha varmaan kertoa mitä siellä tapahtui.
  Minähän en on joku helvetin vihreä vasemmisto natsi tai natomyönteinen, päinvastoin.
  Minä kun en eläissäni anna neukuille anteeksi miten suomelta Karjan ryöstöraiskasi.
  Palakoot helvetissä koko maa.

  Vastaa
 2. Pasi Hiltunen
  26.10.2021 22:13

  Venäläiset polttivat sukutilamme v.1589 ja tappoivat kaikki jotka kiinni saivat paitsi lapset jotka möivät idän markkinoille orjiksi. Talvisodan Suomen valtausyrityksessä tappoivat viisi isän ja äidin veljeä. Suomiko sitä vihaa on kylvänyt?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.10.2021 22:17

   Totta.

   Vastaa
  2. Puolueeton
   27.10.2021 19:04

   Ei pahasta voi sen aikaista Venäjää yksin syyttää. Se on osaksi ruotsalaista propagandaa. Oli suurvalta Ruotsi, joka kolonisoi Suomea ja käytti suomalaisia sotilaita Venäjää vastaan. Kunnollinen Ruotsi olisi puolustanut Suomen oloja eikä käyttänyt hyväkseen.
   1808 Venäjä valloitti Suomen ja sen jälkeen Suomi alkoi elää. Suomalainen kulttuuri räjähti ja syntyi itsenäinen Suomi, jota venäläiset haavailivat jo 1700 luvulla esteeksi Ruotsia vastaan.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    27.10.2021 19:15

    Venäjän keisarinna Elisabeth jopa suunnitteli poikaansa Suomen kuninkaaksi. Ikävää, että Ruotsin-Venäjän rauhansopimuksessa kuitenkin Suomi palautettiin Ruotsille. Toinen moka oli, ettei vuoden 1809 rauhassa rajaa vedetty kielirajan mukaan: Ruotsille jäi suomenkieliset Tornionjoen ja Kainuunjoen (Kalix) laaksot, joissa saattoi sortaa suomenkielisiä.

    Venäjän myöhemmät rajaviranomaiset tekivät vahingon, kun Norjan ja Venäjän (-Suomen Suuriruhtinaskunnan) välillä jaettiin tunturi-Lappia, niin ”tuottamattomat alueet” annettiin Norjalle: Käsivarren ja Suomen ”päälaen” välinen mutka.

    Vastaa
 3. Laiha sopu olisi parempi
  27.10.2021 09:54

  Aina oikein ihmetyttää tämä ryssäviha. Kun kerran saksalaisetkin ovat anteeksi antaneet ja luoneet hyvät kauppasuhteet Venäjälle, niin miksi suomalaiset eivät pääse yli siitä tosiasiasta että marmatus ei kannata? Mitä tapahtui kun suomalaiset tottelivat ”amerikan presidenttiä” ja aloittivat boikotin Venäjää vastaan?

  Ensin kaatui konkurssiin vanha maineikas perheytiö Ekström. Suurin asiakaskunta kun olivat venäläiset. Ja taas tuli iso kasa työttömiä ja valtio jäi ilman niitäkin veromarkkoja. Entäs sitten Valio… Boikotin seurauksena Riihimäelle valmistuvaa tehdasta ei kannattanut keskeyttää. Ja sitä nimenomaan rakennettiin Venäjän kasvaville markkinoille. No, Tesco napasi Suomen merkkinaosuuden Venäjältä välittömäasti. Eikä Riihimäen uudelle tehtaalle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin valmistaa tuotteita Tescolle, joka maksaa niistä murusia venäläisiin verrattuna. Ja vie niitä vientituilla Iso-Britaniankin markkinoille.

  Suomella olisi ollut niin loistavat mahdollisuudet Venäjän kauppaan että muu maailma olisi katsellut kateellisena vierestä. Lyhyet siirtomatkat on sellainen etu että sitä tulisi käyttää hyväksi. Esim. paperikoneita voisi myydä Venäjälle mutta kun niitäkään ”ei voida kun on boikotit päällä”. Kuinka tyhmiä suomalaiset oikein ovat?

  Saksahan ilmoitti boikottien alettua heti että ”meidän tuotteita voi ostaa kolmansien maiden kautta joten me emme osallistu niihin”. Suomi olisi voinut todeta samalla tavalla. Mutta ei. Me uskoimme jotain globalistien kätyriä joka asuu amerikassa eikä varmaan edes tiedä missä Suomi sijaitsee.

  Nooh, mitä tulee tuohon sotaan, niin sehän oli Suomen ihan oma vika. Oli ymmärrettävää että raja oli silloin liian lähellä Neuvostoliiton pääkaupunkia. Toisaalta, Suomen metsäteollisuuden patruunat höpöttivät upseeristollemme että saatte ne kaikki maat jotka saatte vallattua ja me ostamme puutavaran sitten teiltä. Toisaalta, meille tarjottiin kaksinkertainen pinta-ala maata vaihtokaupassa Karjalasta. Kuinkas kävikään? Suomalaiset valitsivat sodan koska silloinkin meillä oli huonot päättäjät. Soittaako kelloja? Ja se tarjottu maa… Miettikää kuinka kovassa huudossa se on nyt maailman kaupankäynin kannalta.

  Nyt kun koko eurooppaan koitetaan saada amerikkalaisten toimesta sotaan Venäjää vastaan ja Suomen puolueettomuuspolitiikkakin on uhattuna kaiken maailman allekirjoitusten johdosta, niin miettikääpä mikä on Suomen kohtalo alkavassa sodankäynnissä? NATO-kenraalithan juuri viikolla sanoivat että koska Suomi ei ole NATO–jäsen niin se ei saa mitään. Silti, Suomi maksaa 1.5-kertaisia jäsenmaksuja koska ei ole jäsen. Toisaalta, Venäjä ei salli sitä että Suomen kautta päästään rantautumaan. Ja mitähän se tarkoittaa? Sitä että ensimmäisenä katkaistaan pohjoismaat Oulun korkeudelta ja koko pohjoisosa alistetaan Venäjälle. Samaan aikaan Suomi miehitetään ettei rannikon kautta pääse kukaan maihin.

  JA KOSKA Suomi on nykyään täysin riippuvainen ulkomaan tuonnista, niin se 130 rahtilaivaa kuukaudessa jää saapumatta maihin. EI tule hajuvesiä, ei kuivashamppoita, ei hammastahnoja, ei autojen varaosia, ei rakennustarvikkeita, ei hedelmiä, eikä sitä Agnuksen hormoni lihaa argentiinasta. Ei myöskään tanskalaista joulukinkkua. Ja mikä tärkeintä EI RAAKAÖLJYÄ tai ÖLJYJALOSTEITA. Meille jää vessapaperi ja viljatuotteet sekä maataloutemme juurekset.

  Eli, ennen käynnistyvää sotaa, nyt on aika varata nurkkiin niitä parfyymejä, hammastahnoja, vaseliineja ja autoihin kierros varaosia. Sekä ihan polkupyörän renkaita. Niille tulee olemaan kysyntää. Kuten lenkkitossuillekkin.

  Vastaa
 4. juha II
  28.10.2021 03:32

  Putin on moninkertaisesti maailman valtijojohtajista se teräväisimmistä, kokeneimmista, älykkäimmistä ja päättäväisimmistä valtiomiehistä!

  Sanokoot muut sitten mitä tahansa.

  Lännen nk. ”johtajat” ovat korruptoituneita, ahneita, narsistisia ja turhamaisia surkimuksia ja he kaikki tietävät itsekin olevansa! Siksi he kaikki vihaavat patologisesti Venäjää ja Putinia, joka on kuin Donald Trump ”Yhdysvallat ensin!” -politiikallaan, joka ei palvele isänmaatonta rahaa palvovia globaliusteja ja NWO:n pedofiili-satanisteja. Vaan kansallisvaltion omia kansalaisia kuten isänmaallinen johtajan tuleekin tehdä palvella yhteistä kansallista hyvää eikä kumartaa vieraita valtoja kylvämällä velkarahaa ympäriinsä. Vaan maksaa entisiä velkoja pois ja harjoittaa sellaista kestävää talouspiolitiikkaa, joka heijastuu jokaiselle sosiaaliluokalle riippumatta etnisestä taustasta tai uskonnosta kooten kaikki samojen siipien alle, joka hitsaa kaikki yhteen. Antaen kansalaisillen kaikki yhteiskunnallliset vapaudet vailla korruptoitunutta pakkohallintoa ja hallituksen despoottista sortokoneistoa, joka on silkkaa kommunismia, jonka jättämät ruumiskasat ulottuvat taivaisiin asti läpi sen verisen historian.

  Vastaa
  1. Räpätäti
   31.10.2021 08:13

   No kyllä Venäjällä nimenomaan on mätä korruptoitunut sortokoneisto vallassa ja vallitsee. Mitään oikeuksia ei ole ja vankilatuomio napsahtaa poliittisista syistä tai sitten hlö vain katoaa tai ”kuolee koronaan” tai murhataan. Juutalaiset oligarkit ja juutalainenmafia omistavat kaiken ja määräävät kaikesta. Ne oligarkit pyösrittää sitä mafiaa tai siis komentaa sitä ja kgb pyörittää

   Vastaa
 5. Helena Hackman
  31.10.2021 12:32

  Tämä pitää jakaa kaikille lukutaitoisille. Vihoittelun tilalle ystävyyttä ja diplomatiaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top