Suomen kilpi murtuu? Supon päälliköksi ehdolla Tarja Halosen entinen kansliapäällikkö

Lehdet kertovat tänään Suojelupoliisin johtoon olevan ehdolla ensimmäistä kertaa nainen, ja toki ”lasikaton murtuminen” muistetaan mainita tavan mukaan, mutta eipä mainita aiempaa kokemusta villeistä avainhenkilönimityksistä Suomen turvallisuuteen liittyvissä tehtävissä.

Päivi Kairamo on ylisukupolvinen demari, ja luonnollinen pääministeri Sanna Marinin suosikki. Isä-Kairamo muistetaan puoluelehden pitkäaikaisena päätoimittajana, -siis SDP:n sisimmän sisäpiirin toimijana. Mediassa näytään odottavan hänen tulemistaan virkaan valituksi. Vuosina 2005-2009 Päivi Kairamo toimi presidentti Tarja Halosen diplomaattiavustajana, ja 2009-2012 kansliapäällikkönä.

Syventyäksemme käsilläolevan virkanimityksen ulottuvuuksiin, muistelemme Kairamon silloisen esinaisen päätöstä eräässä aiemmassa nimityksessä: Vuoden 2007 alussa Suomen sotilastiedustelun johdossa aloitti lippueamiraali Georgij Alafuzoff, ties kenen neuvonantajan Haloselle suosittelemana. Alafuzoff toimi  Vuosina 2013-2016 Euroopan Unionin sotilastiedustelun päällikkönä. Kolmisen vuotta myöhemmin hän oli epäiltynä salaisen Suomen puolustukselle kriittisen tiedon luovuttamisesta Helsingin Sanomien toimittajalle Laura Halmiselle.

HS julkaisikin 16.12. 2017 salaisiksi merkittyjä dokumentteja Viestikoekeskuksesta, tehden suurta vahinkoa. Pelätessään tietolähteidensä paljastumista Halminen vasaroi tietokonettaan todisteita tuhotakseen, mistä aiheutui palohälytys läppärin savutessa, ja poliisin kiinnostuminen Halmisen touhuista. Viestikoekeskus-vuotoa tutkittaessa pomppasi esiin myös Halmiselle salaista tietoa vuotaneen henkilön nimi: Georgij Alafuzoff, joka vain vuotta aiemmin oli ollut EU:n sotilastiedustelun johtaja, ja Tarja Halosen tiimin jäsen 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, kuten nyt Supoon nimitystään odottava Kairamo. (-Paljonko suomalaisiin enää luotetaan?)

Eikä tässä vielä kaikkea

Alafuzoff oli tavannut HS:n vuoto-artikkelin kirjoittajan Halmisen työpaikallaan Brysselissä, ollessaan Euroopan Unionin luotettu tiedusteluviranomainen, mutta emme väitä että salaista tietoa vaihtoi haltijaa juuri silloin ja juuri siellä (muut väittää). Tarja Halosen vuonna 2014 kontra-amiraaliksi nimittämä -jo eläköitynyt- Alafuzoff pilkahtaa esiin vielä uudelleen:

(Viestikoekeskuksen) Tietovuototutkinnassa epäiltynä oleva kontra-amiraali evp. Georgij Alafuzoff johtaa valtioneuvoston kanslian tilaamaa tutkimushanketta, joka käsittelee Venäjän informaatiovaikuttamista ja Suomen keinoja vastata siihen. Asian vahvistavat STT:lle sekä hanketta hallinnoivan konsulttitoimiston Eurofacts Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anders Blom että hankkeen yhteyshenkilö puolustusministeriössä, erityisasiantuntija Terhi Ylitalo. (Yle 26.01. 2020)

On hienoa, että Venäjän informaatiovaikuttamista on tutkimassa asiantuntijoita, -jopa kokemusasiantuntijoita. Meneehän Halmisen touhu aika pitkälle informaatio-sodankäynnin puolelle, ettei olisi ihan hybridiä itteään? Nyt tutustuimme uuteen sattumaan sopassa: Anders Blom. Supo, jota ei oltu vielä Blomin teiniliitto-aikana hybridisoitu, oli kerännyt vähän havaintoja:

 • Blom oli pidäkkeetön neuvostosuhteissa: KGB vedätti häntä ilman vastusta. Hänen kontakteihinsa kuului myös Vladimir Silov. Kaikkea tuskin tiedetään.” (Jukka Seppinen, sivu 541)
 • (KGB-mies) Silov tapasi Supon raportin mukaan Kokoomuksen Nuortenliiton (KNL) puheenjohtajan Anders Blomin mm.  26.04. ja 12.05. 1977,
 • 29.05. 1979 Blom tapasi erään Vjatseslav Marrusitsin, ja Supon mukaan ”antoi Marrussitsille paljon papereita, jotka tämä laittoi povitaskuunsa.”
 • 1980 KNL liittyi jäsenjärjestöksi Suomen Rauhanpuolustajiin (SRP),

Supon etsivät ovat siis keränneet uutterasti aineistoa, jonka rinnalla Ilkka Remeksen mainiot dekkarit jäävät toiseksi. Todellisuus voittaa aina fiktion, myös jännittävyydessään. Sikäli kuin presidentin kansliassa käynnistetty, ja jo Viestikoekeskukseen iskenyt, prosessi ulottuu myös Supoon, jäävät Blomin, Silovin, etc. kohdalla kirjoitetut jännärit tulevilta sukupolvilta lukematta, ja paljon hyvää Suomen historian dramatiikkaa jää unholaan, ja pahimmassa tapauksessa unholaan päätyy myös Suomen Tasavalta.

Supo rekrytoi:

Lisää luettavaa aiheesta:

11 Comments

 1. Terhomatti Hämeenkorpi
  17.12.2020 19:26

  Voi helevetin saatana noita ryssän ämmiä Suomessa!
  P.S. En ihmettele, vaikka roisi kommenttini poistettaisiinkin – vaikka kyllä hieman…

  Vastaa
 2. Merceeri
  17.12.2020 19:35

  Jo pitemmän aikaa on tuntunut siltä, että ne edesmenneet ”vanhan liiton” kommunistit olivat partiopoikia, näihin nykyisiin puna-viher-stalinisteihin verrattuna. Nämä nykyiset puna-viher-stalinistit ovat kuin helvetistä irtipäässeitä perkeleitä – mistä hyvänsä vinkkelistä tarkasteltuna.

  Vastaa
  1. Minä
   18.12.2020 03:20

   Aivan, ne aiemmin kiihkoilleet komunistit olivat äänekkäitä, mutta eivät onnistuneet juurikaan vaikuttamaan. Yksi merkittävä askel näiden nykyisten punavihreiden onnistumiseen yhteiskuntaan soluttautumisessa taisi olla Halosen presidenttiys. Nyt niitä on kaikialla aivopesemässä kansaa propagandallaan koulutuksessa, mediassa, virkamiehistössä ja politiikassa. Oikeuslaitoskin on politisoitu punavihreäksi leimakirveeksi.

   Vastaa
 3. OnneaVaan
  17.12.2020 19:36

  Halosesta alkoi maamme jyrkkä alamäki ja meno näkyy vaan jyrkkenevän. No romahdus, kuten Neuvostoliitossa, pelastaa onneksi tilanteen.

  Vastaa
 4. Vaalikaamme sitä mitä meillä on
  17.12.2020 19:36

  Erinomainen ja tarpeellinen artikkeli. Hyvää tutkivaa journalismia.

  Jos nyt jostain saa pahoittaa mielensä niin se on otsikoinnista. Lähinnä ”uus-kielestä”. Jos voisin toivoa niin mieluusti jatkossa lukisin ”Murtuuko Suomen kilpi?” kuin että ”Suomen kilpi murtuu?”. Meillä on rikas kieli ja jos se taantuu, taannumme mekin. Hukkaamme osan identiteettiämme. Tämä varmasti tuntuu monesta nipotukselta ja pilku tarkkailulta, mutta mitä vanhemmaksi tulette, sen paremmin huomaatte ne peruspilarit joita vaalimalla voimme säilyttää isänmaallisuutemme.

  Historasta muistamme itsenäisyytemme ajan alkupuolelta suomenkielen kehitystyön. Oli ylevää tehdä työtä sen eteen.

  Vastaa
 5. jani
  17.12.2020 19:40

  Halosen kaudella ulkomaalaisvirasto muutti nimeään maahanmuuttovirastoksi.
  Mikä mahtaa tulla suojelupoliisin uudeksi nimeksi jos tuo valitaan?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.12.2020 20:06

   Shariapoliisi?

   Vastaa
  2. Syväitkää
   17.12.2020 22:38

   Älä muuta sano. Halonen on 2 naamainen. Sanoisinko kommari. Se että tukea löytyy ohisalolle ja haavistolle, kertoo siitä paljon. Samalla linjalla kuin tappurainen, että oman kansan edun ajattelu on vahingollista. Ja se miinakielto oli kädenojennus itään.

   Vastaa
 6. Minna
  18.12.2020 06:04

  Samat molemmilla puolin vetelee naruista!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.12.2020 11:14

   Olen aina sanonut, että politiikkaav säädetään metodilla *ristiriidan hallinta molempia osapuolia kontrolloimalla*.

   Vastaa
 7. Pekka Kemppainen
  20.12.2020 13:15

  Samaan aikaan kun Suomen turvaaminen ulkoisilta tiedustelupalveluilta ja vakoojilta romutetaan, suomalaisiin kohdistuva urkinta ja poliisin politisoituminen ”viherpunaiseksi Valpoksi” tiivistyy. Tässä on jokin johdonmukaisuus?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top