Suomen MM-Rallia jatketaan lauantaina Evansin ja Neuvillen nuoteilla

Kalle Rovanperä tykitti kärkiaikoja toisensa perään ja hän oli jo merkittävässä johdossa ennen petollista Myhinpään erikoiskoetta. Myhinpää kakkonen oli Secto Rally Finlandin erkoiskoe numero 8 ja siellä Rovanperän takapyörien alle jäi, Kallen sanoin ”jotain paskaa” ja auto osui kallioon ja lähti lentoon.

– Vähän kyljissä tuntuu. Sen verran auto tipahti tiehen. Lähden tämän jälkeen kuvauksiin varmistamaan, että kaikki on kunnossa. Kalle kommentoi medialle ulosajonsa jälkeen.

Rovanperän mukaan kartturi Jonne Halttunen on kunnossa.

Kalle harmitteli ulosajoaan, etenkin koska ei edes missään vaiheessa kokenut ajavansa ”rajoilla” ja matka oli ulosajoon saakka sujunut virheittä.

Sen lisäksi, että Rovanperältä meni mahdollisuus voittaa ensimmäisen kerran Suomen MM-ralli, niin hän menettää melkoisesti myös MM-pistejohto kaulaansa, mikäli rallissa ei tapahdu vielä jotain todella yllättävää.

Perjantain viimeisenä erikoiskokena ajettiin myös eilen rallin avauspätkänä ajettu Harjun yleisöerikoiskoe Jyväskylän keskustassa. Yleisöä oli perjantain Harjun EK:lla huomattavasti vähemmän, kuin edellispäivänä. Yleisökatoon sateisen sään lisäksi oli varmasti syynä myös kilpailun typistyminen kärjen osalta.

Perjantaina kisan joutuivat kärkikuskeista keskeyttämään Rovanperän lisäksi Esapekka Lappi, Ott Tänak sekä Pierre-Louis Loubet.

Perjantain päätteeksi rallin johdossa on Rovanperän tallikaveri Elfyn Evans, toisena Hyundain Thierry Neuville, kolmanantena, nykyisin Jyväskyläläinen Toyotan Takamoto Katsuta.

WRC2 johdossa perjantain jälkeen ajaa Jari Huttunen Skodalla.

Lauantaipäivän 160 km alkaa klo 8.05 Västilän erikoiskokeella (18,94 km).

Tilanne Suomen MM-rallissa perjantaipäivän päätteeksi

1. Elfyn Evans Toyota

2. Thierry Neuville Hyundai +6.9 sek

3. Takamoto Katsuta Toyota 16,4

4. Teemu Suninen Hyundai 28,8

5. Jari-Matti Latvala Toyota 1:23.7

6. Jari Huttunen Skoda 3:14.1

7. Sami Pajari Skoda 3:27.0

8. Oliver Solberg Skoda 3:28.8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top