Suomen Palloliitto haluaa islamisaatiota?

Kun vihdoin sain kiinni Suomen PalloLiiton kehityspäällikön Heidi Pihlajan, hän löi luurin korvaan. Puheenaihe olisi ollut liiton Hijab-kampanja, jonka tänään on huomannut myös arabimedia.

Mistä on oikein kysymys ? Siitä on kysymys, että Suomen PalloLiitto alkaa jakaa Subwayn ja Suomen Niken kanssa ilmaisia Hijab-huiveja islamilaistytöille jotka pelaavat jalkapalloa, koska SPL:n mukaan Suomessa asuvat urheilevat islamilaistytöt haluavat sellaisia.

Palloliiton tiedotteessa Heidi Pihjala kertoo kuinka perusteena on se, että hänen edustamansa ”Suomen PalloLiitto haluaa olla muuttamassa asenteita”. Olisi luullut, että Suomen PalloLiiton tehtävä on valmentaa ja tukea suomalaisia nuoria ja myös huippuja pelaamaan entistä parempaa jalkapalloa En usko, että esimerkiksi lasten vanhemmat haluavat, että kun he tulevana kesänä laittavat lapsiaan jalkapallokouluun niin tosiasiassa kysymys onkin ”asennekasvatusleiristä”.

Järjestöstä vakuutetaan, että kysymys on nimenomaan tasavertaisuudesta tyttöjen kesken siis, että kaikki halukkaat pääsevät pelaamaan, -ei tyttöjen ja poikien välisestä tasa-arvoasiasta. Sitä tuossa mietinkin, että kuinka niin voisikaan olla, eli meillä on tehty miesten ja naisten välistä tasa-arvotyötä Minna Canthista lähtien -eli 150 vuotta. Ei vielä olla perillä, mutta pidemmällä kuitenkin kuin missään muussa maassa.

SPL:n tiedotteen mukaan myöskin Hijab-hankkeen yksi syy on ”monissa maissa viime kuukautena noussut islamofobia”, siis islamkammo/-pelko/-kauhu. Tämän asian on tiedotteen perusteella nostanut erityisesti esiin vihreistä mielipiteistään tunnettu Sara Salmani, Palloliiton monimuotoisuuden ja exkulsiivisuuden asiantuntija, joka toimi tämän projektin suunnitteluvaiheessa Hijab-hankkeen konsulttina. Hän ei siis ole pysyvästi työsuhteessa Palloliittoon.

SPL:n puheenjohtaja: ”Emme tule haastamaan muita urheilujärjestöjä hijab-jakeluun”

Liiton puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien toiminut KUPS:in pääomistaja Ari Lahti vakuuttaa -päin vastoin kuin liiton tiedottaja, että Suomen PalloLiitto ei tule ehdottamaan, eikä haastamaan muita liittoja ”Hijab-kampanjaan”. Journalistin näkökulmasta vaikuttaa siltä, että Liiton henkilöstö on tietoisesti harhauttanut puheenjohtajaansa, joka on ilmeisesti vilpittömästi halunnut madaltaa muslimimaista tulevien tyttöjen kynnystä tulla pelaamaan jalkapalloa.

Ja tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, että kun pääsin haastattelussani kehityspäällikkö Heidi Pihlajan kanssa siihen, että kuin ”Miten voi olla mahdollista, että Me too-kampanjan aikana pari vuotta sitten niin Hijabeja kuin Niqabeja vastustaneista iranilaisnaisista osa hirtettiin, osa ruoskittiin, osa kivitettiin, ja jotkut suljettiin kymmeneksi-kahdeksikymmeneksi vuodeksi linnaan, niin SPL haluaa tuoda huivit Suomeen vaikka musliminaiset itse vastustavat? ” Ja naks ! Niin sain luurin korvaani .

Kuka se oikeasti sen Hijabin tytön päähän haluaa?

Muuten outoa, että SPL ei ole huomioinut sitä että onkohan aivan totta siis tuo tyttöjen oma tahto pitää hijabia, vai onko siellä ”iskä” taustalla”, ja jos/kun näin on niin se on omiaan vahvistamaan puolitoista tuhatta vuotta vanhoja luutuneita patriarkaalisia asenteita. En usko myöskään, että Palloliiton Hijab-projektin ”pyhässä synodissa” on tultu ajatelleeksi, että ”Hijab -tyttö” voi joutua kiusatuksi pelitoverien tai vastustajajoukkueen toimesta huivinsa vuoksi.

Kuten tiedämme niin nuorten maailma on muuttunut meillä Suomessakin yhä vain julmemmaksi. Ja sanainen vitsa viiltää kipeämmin ja tuntuu kauemmin kuin suolattu ruoska.

Seppo Huhta

 

Sara Salmani, kokenut monimuotoisuuden ja osallisuuden asiantuntija, sanoi että (Palloliiton) toimenpide oli avain syrjinnän, etenkin #islamofobian torjunnassa ja asettuminen niiden arvojen taakse, jota Suomen FA halusi edistää. Arab News 11.04. 2021.

Vuonna 1975 perustettu Arab News on Lähi-idän johtava englanninkielinen päivälehti.

9 Comments

 1. Juha
  11.5.2021 18:42

  Nyt kaikki feministit ym. nistit.. hiabit päähän ja rintaliivit pois.. naisten vapautusliike rules.. jee.

  Vastaa
  1. Ville Pettunen
   13.5.2021 10:01

   Nyt olisi paikallaan hijabien puolesta oikein kunnon lutamarssi … hijabi päässä, koska sehän on naisten vapaaehtoisesti käyttämä päähine jonka patriarkaalinen toksisesti maskuliininen yhteiskunta haluaa kieltää.

   Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  11.5.2021 19:01

  Kaunis, vain 22-vuotias Saba Kord-Afshari, joka on pidätetty pakollisen hijabin kieltämisestä, on vakavassa kunnossa. Tämä rohkea iranilainen tyttö on ollut nälkälakossa vankilassa saadakseen äitinsä, Raheleh Ahmadi ja muut poliittiset vangit vapautetuksi.

  https://twitter.com/AlinejadMasih/status/1391407501489356812?s=20

  Vastaa
 3. pöh
  11.5.2021 19:02

  Islamistisissa maissa naiset yrittävät parhaansa vastustaa sitä hijab pakkoa, vankeuden tai muun rangaistuksen uhalla.
  Ja täällä sitten nämä ”tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta” kannattavat haluavat alistaa naiset siihen keskiaikaiseen kulttuuriin, ja kehtaavat vielä väittää olevansa jotain feministejä.

  Vastaa
 4. seppo
  11.5.2021 19:56

  Ikävintä on,että näyttää ilmeiseltä,että tämä ”asiantuntija/konsultti” on harhauttanut Palloliittoa tuulesta temmatulla väitteellään jostakin ihmeen uudesta islamofobisesta aallosta ympäri maailmaa ja SPL:n naiset ovat siihen tarttuneet.

  Vastaa
 5. Orang Utang
  11.5.2021 21:18

  Se mikä Palloliitolle on käynyt, on ollut tuhansien yhdistysten kohtalo Suomessa ja satojen tuhansien globaalilla tasolla.
  – Esimerkiksi Amnesty’stä on tullut propagandan levittäjä.

  Raha ratkaisee.
  Perusongelma on yhdistysten rahoitusmalli: julkinen tuki. Siitä ei päästä mihinkään, että ostaja maksaa toiminnan sisällön (ja rahan välittäjä valtion politiikan). Yhdistyksistä ja varsinkin „valtakunnallisista keskusliitoista” on tullut valtion rahoittamia suojatyöpaikkoja poliittisesti „ansioituneille” henkilöille.
  – Usean keskusliiton ainoa vuosittainen tehtävä on valmistella muodollisesti oikeat paperit seuraavan vuoden valtionavun saamiseksi. Itse tuki ei mitenkään riipu toiminnasta vaan pelkästään siitä, miten valtionavut on kiintiöity puolueiden kesken.
  – Keskusliittojen tosiasiallinen toiminta on puolueen antamien tehtävien toteuttaminen, esimerkiksi vaalityö.

  Vastaa
 6. Terhomatti Hämeenkorpi
  11.5.2021 22:07

  Saatanan palloliitto !!!

  Vastaa
 7. Ahmetti
  11.5.2021 22:49

  Palloliitto haluu säkittää kakki naiset.

  Vastaa
 8. Hyvät matkustajat
  13.5.2021 14:31

  joukkoliikenteessä on huntupakko. Vastuullisen kestävän kehityksen tasa-arvoisesti sukupuolesta ja omasta sukupuoliluulosta riippumatta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top