Suomeen evakuoidaan Afganistanista 413 henkilöä, 83 turvamiestä ja perheenjäsentä saatiin pois maasta eilen

Suomen Kabulin-suurlähetystön turvallisuustehtävissä olleita ja heidän perheenjäseniään saatiin eilen evakuoitua Afganistanista myöhään eilen illalla 83 henkilöä. Evakuoidut olivat työskennelleet alihankkijan kautta.

Evakuoidut ovat poistuneet Kabulin kansainvälisen lentoaseman kautta, Yhdysvaltain joukkojen avustuksella. 128 henkilön lisäevakuoinnista päätti valtioneuvosto ylimääräisessä istunnossaan 24.08. ja eilen lähteneet kuuluvat tähän ryhmään. Nyt evakuoitu ryhmä mukaanlukien Suomeen evakuoitujen määrä nousee 413 henkilöön.

Ulkoministeriön evakuointitiimi (27.08.) ja Puolustusvoimien suojausjoukko (aamulla 28.08.) ovat poistuneet Kabulista, ja Suomen operaatio on päättynyt. Ulkoministeriö jatkaa Suomen kansalaisten ja pysyvästi Suomessa asuvien avustamista Afganistanissa mahdollisuuksien mukaan, kertoo UM tänään.

Terroristijärjestö Taleban otti Afganistanin pääkaupungin Kabulin haltuunsa 14-15.08. ja sen jälkeen suuri määrä afganistanilaisia on pyrkinyt maasta pois väkivallan ja kosto-toimien pelossa.

Haavisto selvitti Afganistanista evakuoitavia

4 Comments

 1. Tupauuno
  28.8.2021 16:17

  Siis hyvä kun evakuoidaan, mutta minkä takia ulkoministeri Haavisto valehteli eduskunnalle, että tulijoita olisi 87 tai sinne päin. Olisiko ollut pelko perseen alla, jos olisi ilmoittanut todellisen lukeman? Ihan turhaan, kyllä nämä mahtuvat hutisalon ja kriminaali ulkoministerin laariin, mutta vaarana on, jos tästä tulee ns. maan tapa. Niinhän siinä tuppaa käymään, kun afgaanit saapuvat Suomen rajalle, varusmiehet kantamaan laukkuja ja 4 vuotta oleskelulupaa ilman suurempia kommervenkkejä. Voi sitä onnea vihervasemmiston keskuudessa. Moraaliposeerausta riittää moneksi vuodeksi.

  Vastaa
 2. pöh
  28.8.2021 16:35

  Ketähän sieltä oikeestaan on tuotu?
  Haavisto sanoi alunperin että siellä on noin 20 suomalaista, nyt on tuotu 413 ja Haaviston mukaan vielä on muutamiakymmeniä suomalaisia??
  Tainnu käydä juuri kuten arvasin, että Haaviston ollessa johdossa haalitaan ihan ketä vain koneeseen saadaan, mitään taustojakaan tarkastamatta.
  Ja vaikka mitä terroristeja sattuisi tulemaan, niin eroonhan niistä ei päästä vaan vapaana sitten kulkevat Suomessa.

  Vastaa
 3. tehdäänkehitysmaayhdessä
  28.8.2021 17:35

  Tuli siis 500 miljoonan käänteinen lottopotti veronmaksajille kera ongelmien.

  Vastaa
 4. pekkamaksaa
  28.8.2021 19:40

  Pekka saa maksaa omista rahoistaan heidän elättämisen ja kaiken. Ulosmitataan vaikka mutta pekka on maksaja.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top