Suomi Euroviisujen moraalinen voittaja

Paidatonriehuja voitti ylivoimaisesti yleisöäänestyksen

Suomen Euroviisiedustaja Käärijän ylivoimainen voitto Euroviisujen yleisöäänestyksessä, eli siis kansojen tahto oli selvä. Ruotsi jäi yleisöäänissä Suomen taaksee peräti kolmanneksella ja esimeriksi 18 maan yleisöt äänestivät Cha cha chaan ykköseksi, kun Ruotsia ei yksikään maa rankannut ykköseksi.

On aika luopua niinkutsutuista ammattiraadeista

Nuo Euroopan yleisradioyhtiöiden kokoonkyhäämät porukat edustavat jokseenkin jokaisessa maassa ihmisiä, jotka tulevat, niin meilläkin, pääosin jazzin, taidemusiikin, musiikinopettamisen ja -musiikkituottajien piireistä. Heidän ensisijainen kosketuspintansa musiikkiin ei ole viihteessä, popissa tai rockissa mitä taas Euroviisut ovat puhtaimmillaan ja sellaiseksi maailman mittavin sävellys- ja laulukilpailu on luotu ja tarkoitettu.

Hieman kärjistäen on kuin dipolomi-insinöörit olisivat suunnittelemassa aivokirurgista leikkausta, joo on kyllä ylempi korkeakoulututkinto mutta aivan toinen maailma.

Euroviisut ovat siis kansanhuvia maanosalle ja sen ylikin eli kysymyksessä ei todellakaan ole joku Maj Lind- viulukilpailu eikä ilta progressiivisen jazzin parissa. On päivän selvää, että ”ammattilaisraadit” joutavat häipymään euroviisujen pimeimpään historian hämärään. Edistystä toki on tapahtunut, sillä karsintavaiheessa vain kansat päättivä,t mutta vielä piti sittenkin, jostain selittämättömästä elitistisestä syystä- EBU:n raahata framille nämä ”raadit” joiden antamat pisteet olivat etäisyysasteikolla kuu-maasta siis todella kaukana kansojen tahdosta.

Loreen voitti kyseenalaisesti

Ruotsin edustaja on marokkolaistautainen 39 vuotias nainen. Tuota marokkolais/muslimitaustaa Ruotsi toitotti ympäriinsä, Ruotsin karsintojen voitosta 10.maaliskuuta lähtien. Kun otamme huomioon, että Euroopassa on noin 50 miljoonaa muslimia, niin taatusti se vaikutti. Marokossa oli hyvin tunnettua, että Loreen, alias Zineb Nora Talhaoui on ”meidän tyttöjä” niin kategoriassa ”rest of the wold” ääniä ropisi Zinebille urakalla.

Sitä paitsi Loreenin kappaletta tutkitaan esiinnousseiden plagiointisyytteiden vuoksi. Taustalla on esitetty arvio siitä,että Zinebin esitys on kopio Ukrainan viisusta vuodelta 2011. Nähtäväksi jää tutkitaanko loppuun asti ja mitä selviää jos tosissaan selvitetään.

Sydänten voittaja

On selvää, että kun Käärijan kannatus on eurooppalaisten mieleissä niin ylivoimainen, kun on niin se tekee hänestä sen oikean voittajan, eivätkä sitä minkäänlaiset vehkeilyt muuksi muuta.

Sitä paitsi Kääriän esitys on rattoisaa poppia mitä kuuntelee mielellään, vaikka laiturin nokassa ja/ terassilla, sen sijaa tuskin kukaan haluaa Lorenia kiljumaan korkealta ja kovaa korvan juureen picnikillään petolinnun kynsissään.

Spotifyn historiaa

Käärijä on juuri tulleen tiedon mukaan Spitifyn soittolistan maailman ykkönen ja myös Spotifyn Ruotsin ykkönen. Siinäkin mielessä Käärijä on voittaja.

Seppo Huhta
3 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  14.5.2023 21:12

  Tässäkin asiassa Sepon kanssa samaa mieltä.

  Vastaa
 2. p grandell
  14.5.2023 21:20

  en ole kuullut kumpaakaan, mutta tom of finland homppelit ainakaan kuvassa ole heteromiehelle oiken mieluisaa, kun taas loreen oli silmälle kuvassa tosi magee. makunsa kaikella, nythän on in että ollaan homppeleita ja lesboja sekä kaikkea siitä välistä,mutta ei normaali-ihmistä lasketa mukaan, noista tuomari jutuista tuli ihan selvä kuva kuten suomen kansan vallasta, ei sellaista ole olemassakaan, pk poliitikot tekee ihan päinvastoin kuinka kansa haluaa. ihan samaa sceidaa puckaa nämä musiikin irvikuvat. eivät voita kunnon deep purplea, uriah heep´iä, ossia, pussikalja musaa koko hoppeleitten circus on viisut.

  Vastaa
 3. pöh
  14.5.2023 21:36

  Ketä kiinnostaa jotkut euroviisut?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top