Suomen malli Euroopan Unionin malliksi

Tämä siis koskisi Unionin metsäpolitiikkaa. Näin melkeinpä uhosi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ( Kesk.) eduskunnan kyselytunnilla. Lepän lausunto oli vastaus kristillisten edustaja Peter Östmannin esittämään huoleen siitä, että muuan venäläismiljardööri osti kyproslaisen passin turvin puolustuksellisesti mahdollisesti merkittävän saaren. Tällaisia maa-alueita, kun ei lakimme mukaan saa myydä kuin EU-kansalaisille.

(Kuva: Peter Östman eduskunnassa 14.10,)

Peter Östman (KD) muistutti myös että amerikkalainen ohjelmistomiljardööri Bill Gates on hankkinut nykyään omistukseensa eniten maatalousmaata Yhdysvalloissa. Gates ei ole aiemmin tunnettu maanviljelijänä. Myös Kiinan valtio on esimerkiksi hankkinut huomattavan kiinteistöomaisuuden Vantaalta.

Ministeri Jari Leppä suorastaan puhkui kansallista metsäpolitiikka ja jyrisi, että suomalaiset metsät ovat vastakin meidän metsämme, ja niiden käytöstä me päätämme nyt: EU:n metsäiset valtiot ovat yhdessä sopineet, että metsien käyttö pysyy vastakin kansallisvaltioiden käsissä.

Kyselytunnilla olivat poikkeuksellisesti läsnä kaikki Sanna Marinin hallituksen 19 ministeriä, jotka enemmän tai vähemmän syvään nyökyttelivät Lepän puheelle, paitsi ehkä arvaatte ketkä pysyivät kivikasvoina: Nuo kolme. Leppä korosti korosti voimakkaasti, että näissä asioissa on kysymys myöskin isänmaan turvallisuudesta, maanpuolustuksesta ja lisäksi ruokahuollosta, -siis kansamme elämästä.

Hallitus ei laske bensan hintaa

Vaikka hallitus vakuutti keväällä, että hallitus ei nosta bensan hintaa, niin nyt se on noussut keskimäärin yli 1,80 euron, ja joillakin alueilla jopa kahteen euroon litralta. Keskustalainen elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoi, että hallitus ei suunnittele energiaveron alentamista ja, että bensan hinnan nousu johtuu kohonneesta öljynhinnan noususta.

Hallitus ei kannata sitä, että Euroopan Unioni alkaisi kerätä lähes 100 miljardia jäsenmailta sosiaalirahastoon, jotta kaikki pystyisivät maksamaan kohonneet -ja talvella todennäköisesti yhä edelleen kohovat- energiakustannukset.

Suomen perustelu toistaiseksi on se, että meidän sosiaaliturvajärjestelmämme ja sen vihoviimeinen perälauta eli toimeentulotuki pelastaa kaikkein köyhimmätkin jäätymästä pirtteihinsä ja sähkölaskutkin maksetaan. Useimmissa EU:n jäsenmaissa sosiaaliturvajärjestelmät, kun ovat varsin hataria Suomeen ja muihin pohjoismaihin verrattuna

Mutta Pääministeri Sanna Marin jätti kuitenkin portin auki: ”Se selvinnee tulevissa neuvotteluissa.

Oppositio vaati, että hallitus konkreettisesti laskisi energian ja polttoaineiden hintoja. Lintilä kertoi 380 miljoonan euron kompensaatiosta mutta myönsi, että se ei todellakaan kata koko tarvetta, ja puheenvuoronsa lopuksi hän perusteli hallituksen toimia sillä, että ”meillä on ollut pitkään poikkeuksellisen alhainen energianhinta ja olemme vielä sähkön suhteen Unionin jäsenmaista kolmanneksi halvin”.

Kyselytunnin tunnelma oli vähän viileä mistään ei oikein hehkuttu, ellei oteta huomioon Lepän ”itsenäisyyspuhetta ”.

Seppo Huhta

https://www.extrauutiset.com/bill-gates-on-yhdysvaltain-suurin-viljelysmaan-omistaja-ja-hamuaa-lisaa/

2 Comments

  1. Puolueeton
    15.10.2021 10:18

    Eli Suomi saakoon jatkaa vesistöjensä ja lähimerien pilaamista metsäpolitiikallaan.
    Kun Suomessa 1950-1990 kaivettiin soille isoja ojia määrä, joka riittäisi kiertämääm maapallon 500 kertaa ympäri, teko pilasi Suomen järvet ja Itämeren lahtineen. Koska pilaaminen oli kamala teko, päättäjät määräsivät syyllisiksi kansalaiset ja elintarviketuotannon.

    Vastaa
  2. Obelix
    16.10.2021 12:30

    ”Hallitus ei kannata sitä, että Euroopan Unioni alkaisi kerätä lähes 100 miljardia jäsenmailta sosiaalirahastoon, jotta kaikki pystyisivät maksamaan kohonneet -ja talvella todennäköisesti yhä edelleen kohovat- energiakustannukset.”

    Euroopan Unioni on huolissaan kohoavista energiakustannuksista ja se on huolissaan myös siitä, etteivät kaikki EU-maat ehkä pysty maksamaan tarvitsemansa energian hintaa? Euroopan Unionilla on siis sama tilanne, kuin on Suomen hallituksella: Se ei uskalla vähentää kansalaisten energialaskusta itse perimäänsä vero-osuutta – itse kehittelemistään kuluista nyt puhumattakaan, vaan antaa mieluummin kansalaistensa paleltua koteihinsa.

    Ainoa ratkaisu EU:n huippupalkkaisilla byrokraateilta on: Kerätään 100 miljardin *sosiaalirahasto*. Lue; vähennetään kansalaisten ostovoimaa, sen sijaan, että vähennettäisiin EU:n itse keksimiä menoja & veroja!

    Veikkaisin: Viimeiset paikat, joista lämmitys kriisin aikana suljettaisiin olisivat *EU-hallintopalatsit*! Toki reaalisosialismissa könyävän sarvikuonosuomen energialaitosten ratkaisu ongelmaan oli: Energian HINTAA NOSTETTIINKIN – aluksi 30%:lla.

    Ps. Johtopäätös: EU:n ja Suomen yhteisessä moraalikompassissa on jotain hyvin, hyvin pahasti vialla & vinossa – itse järjestelmä on EU-päättäjille tärkeämpi, kuin ihmiset, joita sen järjestelmän tulisi palvella.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top