Suomen passeissa virheellisiä vesileimoja – tarkista omasi

Poliisin tietoon on tullut yksittäisiä passeja, joiden paperisilla viisumisivuilla on vesileimoja väärin päin. Poliisi neuvoo tarkistamaan passin paperisivujen virheettömyyden.

Osassa viisumisivuja vesileima on ylösalaisin ja vesileiman sivunumerot eivät täsmää painettuun numerointiin. Vuosina 2012-2016 myönnetyissä passeissa vesileiman kuvio on joutsen ja vuodesta 2017 alkaen myönnetyissä passeissa karhu.

Esimerkkikuvat edellisestä passiversiosta (myönnetty 2012-2016)

Edellinen passiversio – vesileimat kunnoss, 1,2 MB

Edellinen passiversio – vesileimat väärin päin, 1,2 MB

Esimerkkikuvat nykyisestä passiversiosta (myönnetty 2017-)

Nykyinen passiversio – vesileimat kunnossa, 1,3 MB

Nykyinen passiversio – vesileimat väärin päin, 1,4 MB

Jos huomaa omassa passissaan valmistusvian, tulee se viedä passiasioita käsittelevälle poliisiasemalle. Virheellisen passin tilalle myönnetään uusi passi ilmaiseksi virheellisen passin jäljellä olevan voimassaolon ajaksi.

Vaikka omassa passissa olisi edellä kuvattu valmistusvirhe, on passi silti aito ja voimassa oleva matkustusasiakirja. Suomen rajaviranomaiset ovat tietoisia passin valmistusvirheestä ja Poliisihallitus on lisäksi tiedottanut asiasta rajaviranomaisia laajasti ympäri maailman. On kuitenkin mahdollista, että ulkomailla rajatarkastuksen yhteydessä valmistusvirheellisen passin kanssa ilmenee ongelmia.

Poliisi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top