Suomeen tuotiin perjantaina kymmenen alaikäistä turvapaikanhakijaa

Suomeen tuotiin perjantaina (21.05.)  alaikäisiä turvapaikanhakijoita Kreikasta:  10 ilman huoltajaa olevaa lasta ja nuorta. Heinäkuun 2020 jälkeen Suomeen on saapunut 169 turvapaikanhakijaa.

Valtioneuvoston 27.2.2020 tekemän päätöksen mukaan Suomeen tuodaan Välimeren alueelta ensisijaisesti ilman huoltajaa olevia lapsia ja nuoria sekä yksinhuoltajaperheitä, yhteensä 175 sanonnan mukaan haavoittuvassa asemassa olevaa turvapaikanhakijaa.

Kymmenen kuukauden aikana Suomeen on tuotu 108 ilman huoltajaa olevaa lasta ja nuorta Kreikasta ja 14 Kyprokselta. Näiden lisäksi Suomeen on tuotu 27 yksinhuoltajaperheisiin kuuluvaa turvapaikanhakijaa Maltalta, 16 Kyprokselta ja neljä Italiasta. Suurin osa Suomeen siirretyistä turvapaikanhakijoista on Afganistanin ja Somalian kansalaisia. Suomeen saapuneet alaikäiset ovat 0-17-vuotiaita poikia ja tyttöjä. Yksittäisiä hakijoita on vielä tulossa Kreikasta, Maltalta ja Italiasta.

– Siirrot ovat keino auttaa haavoittuvassa asemassa olevia. Kaikki Suomeen siirretyt turvapaikanhakijat ovat heikon turvallisuustilanteen maasta tai todennäköisesti kansainvälisen suojelun tarpeessa, kertoo projektipäällikkö Camilla Rautala.

Noin 100:lle Välimereltä saapuneista on annettu päätös heidän turvapaikkahakemukseensa, ja noin 75 on jo siirretty kuntien huoleksi.

Korona-tilanne huomioitu

Jokaiselle turvapaikanhakijalle tehdään ennen siirtoa terveystarkastus, johon sisältyy koronatesti. Suomeen saapumisen jälkeen tehdään vielä toinen terveystarkastus. Ennen siirtymistä alaikäisten vastaanottoon erikoistuneisiin keskuksiin turvapaikanhakijoille on järjestetty 14 vuorokauden karanteenia vastaava järjestely tavanomaista ryhmäkotia vastaavissa olosuhteissa.

Maahanmuuttovirasto on saanut Välimeren alueelta tulevien turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen 12 miljoonaa euroa EU-tukea turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolta (AMIF). Summalta katetaan muun muassa vastaanoton kustannuksia.

Turvapaikkaprosessi alkaa, kun turvapaikanhakija on saapunut Suomeen. Turvapaikkahakemus käsitellään samalla tavalla kuin muidenkin turvapaikanhakijoiden. Ainoastaan Dublin-menettelyä ei sovelleta uudestaan, koska Suomi on se valtio, joka on vastuussa hakemuksen käsittelystä.
Kansainvälisen suojelun tarvetta arvioidaan yksilöllisessä menettelyssä, johon kuuluu turvapaikkapuhuttelu. Jos turvapaikanhakija on alaikäinen, hänellä nimetään edustaja, joka on mukana turvapaikkapuhuttelussa.

Italia, Kypros ja Kreikka ovat ongelmissa tulijoiden suuren määrän suhteen, ja siirroilla muualle EU:n alueelle pyritään keventämään tilannetta. Alaikäisten turvapaikanhakijoiden noutamista Välimereltä tai Euroopan Unionin etelärajalta on arvosteltu mm. siitä, että huomattava osa tulijoista osoittautuu myöhemmin alunpein ilmoittamaansa vanhemmiksi.

 

19 Comments

 1. Terhomatti Hämeenkorpi
  25.5.2021 16:44

  Perkele !

  Vastaa
 2. pöh
  25.5.2021 17:21

  ”Suomeen saapuneet alaikäiset ovat 0-17-vuotiaita poikia ja tyttöjä.”

  Paitsi että aikaisemman perusteella kaikki on ”17-vuotiaita” poikia(miehiä)

  Vastaa
 3. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  25.5.2021 17:53

  Joka jannulla parta kasvaa…

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.5.2021 20:20

   Kuvituskuvan leikkasin niin että parrat poikki, -ei näy. Totta, että huijareita on: Silloin harvoin kun on lääketieteellisesti ikä määritelty enemmistö on ollut 18+, jotkut aika paljon päälle. Jos Afganistanissa ja Somaliassa alle 18 junnuja vainotaan järjestelmällisesti, niin jonkun pitäis puuttua asiaan siellä paikan päällä.

   Vastaa
 4. Peku
  25.5.2021 18:11

  Lisää vaan elätettäviä!!! Jokainen saa heimonsa tänne, kun ovat täällä niin tulijoiden määrä on oikeasti kymmenkertainen.

  Stana!!!

  Vastaa
 5. Snif
  25.5.2021 18:44

  ”Kansainvälisen suojelun tarvetta arvioidaan yksilöllisessä menettelyssä” Jokainen noista maista tulee ainostaa sosiaaliturvaloisimaan, ihan turhaa säätöä alkaa tutkimaan mitään sillä nuo ei tee muuta kun valehtelee.
  jos suomi olisi oikea maa, kaikki nuo loiset lähtisi rajoilta heti takaisin mistä tulivat.

  Vastaa
 6. murre iisakki riepunen
  25.5.2021 19:05

  Perkele !

  Vastaa
 7. Kake
  25.5.2021 20:17

  Helsingissä alkaa olemaan jokapuolella niin värikästä nyt keväällä että oikein ihmetyttää tämä paljous?

  Vastaa
  1. Sensuroimaton Totuus
   26.5.2021 02:01

   Suomeen on tuotu tuhansia miehittäjiä jotka eivät näy missään dokumenteissa.

   Ilmoitetut määrät eivät ole pitäneet paikkaansa enää vuosiin.

   Tämän voi jokainen omaan ajatteluun kykenevä havaita esim.Lahden keskustassa liikkuessaan.

   Olisikohan suomen MIESTEN (jos sellaisia vielä on?) aika reagoida?

   Varmaa on ainoastaan se ettei valtion taholta ole odotettavissa mitään toimenpiteitä missään vaiheessa. ”Puolustus”voimat (sic!) mukana toiminnassa -tämähän nähtiin jo vuonna 2015 kun oma armeijamme AVUSTI ruotsista lähetetyt MIEHITTÄJÄT maahamme sisälle.

   Meidät on petetty. Minä en sitä tule koskaan hyväksymään. Entä sinä?

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    26.5.2021 11:14

    Toisesta maailmansodasta on kirjoitettu paljon, mutta en ole nähnyt yhteenvetoa esm. saksalaisten miehitysjoukkojen osallisuudesta väkivaltarikoksiin Ranskassa tai Norjassa. He ovat kuitenkin sotahistoria-folkloressa pahamaineisia miehittäjiä. Nämä meillä olevat ”miehitysjoukot” ovat laadullisesti erilainen ilmiö: Ne edustavat vapaata aggressiota ja ylläpitävät vihan ja ylemmyyden tunnetta alkuasukkaita kohtaan. Vähän niinkuin kasakat Limingassa ja Hailuodossa 1700-luvulla.

    Vastaa
 8. juha II
  25.5.2021 21:38

  Lisää ”pääministereitä” Suomeen elätettäväksemme!!!

  Vastaa
 9. jani
  25.5.2021 22:30

  Sanoin jo kauan sitten että todennäköisesti ohisalo ja tämä hallitus alkaa roudaamaan ”pakolaisia” lentokoneella Suomeen. Ilmastosta viis.

  Vastaa
 10. Futajari
  25.5.2021 23:19

  Nykyäänhän saa vaihtaa sukupuolta ja varmaan ikääkin tosta vaan, niin tottakai 35-vuotias mies voi olla 4-vuotias pikkutyttö jos hän niin haluaa. Se on valtion homma todistaa että asia ei ole niin kuin miestyttö väittää, ja jo asian epäileminen on rasismia!

  Vastaa
 11. Sensuroimaton Totuus
  26.5.2021 01:47

  Tulivat ja tulevat täältä lähtemään.

  Se on suunnitelma.

  Lopetetaan valitus ja valmistaudutaan tekemään se mitä tehdä täytyy.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.5.2021 11:21

   Lähtevät kun #taikaseinä sulkeutuu ja joutuis elättämään ittensä työtä tekemällä. -Ja jos rötöksistä seuraa rangaistus. Jonkun pitäis kiertää nämä vaalikopit, ja kysyä kaikilta ehdokkailta mitä nämä aikoivat tehdä ongelmille, mm. kouluturvallisuuden ja katuturvallisuuden romahtamiselle Suomessa juuri tietyn porukan läsnäolon seurauksena.

   Vaalikopilla ehdokkaat joutuvat vastaamaan kysymyksiin ja kuuntelemaan mitä äänestäjät ovat joutuneet kokemaan poliitikkojen typerien päätösten takia. Kannattaa kysellä sen puoleen kopilla, jota on itse viimeksi äänestänyt, -ja kertoa sen tehneensä. Heräävät poliitikot ehkä reaalimaailmaan, vihdoinkin.

   Vastaa
 12. Hemu
  26.5.2021 03:15

  lisaa terroristeja suomeen, onpa ihanaa

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.5.2021 11:05

   Viime aikoina onkin ihmetelty suureen ääneen, miksi nuoriso oireilee väkivallalla.

   Vastaa
 13. Analysaattori
  26.5.2021 06:39

  Kunhan tajuatte että sivuston teleokulaari-mainos on täyttä rikollista valehtelua. Sinänsä sillä näkee kilometrien päähän kuten tekee omilla silmillään, mutta jos näitte tuon laitteen video-mainoksen, oli se kuvattu äärizoom -kameralla eikä tällä kiikarinpuolikkaalla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.5.2021 11:04

   Mainosikkunan sisällöt eivät ole meidän valitsemiamme. Jokainen lukija saattaa nähdä eri mainokset, sen mukaan miten hänen käyttämällään koneella on cookieita. Jos esm. olet hakenut netistä hakukoneella jotain tavaraa, niin mainosrobotit saattavat valita aihepiiriin sopivia mainoksia.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top