Suomen ja NATO:n alukset harjoittelevat miinantorjuntaa Saaristomerellä

Rannikkolaivasto järjestää Saaristomerellä miinantorjunnan koulutustapahtuman 27. – 28.4.2020, jonka osallistujat tulevat 4. Miinantorjuntalaivueesta ja NATO:n miinantorjunta-alusosastosta Standing NATO Mine Countermeasures Group 1.

Kansainvälinen miinantorjunnan koulutustapahtuma on mahdollista järjestää merellä, koska toiminta tapahtuu aluksilta, joiden henkilöstö ei ole lähikontaktissa keskenään. Koulutustapahtumaan ei sisälly NATO:n alusten satamavierailua Suomessa.

– Koulutustapahtuma koostuu osaharjoituksista, jotka painottuvat miinantorjunnan lisäksi merimiestaitoon ja rannikkomerenkulkuun. Osaharjoitukset on suunniteltu koronavirustilanteen aiheuttamat rajoitukset huomioiden niin, ettei lähikontakteja miehistöjen välillä synny, kertoo 4. Miinantorjuntalaivueen komentaja, komentaja Juhani Lehtimäki Rannikkolaivastosta.

Kaikkien muiden Puolustusvoimien harjoitusten tapaan myös tämän tapahtuman toteuttamista harkittiin riskiarvioon perustuen koronaviruspandemian takia.

”On hyvä, että saamme toteutettua tämän tapahtuman, joka on meille tärkeää valmistautumista myöhemmin tänä vuonna toteutettavaa yhteisharjoittelujaksoa varten Naton miinantorjunta-alusosaston kanssa”, Lehtimäki jatkaa.

Yhteistoiminta NATO:n miinantorjunta-alusosaston kanssa perustuu Katanpää-luokan miinantorjunta-alusten sijoittamiseen NATO:n nopean toiminnan joukkojen täydentävän toiminnan joukkopooliin vuodeksi 2020.

Suomesta tämän viikon harjoitukseen osallistuvat Katanpää-luokan miinantorjunta-alus Purunpää ja johtoporras 4. Miinantorjuntalaivueesta. NATO:n miinantorjunta-alusosastoon kuuluvista aluksista tapahtumaan osallistuvat saksalainen johtoalus FGS Donau, hollantilainen miinanetsijä HNLMS Willemstad ja norjalainen miinanraivaaja HNOMS Otra.

-Suomi on yksi Naton läheisimpiä kumppaneita, ja yhteisenä tavoitteena meillä on alueellinen vakaus ja turvallisuus Itämerellä. Olemme kiitollisia siitä, että saamme tilaisuuden kouluttaa, harjoitella ja toimia yhdessä Suomen Merivoimien kanssa, sanoo Naton miinantorjunta-alusosaston komentaja, komentaja Henning Knudsen-Hauge.

Tapahtuman johtaa komentaja Juhani Lehtimäki. NATO:n osaston vanhimpana toimii osaston komentaja, komentaja Henning Knudsen-Hauge. Koulutustapahtuma on hyväksytty puolustusministeriössä Puolustusvoimien vuoden 2020 kansainväliseksi harjoitukseksi.

2 Comments

 1. Silsa
  28.4.2020 21:07

  Miksi päättäjämme haluavat olla tekemisissä tahojen kanssa jotka lennättivät lentokoneensa päin kahta tornitaloa joista kolme romahti ja sitten perään löysivät saddamilta joukkotuhoaseita?

  Vastaa
  1. Maria
   29.4.2020 05:09

   Ne lentoneet tiputtanut taho on valitettavasti maailmanlaajuindn ei yksi tietty valtio. Kaiken takana illuminatit! Tutki vaikka niin toteat saman

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top