Suomeen ei tule NATO:n sotilastukikohtaa, eikä ydinaseita koska…

Suomeen ei tule NATO:n sotilastukikohtaa, eikä ydinaseita, koska sellaista ei tarvita, sillä pysyvät tukikohdat ovat jo vanhanaikaisia.

Tämä siksi, että esim. hypersooniset ohjukset (1,5 km/sek.) voidaan ampua hävittäjistä, sukellusveneistä tai, vaikka sotalaivoista. Ja se on sitä paitsi tarkempaa kuin jostakin ”Kiuruveden sotilastukikohdasta”.
Ja ydinaseiden alustoinahan ovat olleet lavettiautot jo vuosikymmeniä.

Muiden maiden sotilastukikohdat ovat siellä sekä sisäisistä syistä, että rakentamisajankohdan ulkoisten uhkien arvioinnin perusteella.

Reppumies hoitaa sen, minkä ohjusalusta aiemmin

Kaikessa tekniikassa on ollut varsinkinkin viimeisten vuosikymmenien trendi, että -oli kysymys mistä ”kojeesta” tahansa- niin koko on pienentynyt. Vaikkapa niin arkinen laite kuin kännykkä, niin pienimmät painavat hädin tuskin 10 grammaa. Nokian ensimmäiset ”kannettavat” olivat monen kilon mötiköitä. Nyt käsipuhelin on pienimmillään tuollainen 4 x 8 cm.

Ja samaan mennään aseissakin: eipä aikaakaan, kun hypersooninen asehirviö mahtuu laukaisutelineineen sotilaan reppuun. Niin, minkä ihmeen vuoksi Suomeen pitäisi rakentaa sotilastukikohtia. Kasarmeja pitäisi kyllä peruskorjata.

Kyllä tänne varmaan joku vähän isompi toimisto tulee, mutta se on sitten ilmeisesti suomalaisten itse haluamaa kulissia sille, että ”kyllä meilläkin on Naton sotilastukikohta ”. Kyllä NATO tulee, mutta ilman tukikohtia, koska kukaan ei niitä täällä tarvitse. -Ei edes NATO.

Seppo Huhta

5 Comments

 1. seant
  16.5.2022 19:03

  Tulee mieleen Saarenmaa kun opas kertoi kun ajettiin suoraa tietä, että tässä on ollut rautatie saaren eteläosasta pohjoisosaan. Rautatiellä oli tarkoitus siirtää tykistö tarvittavaan kohtaan, mutta samaan aikaan tuli ohjukset käyttöön, eikä tarvetta ollut tykkien siirtelyyn. Tuli käsky, että rautatie puretaan, mutta ei tullut rakentamisen lopettamis käskyä, jolloin rautatietä rakennettiin pohjoisosassa kun samalla purettiin eteläosassa.

  Vastaa
 2. Ihanan kallista
  16.5.2022 21:29

  No, Johnssonhan jo ehti vastaamaan että toisten sotiinhan NATO-maat joutuvat. Mutta minä en lähde muiden sotiin ja odotan että noin kalliin miljardiluoka sopimuksen puitteissa NATO sitten puolustaa Suomea. Tämä NATO:han on ollut se paljon odotettu palkka-armeija.

  Meitä siis Puolustaa Ruotsi, Puola, Tanska, Norja ja Saksa. Vuodessahan me maksamme siitä noin 8 miljardia. Mutta sdat ei iske passinsa palauttaneille. Minun osuuteni on vain maksaa veroja.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  16.5.2022 22:37

  Miksi sitten USA:lla on 800 tukikohtaa, jos niillä ei ole merkitystä? Lentokoneet eivät voi toimia ilman lentokenttää, se on kai lentotukikohta. Sota-aluksetkin tarvitsevat sataman, joka kai on laivastotukikohta.
  Jos suomalaiset haluavat Naton turvallisuutta, eihän sitä oikeastaan löydy, ellei Suomessa ole Naton lento-, laivasto ja sotilastukikohtia. Hyökkäyssota on nykyään nopeaa, joten vain paikallinen valmius voi suojata. Kannaksella oli suomalaisilla 1944 5 divisioonaa ja 2 prikaatia puolustuasemissa. Venäjä hyökkäsi 9.6. ja valloitti Viipurin 20.6. sen ajan välinein 5 divisioonaa ja 2 prikaatia. Nykyään se tapahtuisi alle viikossa ja päivässä, jos hyökkäykseen ei olisi varauduttu.

  Politiikka on politiikkaa. Nato hysteerikot uskovat saavuttavansa joitakin etuja tempuillaan. Ovat ainakin saaneet pulista mediassa, joka kohottaa itsetuntoa ja asemaa EU:ssa. Sellainen mielipide on kehittynyt Yle ohjelmia seuratessa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.5.2022 11:53

   Kuullemma sotatilanteessa -josta meitä varjelkoon- Suomen ilmavoimat tukeutuvat Ruotsin ja mm. Tanskan kenttiin, -ainakin ensimmäisen tehtävänsä jälkeen. Eihän täällä kaikenlaisten ohjus-härpäkkeiden nenän alla kannata pitää kalliita lentsikoita, kun voivat toimia vähän rauhallisemmistakin paikoista, joiden ilmatila on ystävällismielisessä hallinnassa.

   NATO:n kalusto ja miehistö Baltian jäsenmaissa on enemmän ”lipun näyttämistä”, kuin merkittävää sotilaallista voimaa. Tarkoitus on tehdä selväksi, että hyökkäys esm. Viroon on hyökkäys kaikkia jäsenmaita vastaan.

   P.S: Tälläkin hetkellä Suomessa on NATO:lta vastaava voimaryhmä, -eikä olla vielä edes jäsenyysmenettelyssä.

   Vastaa
 4. vähemmän tunnettuja hi-tech aseita
  18.5.2022 02:58

  Tuo aseiden liikuteltavuus on hyvä huomio. On videoita, joissa tavallinen laivauskontti onkin ohjusten laukaisualusta. Yhdessä videossa näytetään sotalaivan kannelle nostetusta kontista ohjuksen laukaisu avomerellä (ehkä vihulaisen lähettämä ja haltuun kaapattu kontti todennettiin toimivaksi). Kontin katto nousee hydrauliikalla vinoon ja se onkin paksu palkki, jossa ohjusputket sisällä. Sodissa käytetään julkisesti vain 10% asevalikoimasta ja ne ovat sieltä low-tech päästä. Satelliiteissa on ainakin:
  -Particle Beam Weapons, jotka poraavat minkä tahansa materiaalin läpi tasaisella nopeudella.
  -Directed Energy Weapons (DEW), joka tuhoaa rakennuksen materiaalista riippuen täysin pulveriksi, mutta ihan vieressä muoville (muovinen liukumäki, muoviset puutarhakalusteet) ei tapahdu mitään vahinkoa ja läheiset puut vihertävät pystyssä ennallaan. Osuman saanut auto palaa luurangoksi, alumiiniosat kuten vanteet sulavat nesteeksi, mutta muovi kuten takavalot pysyvät ehjinä. Demovideoilla tulee taivaalta kuin lasersäteiden suoria viivoja, mutta tuhoava säde voi tietääksemme olla myös silmälle näkymätön ja vain tähtäyslaser näkyvä. DEWejä on myös lentokoneissa, laivoissa ja kuorma-autojen laveteilla.
  -Kiinnostavin on Torsion Field Weapon, joka vääntää vaikka lentotukialuksen U:n muotoiseksi. Torsion Field taitaa edetä 64 x valon nopeudella. Ei löydy julkisesta fysiikan kirjallisuudesta.
  -Rods of God on pelkkä älyttömän tiheä tungsten tanko/paalu/sylinteri ilman räjähdettä. Se iskeytyy maahan kilometrien syvyyteen valtavalla nopeudella ja kineettinen energia on ydinpommin tasoa, mutta siitä ei jää jälkisäteilyä.
  -Scalar Weapon on etenemissuunnassa aaltoileva sädemäisen kapea älyttömän energinen kenttä/aalto, joka puuttuu vain poikittaisesti vaihtelevat sähkömagneettiset aallot kattavista ”virallisista” Maxwell:in yhtälöistä. Pienikokoisia aseita on olemassa. Skalaariaalto menee vaivatta Faradayn häkistä ja seinistä läpi. Tunkeutuu myös syvälle kallioon.
  -Dustification weapon irrottanee kohteen atomien/molekyylien sidokset. Ehkä vain lähiaseena.
  Näitä pohtiessa voi maanjäristyskartasta ihmetellä palleroita klikkaamalla miksi järistysten syvyys on yleensä tasan 10.0 km? (klikatessa depth:10km vasemmassa pystypalkissa):
  https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/map/?currentFeatureId=us7000h8dp&extent=-85.62207,-202.5&extent=85.62207,247.5&range=month&magnitude=all&settings=true

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top