Suomen rajoilla ei ole jätetty uusia turvapaikkahakemuksia liikennerajoitusten tultua voimaan

Koronapandemian aiheuttamat rajaliikenteen rajoitukset tulivat voimaan 19. maaliskuuta, minkä jälkeen uusia turvapaikanhakijoita ei ole ilmoittautunut rajaviranomaisille, kertoo Migri tänään.

19.03.- 05.04. välillä on viranomaisille jätetty 36 uutta turvapaikkahakemusta, joiden jättäjät ovat oleskelleet Suomessa jo ennen koronasta aiheutuneita maahantulorajoituksia. Hakemukset on jätetty muualla kuin rajalla. Kahden hakemuksenjättäjän maahantulon ajankohta ja reitti ovat vielä selvittämättä, kertoo Migrin tiedote tänään.

  • Vuoden alusta lähtien: Yhteensä 460 ensimmäistä turvapaikkahakemusta.
  • Tammikuussa 185 uutta hakemusta,
  • helmikuussa 135,
  • maaliskuussa  131,
  • -joista 36 välillä 19.03.-05.04. (Uusintahakemuksia saman aikana 51.)

Turvapaikkapuhuttelut ovat olleet tilapäisesti keskeytettynä 16.3.2020 alkaen. Puhuttelut jatkuvat ensi viikolla rajoitetusti.

Turvapaikanhakijoiden kuulemisissa huomioidaan tartuntariski mm. plexisuojuksella, joka estää roisketartunnat. Ulkomailta saapuvaan hakijaan sovelletaan samoja kahden viikon karanteenirajoituksia, kuin kotimaahan palaaviin matkailijoihin. Koronaa koskevaa informaatiota tarjotaan hakijoille heidän äidinkielellään.

Puhelimitse kuultu turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen vahvisti, ettei em. kahden epäselvän tapauksen lisäksi ole tiedossa turvapaikanhakijoita, jotka olisivat voineet tulla Suomeen maahantulorajoitusten voimassaolo-aikana.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top