Suomen osuus koronalainasta: Ei vielä tiedetä, käytetäänkö koronasta pelastautumiseen miljardeja, kymmeniä vai satoja miljardeja euroja

Tänään kokoustaneet Euroopan Unionin europpaministerit eivät saaneet aikaiseksi esityksiä mistään rahasummista koronakriisin voittamiseksi. Huomenna kokoontuvat EU-valtioiden päämiehet ovat tosipaikan edessä: Olisi päätettävä edes jostakin.

Oikeastaan kaikki on vielä ilmassa sillä EU:n komissio tuo viikon kuluttua oman esityksensä jäsenvaltioiden päätettäväksi.

Suomen euroopaministeri Tytti Tuppurainen sanoi,että Sure eli eräänlainen ”jälleenrakennusrahasto ” aikoo ottaa lainarahaa, joka on maksettava takaisin ja jokaisen jäsenvaltion on osaltaan huolehdittava omalta osalta vastuustaan. ”Piikki auki menettelyyn ei mennä”,Tuppurainen vakuutti.

Lopullinen ei eurobondeille

Tuppuraisen mukaan enää tänään yksikään valtio ei esittänyt eurobondeja-Suomihan onkin niitä vastustanut heti ,kun niiden mahdollisuus tuotiin etelän euromaiden toimesta esiin. Vaikkakin jossain määrin kaikki ovat yhteisvastuussa ja Suomelle on eurooppaministerin mielestä ”ensisijaisen tärkeää, että EU pysyy koronakriisissäkin yhtenäisenä”, ei voida muutoin menetellä kuin, että avoimmus säilytetään.

Green deal -avain tulevaisuuteen

Eurooppaministeri Tuppurainen kertoi WhatsApp:issa -erittäin harvinaista- pidetyssä puhelintiedotustilaisuudessa myös, että koronan jäkeisestä tulevaisuutta käsitelleesä keskusteluosiossa Green Deal oli kaikkien jäsenmaiden ministerien huulilla ja nimenomaisesti se, että digitalisaatio on Euroopan tulevan kasvun keskeinen lähde.

Seppo Huhta

2 Comments

 1. MAANPETTURIT TYÖTTOMYYDEN PUOLESTA
  22.4.2020 19:07

  Onkohan EU-harhaan jämähtäneellä maanpetturilla koronakriisi? Maksakoon omasta pussistaan turhan karanteenin kaikki seuraukset. Laitettiinko edellisvuosina Suomi kiinni, kun joillakin kuolleilla oli ollut sydänvian lisäksi flunssa, munuaisvika ja ikää reilut 90? Osaako hän lukea?
  Voiko joku oikea suomalainen lukea ääneen ja esittää käsinukkeanimaationa maanpettureille Israelilaisen tutkimuksen tuloksen?
  Eli karanteeneilla tai karanteenittomuudella ei ole ollut mitään vaikutusta koronan leviãmiseen missään maassa. Jos se edes tarttuu, se ei ainakaan tartu sosiaalisessa normaalielämässä. Muistakaa suomalaiset laittaa talteen maanpetturien nimet ja todisteet lausunnoista. Niille tulee vielä käyttöä 🙂
  https://townhall.com/columnists/marinamedvin/2020/04/15/israeli-professor-shows-virus-follows-fixed-pattern-n2566915

  Luuleeko maanpetturit edelleen, että tulee joku green new deal 😀 ? Alliance pitää huolen ettei tule. EU:n elinkaari on jo virallista julistusta vaille ohi.
  Missähän mahtaa olla tällä hetkellä EU:n ainoa tukipylväs Enkela ja miksi? Joko maanpetturit tietävät kuka oli hänen todellinen isänsä?
  Onko nilkkaan ilmestynyt rengas, jossa on röökiaskia muistuttava osa?

  Vastaa
 2. Nyt opetetaan kovalla kädellä
  22.4.2020 22:32

  Eiköhän se ole niin että jo Suomen osalta voidaan korona-panikoinnin tappiot laskea sadoissa miljardeissa. Sen kerrannaisvaikutukset ovat niin laajat ja pitkäaikaiset sekä merkittävät että meille tulee syvempi lama Suomeen kuin -90 luvulla. Korona-painikoinnin seurauksena on vaara että kaikki joilla on enemmän lainaa kuin 25% alkuperäisestä summasta, joutuvat etsimään uusia takaajia. Ja jos heitä ei löydy, niin pakkohuutokaupat ovat edessä.

  Suomessa on eletty yli varojen jo 10 vuotta. Nyt on laskun maksamisen aika. Ja ne joilla on yli 100 000e tilillä, ne ovat jotka voittavat. Saavat kiinteistöjä halvalla.
  Jos ihmiset ymärtävät myydä toisilleen niitä. Jos eivät, niin isokenkäiset, jotka tämän laman aloittivatkin, ottavat ne käytännössä ilmaiseksi itselleen. On siis parempi minimoida tappio kuin saada koko velat loppuiäkseen niskoilleen.

  Ja ne osakkeet… Niiden arvo on vessapaperin arvo. Eli jos vielä jollakulla on osakkeita, niin äkkiä myymään pois. Vielä kun niillä voi käydä kauppaa. Ja jos on rahaa osakerahastoissa, niidenkin tulouttaminen tilille on nyt kullanarvoista. Vaikka siinä menettää korkoedun ja joutuu maksamaan keskeytysmaksua, mutta saa ainakin jotain rahoistaan takakain.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top