Suomessa tehdään historiamme suurinta ihmiskoetta

Otsikko saattaa järkyttää, mutta todellisuus saattaa tehdä sitä vielä enemmän, -jos pahimmat skenaariot toteutuvat. Olemme näissä asioissa yhtä paljon asiantuntijoiden varassa, kuin hallituskin. Siksi emme voi tietää kokeen lopputulosta, mutta kuullun perusteella huoleen on syytä.

On kiistatonta, että koululla ja siellä vallitsevalla sosiaalistavalla kanssakäymisellä on lapselle sellainen merkitys, ettei sitä pidä koskaan ottaa häneltä pois. Jos niin joudutaan tekemään, lasku lankeaa myöhemmin, ja voi olla hirvittävä. On myös totta, että huonoina aikoina, kun ihmisille ei voida tarjota työtä ja vaurastumista omille ponnistuksillaan, heidät on parasta laittaa oppimaan. Niin tehtäessä kustannukset maksetaan heti, mutta tulokset realisoituvat myöhemmin, -ja että tämä kauppa kannattaa.

Niinpä emme voi moittia opetusministeri Li Anderssonin ponnistuksia pitää koulut toiminnassa ja lapset oppimassa poikkeusaikanakin. Vaan kokonaisuudessa on jotain pahaenteistä: Me emme tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Avataanko ylihuomenna noin kaksi ja puolituhatta viruslinkoa, ja mitä siitä seuraa?

Koska en tiedä, kirjoitan: Ihmiskoe.

Juuri saimme tämän uutisen: Coronavirus: Turkey imposes four-day lockdown in major cities to curb outbreak. Turkissa on tapahtunut jokin vastoinkäyminen tai on tehty virhe: Pandemia lähti uudelleen nousuun, ja kriittisiin toimiin oli ryhdyttävä heti, ilman perustuslaillisia jahkailuja ja epäröintejä. On ilahduttavaa, että ministeri Anderssonin puheenvuorossa, josta alla Valtioneuvoston väen editoima leike, painotetaan nopeaa reagointia jos syksyllä tartunnat alkavat levitä jossakin koulussa: Oppilaitos saadaan suljettua jo samana päivänä, lupaa ministeri.

On hienoa, että hallituksen työkalupakissa ovat yhä nekin välineet, joita ei osattu keväällä käyttää oikein eikä oikeaan aikaan.  Toivotan asianomaisille onnea, ja järkeä.

5 Comments

 1. Maan parasta ajatteleva
  12.5.2020 16:52

  Ruotsin talous ja sosiaalinen elämä paranee varmasti, epidemian hallinta on hanskassa. Tuhansia vanhuksi kuolee vanhustentaloissa, joten eivät enää ole rasitteena ja vanhustentaloja voidaan ottaa tarpeellisempaan käyttöön. Kukaan ei opi muistelemaan vanhaa tervettä säästäväistä sosiaalista elämää, jossa tehtiin töitä kodin hyväksi eikä istuttu kapakoissa maailmaa parantamassa kuten nykyisessä uudistuneessa kulttuurissa, joka panee rahan kiertämään.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.5.2020 17:18

   Ei yhtää huono näkemys. Tehohoidot annetaan alle kolmekymppisille, joista tartuntavastuuttomina erottuvat ns. kunniakansalaiset. Näin on baarituoleissa väkeä pandemian jälkeenkin.

   Vastaa
 2. Uskokaa Ruotsin tilastoihin - toistan uskokaa..
  12.5.2020 20:53

  Ruotsin tilastot kummallisesti ristiriidassa muiden terveiden karanteenin diktatuuria noudattamattomien maiden ja alueiden tilastojen kanssa. Tarkoitukseen manipuloituja, kuten akenda 21 tukemiseen räätälöidyt ilmuennusteet. Niitä ILMU-tilastoja ei varmaan saisi enään muistaa, kun ILMUn vuoksi ”maapallon pelastamiseksi” populaaation supistusta rokotteilla julistanut ja onnistuneesti toteuttanut Kill Bates osti just 43 miljoonan merenranta-asunnon unohtaen, että on itse luvannut sen jäävän pikapuoliin meren alle. No niinhän se jo vangittuna sotaoikeutta odottava Orak Babamaksi nimensä vaihtanut Indonesialainen sateenkaari herra osti avoimiehensä Michael (Mike) kanssa jo ILMU-kampanjansa sivussa itselleen merenranta-asunnon. Orak Babaman aviomies Mike pääsi just seniilin demarien pressaehdokkaan Bie Joedenin varapressaehdokkaaksi.

  Vastaa
 3. yleislääkettä chloroquine ei ole olemassa
  12.5.2020 22:40

  Keinotekoinen ongelma päättyisi pakosta, jos k0r0nan sekä ennaltaehkäisevä että parantava halpa yleislääke chloroquine vapautettaisiin hyväveliseurojen sisäisen salaisuuden kategoriasta myös ulkopuolisten käytettäväksi. Sitä on käytetty jo 60 vuotta sekä malarian ehkäisyyn etta parantamiseen, ja huomattu myöhemmin parantavan kaikenlaiset flunssat ja muita vakaviakin sairauksia, joihin ei normaali-ihmisille paljastettavan koululääketieteen mukaan ole mitään parannuskeinoa. Malariaohjeet kertovat lääkkeen soveltuvan myös lapsille, raskaana oleville ja imettäville. Sitä voi käyttää vuosiakin jatkuvasti tauotta ennaltaehkäisten myös sairaspoissaolot. Mutta kun päättäjiemme, lääkäriemme, tutkijoidemme ja mediamme selektiivinen lukusilmä hyppää aina tämän lääkkeen yli, ei terveiden karanteenin talouskriisiämme voi mitenkään lopettaa. Ennaltaehkäisevän ja parantavan lääkkeen vapauttaminen palauttaisi elämän normaalia paremmaksi, mutte eihän se käy. Lehtien sivut tyhjenisivät, kun ei voisi jauhaa kuin mautonta purkkaa oikeasta tavasta jatkaa tai lopettaa terveiden karanteeni, ja vertailla pelottavuutta tavoitellen manipuloituja ”virallisia” tilastojen väärennoksiä. Sairaiden karanteeni on tunnettu turvatoimi ja terveiden karanteeni on suomeksi diktatuuri. Kun erinomainen lääke nyt kuitenkin on jo olemassa, niin kenen rahoja – ilmeisesti satoja miljoonia – mahtoi joku Suomen lipun vieressä seisova nainen luvata ulkomaille uuden rokotemyrkyn kehittämiseen, jotta jo turvallisesti ja halvalla ratkaistuun ongelmaan voitaisiin kehittää uusi kallis rokote, jolla on tuhoisat sivuvaikutukset. Toivottavasti kyseessä on hänen omien rahojensa sijoitus, eikä luule voivansa kupata verovarojamme turhaan mutta vahingolliseen tarkoitukseen. Kun USA jäädytti WHO:n rahoituksen vale-tieteen ja massivisten talouspetosten tutkinnan vuoksi, tuli piipittäville kommareillemme hirvittävä kiire rahoittaa populaation supistusta, autismia, dementiaa, alzheimeria, halvaantumisia ja ennenaikaisi kuolemia aiheuttavaa rokoteohjelmaa Suomen taholta. Maksakoon omasta pussista ja pistäköön elohopeat, alumiinit ja muut hermo-/aivomyrkyt vain itseensä, niin saadaan itsenäinen Suomikin uuteen nousuun.

  Vastaa
 4. Eiköhän eletä normaalisti
  13.5.2020 09:01

  En tiedä tunteeko joku lukijoista henkilökohtaisesti jonkun joka olisi joutunut koronasta sairaalahoitoon? Mutta minulle tai tuttaville ei vielä ole tullut ketään vastaan. Julkkiksia on ilmoittautunut paljonkin ”korona potilaiksi” mutta nehän on rahalla ostettavissa. Ja koska on kyse julkkiksista niin ”kaikkihan tuntee ne” vaikka kukaan ei oikeasti tunne heitä.

  En usko että koko korona on mitään muuta kuin pelottelukeino jolla aikaansaatiin totalitäärinen yhteiskunta ja eurooppa. Me olemme pankkiirien pankkivankeja ja saamme liikkua vain heidän ehdoillaan. Töissä pitää käydä (varsinkin monikansallisissa yhtiöissä) mutta sen jälkeen oma elämä on kielletty. Tämä kaikki siksi että tuleva EU:n yllätysvero tuottaisi pankkiireille mahdollisimman paljon verotuloja. EU:llahan on lupa ottaa yksityistileiltä rahaa maksimissaan 15% aina kun se katsoo tarpeelliseksi. Ja jos joku ei tätä pätöstä tiennyt niin se tehtiin vuoden 2017 lopulla.

  Ihmisen mieli muistaa asioita tarkasti 3kk taakseppäin. Nyt näitä rajoituksia jatketaan tuonne syyskuulle asti. Mitä luulette että suomaisessa yhteiskunnassa tapahtuu? Suomalaiset eivät sen jälkeen enää osaa elää normaalia elämää. Eivätkä varsikaan kapinoi vastaan jos ilmoitetaan ”seuraavasta pandemiasta”.

  Sikaflunssan kohdalla eläkeläiset tappeli jonoissa jotta saivat sen myrkyllisen rokotteen. Eilen lööpissä iloittiin että ”Suomi on hyvä alusta rokotteen testaamiseen”. Hmm… Miksei sitä testata ensin muilla?? Miksi taas suomalaisilla niinkuin se sikapiikkikin?

  Suomalaisten pitäisi pikkuisen miettiä mihin suuntaan he halauvat muuttaa elämäänsä. Haluavatko he elää perustuslaillisten oikeuksiensa edellytyksin? Vai haluavatko he elää totalitäärisess yhteiskunnassa jossa pelotellaan olkiukoilla ja vaaditaan milloin mitäkin?

  Minä olen elänyt omaa elämääni koko ajan niinkuin ennenkin. Ainoa asia josta jouduin luopumaan on jokakeväinen kahden viikon ajelu euroopassa. Keväisin lähden aina pariksi viikoksi kiertelemään eurooppaa ja nauttimaan heräävästä luonnosta sekä paikallisista herkuista. Tästä rituaalista jouduin tänä keväänä luopumaan. Mutta muuten, samat harrastukset, samat kauppressut, samat kaveritapaamiset. Kuten tutuillakin. Hekään eivät ole muuttaneet mitään elämästään eikä kukaan ole sairastunut kevätflunssaa kummempaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top