Suomen itsenäisyyden yllä leijuu demokratian synkistämä pilvi

Elämme maailmassa, joka puhuu demokratiasta parhaana vaihtoehtona hallita ja johtaa kansoja. Tämä on kuitenkin suurinta hölynpölyä ja tehokaan propagandakoneiston luoma illuusio, illuusio joka uhkaa sirpaloittaa yhteiskunnan lopullisesti mikä ei millään tasolla ole demokratian tarkoitusperä.

Abraham Lincolnin sanojen mukaan demokratia on kansan luoma hallinto, jota johtaa kansa kansalaisten etujen mukaan ‘a government of the people, by the people, and for the people’. Kansan ääntä voidaan edustaa mutta se ei tarkoita, että kansaa edustavat äänet voivat mielivaltaisesti tulkita, vääntää ja kääntää, sekä ajaa omia etuja demokratian siiven alla kuten iät ja ajat on tapahtunut.

Oma tulkintani on se, että demokratian uskottavuuden kannalta on oleellista varmistaa, että asioita voidaan päättää yhdessä ja että yhteisymmärryksessä voidaan edetä siihen suuntaan, jota enemmistö kannattaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vähemmistöjen yli jyrätään ja heidän mielipiteensä sivuutetaan. Demokratia toimivassa muodossa on avointa ja rakentavaa ja se on aina valmis muuttamaan suuntaa ja juuri samaisesta syystä se on myös aina valmis jättämään oven raolle kaikille mahdollisuuksille, jotta se voisi varmasti ja pyyteettömästi ajaa kansalaisten etua ja yhteisön parasta lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Minkälainen demokratia meillä sitten on

Vastoin kuvaamani tilaa, jossa pyritään luomaan puitteet avoimelle ja rakentavalle dialogille sekä sille, että kansan parasta ja etua ajetaan kaikissa tilanteissa niin tuntuu siltä, että valtaosa kansasta haluaa haluaa itselleen ei suotuisia ratkaisuja heidän elämänlaadun ja esimerkiksi terveyden suhteen. Miksi näin on onkin erittäin mielenkiintoinen kysymys koska asioita, jotka ovat kansalaisten etujen vastaisia on todella paljon:

 • Talous on kuralla ja työtä ei riitä kaikille (ongelmana huonosti hallinnoitu ja korruptoitunut yli-byrokraattinen poliisivaltio ja tietenkin rahan olemus, josta alkaa olla todella merkittävä osa pelkkää ilmaa)
 • Terveydenhuolto, joka ei korjaa asioita vaan johtaa ihmisiä kohti erilaisia riippuvuuksia ja yleisellä tasolla pahoinvointia (ihminen on työkalu ja resurssi, jonka kautta pyöritetään verovaroja valtion ohjaamalla tavalla ja tahtotilan mukaan)
 • Kupliin perustuva rakennusala, jonka takia ihmiset joutuvat asumaan yhä pienemmissä ja pienemmissä asunnoissa koska ei ole muuhun varaa (valtavana ongelma myös verotus, perintövero ja varainsiirtovero, valtio ottaa aina välistä ja on sitä kautta syy siihen, että hintoihin tulee lisää ilmaa, veroja ei makseta kerran vaan toistuvasti sellaisesta mistä ne on maksettu, tämä ei ole win-win)
 • Huono ja laadultaan heikkenevä ruokatuotanto ja -jakelutoiminta (yleinen köyhdyttäminen kaikessa ja näkyy lähes joka alalla, isot korporaatiot ovat herkkua ja kuluttajien mieleen, kaikki muut jotka aidosti yrittävät tuoda hyvää maailmaan eivätkä ainoastaan ajattele sijoittajia kuten esimerkiksi pienyrittäjät, heillä ei jää mitään ja on hyvä kysymys miksi he edes yrittävät tällaisessa ympäristössä)
 • Energiateollisuus, jonka tehtävä on selkeästi kuristaa ja kurittaa ihmisiä bensan ja sähkön hinnan kautta (kartellitoiminta, joka on lähes täysin ihmisten ulottumattomissa sekä täysin valtioiden ja korporaatioiden taskussa, ihmiset ovat pakotettuja elämään sen armoilla koska ilman sähköä on vaikea pärjätä johon on suurin osa kuluttajaihmisistä opetettu)
 • Alkoholi, tupakka, lääke ja päihdepolitiikka, jossa säätely ja byrokratia ruokkivat valtion kirstua ja estävät luonnollisen kehityksen kohti kestäviä ratkaisuja ja terveyttä edistävää yhteiskuntaa (raha haisee ja ohjaa, ihmiset ovat kiinni ja koukussa)

Tämä on tietenkin vain jäävuoren huippu, joka alalta, kaupungista, kunnasta, maasta, järjestöstä löytyy mätää. Hyviä asioita toki on paljonkin, mutta suhteessa kaikkeen mätään se on aika merkityksetön osa ja tässä piileekin iso ongelma, se estää rakentavaa muutosta tehokkaasti koska ei ole kriittistä massaa luoda positiivista liikettä koska siihen tarvitaan ihmisiä mikä tietenkin on johtanut juuri siihen nykyiseen kapitalismin ruokkimaan korporaatiomalliin, joka on ihmiskunnalle kuin rutto koska se ei välitä kenestäkään, ei ihmisistä, ei planeetasta, ei jatkuvuudesta tai kehityksestä, on olemassa vain tuotto, valta ja rikkaudet.

Tälläistäkö maailmaa sitten haluamme?

Haluavatko ihmiset todella, että näitä aloja pyörittäviä kartelleja on olemassa ja onko se heidän etujen mukaista, no ei varmasti, mutta koska asiat ovat asettuneet muottiin ihmiset eivät osaa kyseenalaista järjestelyä, mutta miksi?

Vastaus kysymykseen löytyy pelosta, olemme järjestelmän vankeja piste ja meitä johdetaan pelolla.

 • Pelko estää meitä kyseenalaistamasta asioita
 • Pelko vaatii toimimaan vasten tahtoamme ja valitsemaan puolia vaikka siihen ei ole mitään tarvetta
 • Pelko saa meidät voimaan pahoin stressin ja voimattomuuden kautta ja sitä pahoinvointia puramme toisiimme mikä on eettisesti oikeasti todella säälittävää ja halveksuttavaa (en edes kykene ajattelemaan miten meistä on voinut tulla niin välinpitämätön laji)

Olemme laji, joka on valmis uhraamaan ja tuomitsemaan lajitoverinsa huonoon elämään, köyhyyteen ja/tai psykologiseen ahdistukseen ahneuden, itsekkyyden, itsekeskeisyyden, kateuden ja heikon mielen takia.

Meidän demokratia ei ole avoin eikä se ole valmis kuuntelemaan kaikkia ja kaikkea ympärillä, siltä puuttuu lyhyesti sanottuna maalaisjärki täysin. Se on järjestelmä, joka suosii pyrkyreitä, ihmisiä, jotka ovat valmiita riistämään kansalta vain oman tilanteen edistämiseksi. Pahinta kaikesta on se, että politiikka on kauppaa (kauan ollutkin) ja tärkein sekä arvokkain kauppatavara on kansalaiset, jota he eivät tietenkään itse oivalla. Tästä päästäänkin sitten käsittelemään sitä kapitalismin aitoa ongelmaa.

Kaikki näyttäisi olevan ostettavissa

Kapitalismin alainen demokratia on todella vaarallinen juuri siksi, että kaikki on kaupan, jopa ihmishenget. Uskooko kukaan tosissaan, että yritys kuten vaikka Phitzer ei olisi valmis uhraamaan ihmishenkiä omien etujen saavuttamiseksi, no ei todellakaan. Kun koneistot kuten korporaatiot ovat riittävän laajoja niin ihmiset niiden sisällä (vaikka olisi kyseessä toimitusjohtaja tai jopa omistaja) ovat vain mammuttimaisen järjestelmän kätyreitä, jotka ymmärtävät ja hahmottavat vain sen toiminnan osan, joka heidän kuuluu ymmärtää.

Hyper-kapitalismin sairas olemus on hyper-ahneus, tila jossa ihminen pystyy tekemään epäeettisiä valintoja ilman, että se tuntuu missään vaikka suuri joukko ihmisiä tai eläviä olentoja kärsisikin päätöksen johdosta. Se on helppoa silloin kun palkkiot ovat riittävän suuria, silloin uhraus tuntuu pieneltä ja tämä juuri on rahan voima. Ei ole mikään sattuma, että politiikasta sanotaan, että se on ’raakaa peliä’, se on raakaa koska siellä leikitään pahimmillaan ihmisten hengillä.

Miksi annoimme itsemääräämisoikeuden pois

On käsittämätöntä miten olemme voineet olla niin sokeita niin kauan, että emme näe mitä ympärillämme tapahtuu, miten kaikki asiat vain kietoutuvat yhteen globaalien agendojen kautta ja täällä pienessä Suomikylässä vaan tottelemme ja nielemme kaiken mitä suuhumme survotaan. ‘Follow the money’, seuraa rahaa ja tulet huomaamaan, että se löyhkää kun alkaa oikeasti ymmärtämään sen olemusta. Rahalla kyllä saa ja pääsee, mutta sen hinta nykyisessä muodossa on julma koska kaiken kulutuksen taustalla on tekijöitä, jotka hyötyvät ja rikastuvat meidän riippuvuudesta rikkinäiseen järjestelmään. Näitä tekijöitä ei kiinnosta miten sinä, sinun perhe, isovanhempi tai lapsi voi. Ei, heitä kiinnostaa vain ja ainoastaan rikkaudet, maine sekä kunnia, muulla ei heidän maailmassa ole mitään väliä koska he eivät edes tiedä kenen hengillä he leikkivät.

Uskon, että annoimme itsemääräämisoikeuden pois jo aikoja sitten kun päätimme tai altistimme itsemme siihen, että ihmisten asiaa edustavat rahvas aatelisto tai eliitti. Vaikka Suomessakin on ihan perustyyppejä politiikassa se ei tarkoita, etteivätkö he ole ostettavissa taikka hiljennettävissä ja kun heidänkin urapolkuja tutkailee lähemmin niin huomaa, että harvoin siellä mitään oikeasti suuria tai merkittäviä kansan etuja tai asioita on saavutettu vaikka kaikenlaisia lupauksia on sadellut roppakaupalla.

Aitoa demokratiaa ei ole

Niin kauan kun sananvapautta, liikkumista, terveyttä, itsemääräämisoikeutta tai muita elämän peruspilareita sorretaan ei voi puhua toimivasta demokratiasta millään tasolla, sitä ei yksinkertaisesti ole. Kun dialogille ei ole enää tilaa ja se mikä on oikein tai kansan etu määräytyy poliitikkojen mielivaltaisen käytöksen ja sopupelin kautta tietää sen, että asiat ovat todella pahasti pielessä.

Kapitalismi palkitsee parhaiten ne, jotka ovat pyramidin huipulla, meidän kannattaisi siksi pikkuhiljaa oivaltaa, että se on se pyramidin huipulle pyrkiminen mikä tuhoaa kaiken ympärillämme. Täytyy sanoa, että onhan se aika ikävää, jos meidän tosiaan täytyy taas oppia kantapään kautta, että ihmisten ristiinnaulitseminen ei oikeasti tuottanut ennenaikaankaan mitään muuta kuin surua ja pahoinvointia ihmisissä.

On tietenkin totta, että meillä on vastuu itsestämme, mutta on meillä vastuu kanssaihmisistä myös, eikä todellakaan vain niistä, joista pidämme vaan kaikista ihmisistä ympärillämme. Emme ole toisillemme vihollisia vaan mahdollisuus löytää yhteisöllisyys, jonka avulla voidaan myös ajaa demokratian hirmuvalta alas. Hauskaa on se, että suurin osa kaikesta vastakkainasettelusta on politiikan ja tieteen luomaa harhaluuloa koska loppupeleissä tiedostamme aina kun vähän syvemmältä katsomme, että meitä kaikkia yhdistää samat ei pinnalliset tekijät, rakkaus, merkityksellisyys, perhe, elämänlaatu (ei rikkauksien kautta), uteliaisuus, intuitio, yhteisöllisyys. Kaikki asioita, joita politiikka ja demokratia on meiltä ajan mittaan rajoittanut.

Hyvien tekojen kautta kohti parempaa huomista

Pyhän Nikolauksen päivän hengessä voimmekin tänään Suomen itsenäisyyspäivänä kohdistaa energiamme niihin ihmisiin, jotka ovat köyhiä, epätoivoisia ja onnettomia valtiomme johdosta. Näitä kanssaihmisiä voimaannuttamalla voimme luoda uutta ja myös aloittaa itsessämme kytevien paheiden puhdistuksen.

Muistakaa kanssaihmiset, että itsenäisyys on ihmisissä piilevä voimavara, kukaan valtio ei meitä omista vaikka minkä illuusion ympärillemme olisi rakentanut tai luonut. Lisäksi on hyvä muistuttaa, että vapaus on universaali ja ihmisen piippuaivoja suurempi asia.

Lopuksi haluan ilmaista minun itsenäisyyspäivän hengen ja tunnetilan teille: Olen ylpeä niistä hienoista Suomalaisista jotka tunnen, häpeän ja olen todella surullinen siitä mitä Suomen valtio, sen toiminta ja sen kätyrit edustavat. En siis voi olla Suomalainen koska en koskaan tule alistumaan niin yksinkertaisten olentojen ja järjestelmän ohjaamaksi, jolla ei ole kiinnostusta siitä kuka ja mitä olen.

Mitä tunteita itsenäisyys vuonna 2021 herättää, jaa mielipiteesi se on tärkeää?

3 Comments

 1. Keksikö salaseura perintäveron ja prog. verotuksen?
  7.12.2021 16:05

  Jokunen vuosi sitten lukemani mukaan historiassa eliitin salaseuran huolena oli keksiä keino estää ulkopuolisia rikastumasta heidän tasolleen. Ratkaisuksi keksittiin perintövero ja progressiivinen verotus. Hyvin on toiminut.

  Vastaa
 2. Obelix
  7.12.2021 19:36

  ”Historiassa eliitin salaseuran huolena oli keksiä keino estää ulkopuolisia rikastumasta heidän tasolleen.” Niin, vanha neuvo seurata valtaa on; seuraa rahaa. Mutta Suomessa kyllä kannattaa seurata erityisesti sitä – koska rahojen seuraaminen on sattuneesta syystä hiukan haasteellista – minne mainitsemasi eliitin ”salaseuran” valitsemia vallan käyttäjiä ollaan keskittämässä, eli hallintoon.
  Suomessa hallintoa on 4kertainen määrä tarpeeseen nähden. Kansalaisten verovaroin ylläpitämän hallinnollisen huoltosuhteen olessa 2:1:een, ja tietenkin kansalaisten tappioksi! Myös sinne työnnettävän, lue; kansalaisilta kupattavan rahan määrä on 4kertainen tarpeeseen nähden, jolle rahalle luulisi olevan parempaakin käyttöä maassa, jonka kansalaisten ostovoima on 20%:a heikompi kuin EU-maissa keskimäärin!

  Ps. Toisaalta tämä ”eliitin salaseura” ei ole mitenkään passiivinen, vaan heidän yhteiskunta-seurantansa on 24/7 hemmetin aktiivinen! Eikö kukaan ihmettele sitä, että miksei yhdenkään puolueen puoluelehdessä, eikä yhdenkään puolueen puoluejohdossa nosteta meteliä tästä 2:1:een huoltosuhteesta, sekä siihen tuhlattavasta rahasta, joka kansalaisten on perseensä veressä pakko, korkean verotuksensa ja valtionsa velkaannuttamisen kautta kustantaa. Tästä ja valtionhallinnon suojeluksessa toimivien rahastaja-monopolien hyvinvoinnista seuraa => juuri se 20%:a heikompi ostovoima muihin EU-maihin verrattaessa.

  Pss. Tämän jättävät huomioimatta – sattuneesta syystä – myös kummankin poliittisen ”ääripään” lipunheiluttajat. Toki tällä ”salaseuralla” on myös heikkoutensa, nimittäin se, että Suomesta puuttuu tälle maailmanlopun menolle selkeä, rehellinen vaihtoehto…tässä ei tietenkään ole kyse mistään sattumanvaraisesta vahingosta, vaan näiden omasta ja siinä samassa myös eliitin hyvinvoinnista huolehtivien _hyödyllisten idioottien_ aktiivisesta toiminnasta.

  Muuten, tällaisesta toiminnasta ei ole sitten koskaan historiassa seurannut mitään hyvää, ei edes sille ao. eliitille loppupeleissä – ei koskaan!

  Vastaa
 3. Kalergi-suunnitelma
  13.12.2021 14:34

  Tällaisia ovat demokratiamme/itsenäisyytemme vartijat:

  https://www.virkamafia.fi/wp-content/uploads/2021/05/Perustuslain-rikkominen-ja-sen-seuraukset-MUISTIO.pdf
  https://www.virkamafia.fi/virkamafia-elvytyskusetus/ntisestä

  Entisestä ns. vallan vahtikoirasta on tullut noiden rikollisten ja maanpettureiden kiltti sylikoira.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top