Suomi ei tue EU:n perussopimuksen muuttamista

Tämä nousi esiin eduskunnan kyselytunnilla, kun Perussuomalaiset peräsi Europarlamentin vaatimusta, että Unionin perussopimukset avattaisiin, ja kansallisvaltioiden valta ja itsenäisyys siirtyisi käytännössä Komissiolle ja EU-parlamentetille, – siis Brysseliin.

Demaripääminiseri vastasi, että hänen hallituksensa ei kannata tätä EU-parlamentin esitystä, vaan vastustaa sitä niin kuin moni muukin EU-maa. Ja, kun näin tosiaan on. niin Europarlamentin haaveet menevät murskaksi. Tämä hanke on tietenkin lähtöisin suurista jäsenmaista, ja totta kai myös EU:n ylimmistä poliittisista päättäjistä ja virkaeliitistä.

Mutta uskotaan, että Suomen vastustava kanta pitää ainakin seuraaviin eduskuntavaaleihin.

EU:n yksimielisyys ongelma vihreille

Puolueen konkarikansanedustaja tekniikan lisensiaatti Satu Hassi, ensin piruiltuaan Perussuomalaisten tyhmyydestä tyyliin -”jopa perussuomalaiset ymmärtävät…”- (persuilla on ryhmässään kolme tohtoria, vihreillä kaksi) vaatii, että Suomen pitää ajaa EU:n perussopimusten muutamista ainakin niin, että määräenemmistö säännöksistä luovuttaisiin. Hassi penäsi hallitusta yhtymään hänen/vihreiden kantaan ?

Eurooppaministeri valaisi entisen MEP:pin tiedoissa olevaa pimeää nurkkaa siitä, että jo nyt on mahdollista päättää asioista määräenemmistöllä Euroopan Unionissa mutta, että jotta näin toimitaan se vaatii yksimielisyyttä ja poliittista tahtoa.

Hassi paljasti kysymyksellään ainakin sen, että hän uskoo Vihreiden voivan vaikuttaa ja pakottaa EU:ssa enemmän kuin esimerkiksi täällä Suomen eduskunnassa.

Pääministeri vastustaa ”ylisuuria palkankorotuksia”

Pääministeri Sanna Marinin mielestä on järkevämpää tehdä maltillisia veronalennuksia, jotta liian suuret veronalennukset eivät haittaa yhteiskunnan toimintaa. Pääministerin mielestä valtavasta inflaatiosta johtuen meidän ja myös EU:n on löydettävä yhteisiä ratkaisuja energian hinnan alentamiseksi ja siirtymiseksi fossiilittomaan energiaan, joka toki pääministerinkin mielestä vie useita vuosia.

Mitään ”viisasten kiveä” ei pääministerilläkään ole nyt päällä olevaan hätään. Sanna Marinin toipuminen vaikutti olevan vielä vaiheessa, koska hänen äänensä oli kovin ”painuksissa”-ainakin normaalia oktaavia alempaa puhui hän. Ehkä se on koronan jälkikaikuja.

Päivän helmi :

Sofia Vikman : ”Hallitus sanoo, että veronalennukset vievät valtion varoja, näinhän asia ei ole, vaan pienemmät verot rasittavat vähemmän veronmaksajien kukkaroa”.

Seppo Huhta

4 Comments

 1. Puolueeton
  16.6.2022 19:07

  Siellähän edustajat huitoivat innoissaan. Sai pelätä, että kokoomuksen edustaja lähteen lentoon.
  Mutta paneeko hallitus vastaan EU perussopimuksen muutokselle vai ei. Se nähdään vasta, kun asiaa käsitellään. Voidaan myöhemmin todeta, että sopimus on EU toiminnan jatkuvuuden kannalta tarpeen. Näinhän kävi paljon merkittävämmässä asiassa Nato hakemuksessa. Nyt turvallisuus vaati sopimuksen tekemistä.

  Vastaa
 2. Hölmöläisiltä viedään taas rahat
  16.6.2022 21:13

  Kyllä kaikki tietää miten tää menee.

  Suomi poika maksaa kuitenkin

  Vastaa
 3. Fixit nyt
  17.6.2022 05:17

  Liittovaltioksi menee ja suomalaiset maksaa lisää ja lisää ja lisää…

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.6.2022 09:05

   Mikä on sun ehdotus? Heitetään hanskat tiskiin, ja annetaan Brysselin tehdä EU:sta mitä haluaa? -Liitytään Venäjään, jossa #liittovaltiokehitys olisi parasta mitä sille maalle voisi tapahtua, Iivana Julman Novgorodin-hävittämisen (geopoliittinen onnettomuus) jälkeen.

   Ei kaikki ole EU:n syytä, muutkin sählää.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top