Suomeen poikkeusolot heti

Valtioneuvosto on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Valtioneuvosto päätti yleisistunnossaan maanantaina 1. maaliskuuta, että maassa vallitsevat valmiuslain 3 §:n 5 kohdassa tarkoitetut poikkeusolot. Poikkeusolot tulevat voimaan heti.

Valmiuslain 3 §:n 5 kohdassa säädetään poikkeusoloksi vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaava hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti.

Suomessa covid-19-tautitapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat kohonneet helmikuun 2021 alun jälkeen erittäin nopeasti. Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamat tartunnat ovat selvästi lisääntyneet, mikä voi jo osaltaan kiihdyttää epidemian kasvua ja johtaa sairaala- ja tehohoidon merkittävään kuormittumiseen, jos tartuntojen määrää ei saada käännetyksi laskuun.

Tässä vaiheessa ei ole välitöntä tarvetta valmiuslain perusoikeuksia rajoittavien valmiuslain II osan toimivaltuuksien käyttöönotolle, mutta niiden käyttötarve riippuu epidemian kehityksestä lähiaikana. Hallitus kuitenkin arvioi, että valmiuslain 15 luvun säännöksiä 106 § (hallintoviranomaisten viestintä poikkeusoloissa) ja 107 § (toimivallan ratkaiseminen) on välttämätöntä alkaa soveltaa poikkeusolojen toteamisen jälkeen.

Poikkeusolot toteava valtioneuvoston päätös tulee voimaan välittömästi, ja se on voimassa toistaiseksi, kunnes se kumotaan.

Hallituksen esitys ravitsemisliikkeiden sulkemisesta eduskuntaan

Välittömästi poikkeusolojen toteamisen jälkeen valtioneuvosto antoi eduskunnalle perustuslain 23 §:n nojalla hallituksen esityksen laiksi majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta. Siinä esitetään, että ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset suljettaisiin asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi. Lain on tarkoitus tulla voimaan 8.3.2021, ja se olisi voimassa 28.3.2021 saakka.

Ruoan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua. Sulku koskisi ravitsemisalan yrityksiä alueilla, joissa koronavirusepidemia on leviämis- ja kiihtymisvaiheessa. Poikkeuksena olisivat henkilöstö- ja muut ravintolat, jotka eivät ole avoinna yleisölle. Alueista säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella.

 • Valtioneuvoston tiedote tänään.

7 Comments

 1. Toteutetaan poikeusoloja
  1.3.2021 15:01

  Tarkoittaakohan tämä sitä että Suomen valtio saa EU:sta poikkeuksellisen paljon tukirahaa? Eli edes saman verran kun sinne maksaa?

  Vai tarkoittaakohan tämä sitä että Manna Sarin ja muut hallituksen jäsenet maksavat meille poikeuksellisesti palkat kotiin?

  En ole paljoa lomaillut mutta nyt kun on poikkeusolot, niin taidan paikkeuksellisesti lähteä lomailemaan kylpylään. Sielä on kuulemma tilaa.

  Ja järjestän siis poikkeusolojen mukaisesti kotonani poikkeuksellisesti juhlat. Tänne metsään ne nyt ei ainakaan osaa tulla katsomaan ketkä sielä paljussa poreilee ja kuka on saunan lauteilla.

  Mitähän muuta poikkeuksellistä tässä vielä keksisi…

  Vastaa
 2. Sensuroimaton Totuus
  1.3.2021 15:39

  😁🔫On nämä melkoisia perkeleitä.

  Vastaa
 3. Keinu
  1.3.2021 15:40

  Hallinnon maanpetoksesta on aloitettava välittömästi esitutkinta.

  Vastaa
 4. Lalli
  1.3.2021 16:33

  .. ttu mitä paskaa. Jokohan kohta alkaa isompi herääminen koko valheeseen.

  Vastaa
 5. Tolppa
  1.3.2021 17:12

  Ei ole olemassa vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaavaa hyvin laajalle levinnyttä VAARALLISTA tartuntatautia. Tai ainakaan KORONA ei sitä ole.
  Näillä toimilla jotka perustuvat (tietoisesti?) valheelliseen tilannearvioon on kuitenkin aiheutettu useiden ihmisten yritystoiminnan alas-ajo sekä työttömyys. Itsessään jo se on vakavaa piittäämattomuuttaa kansalaisten perusoikeuksia kohtaan. Ja vielä tähän he suunnittelevat ulkonaliikkumiskieltoa?

  Turvallisuusviranomaisten tulisi järjestäytyä ja kiinni ottaa toiminnasta vastuussa olevat ministerit, virkamiehet ja muut (arvo)henkilöt ja aloittaa esitutkinta maanpetoksesta. Saattaa olla että sota-oikeus on oikea paikka tulkita vastaajien syyllisyyttä.

  Vastaa
 6. Harmistunut Työpaikalla
  1.3.2021 17:20

  Omalla työpaikalla työpaikkaruokala on kuulemma suljettava koska se on ’avoinna yleisölle’ mutta eihän sinne osaa kukaan tulla, kun on teollisuusalueen keskellä. Maalaisjärki ohoi.

  Sanoin että laittakaa nyt hyvät ihmiset kyltti tuohon oveen että ’toistaiseksi ei avoinna ulkopuolisille – koska koronasäännöt’ tjsp.

  Mutta kun tämä ei kuulemma ravintolaketjun johdon mukaan millään käy, kun se olisi ’syrjintää’ – mitä ihmettä ? Myyjätär kassalakin tuskaili että ei valitettavasti ole siellä johdossa järkeä päässä lainkaan, henkilökunta ilmeisesti koettaa vielä puhua johtoportaalle että saisi edes take-outtia myydä, ettei työt kokonaan loppuisi, mutta heikolta sekin näyttää kuulemma.

  Kyllä merkillistä on – sitten pitää taas käydä läheisestä OSTOSKESKUKSESTA hakemassa väenpaljouden keskeltä lounas. Aiemmin kävelin työpaikkaruokalaan 20 metriä toimistorakennuksen sisällä missä ei kyllä mitenkään altistunut.

  Eihän tämä mitenkään vähennä altistumisia vaan lisää niitä kun ruoka pitää hakea hevon kuusesta. Oma homma kun nyt vaan on sellainen että ei voi etänä tehdä, kyllä, hallituksen ja valtamedian uutitoimitusten lumihiutaleiden yllätykseksi on vielä suomessa sellaisiakin töitä joita ei pysty etänä tekemään.

  Eväitä töihin tein 20 vuotta kun työuran alussa olin nuorempi, enää ei millään jaksaisi siihen taas lähteä.

  Vastaa
 7. Timo soini
  2.3.2021 01:28

  Missään muussa maassa ei ole niin helppoa ulkomaalaisena huijata sosiaalietuuksia, kuin Suomessa. Nyyhkytarinoilla eli valheilla kela ja sossu tädit antavat aina heti rahaa autokouluun, autoon, ajokorttiin, polttoainekuluihin, auton huoltoihin, uusin älypuhelimiin, kannettaviin, taulutelevisiohin ja moniin muihin asioihin. Ahmed kertoo, että on hämmästynyt kuinka tyhmiä suomalaiset kela ja sossutädit ovat. Kaikki valheet menevät läpi jopa aivan uskomattomatkin. Ahmed on vakuutunut siitä, että suomalaiset ovat maailman tyhmimpiä ihmisiä. Ahmed kertoo, että kaikki islamistit pitävät suomalaisia maailman tyhmimpinä ihmisinä. Kantasuomalaiset ovat roskaväkeä ja me islamistit vihaamme suomalaisia ja raiskaamme naisianne, lapsianne, poltamme autonne, asuntonne, teemme rikoksia ja tapamme kantasuomalaisia. Muutenkin sikailemme maassanne ja te kohtelette meitä silti kuninkaina, kertoo Ahmed. Me todella vihaamme teitä suomalaisia olette maailman tyhmimpiä ihmisiä ja te ette kelpaa muuhun kuin raiskattavaksi tai tapettaviksi.

  Maailman avokätisin ja maailman helpoiten ulkomaalaisten huijattavissa oleva sosiaaliturvanne herättää vain syvää vihaa ja halveksuntaa ulkomaalaisissa. Siihen päälle kun lisätään ammattivalehtelija päättäjänne, jotka ovat avoimesti islamisoimassa maatanne ja käyttämässä yli 13 miljardia euroa vuodessa kaikkiin ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuksilla, kertoo Ahmed. Suomalaiset pitää teurastaa ja lopettaa, koska maailman tyhmimmällä kansalle ei ole oikeutta olla olemassa, lopettaa Ahmed. Vankila ja kiinnijääminen ei pelota Ahmedia, koska huijattuja sosiaalietuus rahoja suomalainen yhteiskunta ei juuri koskaan saa takaisin ja hyvin harva ulkomaalainen jää kiinni sosiaalietuuksien huijaamisesta. Ahmed lähettää joka kuukausi kotimaahansa 15 000-20 000 euroa huijattuja sosiaalietuus rahoja, jotka sukulaiset nostavat ja tallettavat Ahmedin Irakilaiselle pankkitilille, jolloin suomalainen yhteiskunta ei saa koskaan huijattuja rahojaan takaisin. Juuri tällä lailla suurin osa ulkomaalaisista huijaa rahaa ja se jää lähes aina melkein täysin yhteiskunnan tappioksi. Ulkomaalaiset huijaavat yli 3 miljardilla eurolla sosiaalietuuksia vuodessa. Vankilanne on, kuin hotelli joten se ei ulkomaalaisia pelota, kertoo Ahmed. Ulkomaalaiset lähettävät huijattuja sosiaalietuus rahoja kotimaihinsa noin 3 miljardilla eurolla vuodessa. Jokaista yhtä paljastunutta ulkomaalaisten tekemää sosiaalietuushuijausta kohti jää selvittämättä yli 30 000 ulkomaalaisten tekemää sosiaalietuushuijausta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top