Suomi huomannut vihdoin terroristien rahoituksen Suomesta käsin?

Tänään julkaistun asiakirjan, ’VALTIONEUVOSTON PERIAATEPÄÄTÖS KANSALLISEKSI TERRORISMINTORJUNNAN
STRATEGIAKSI 2018–2021’, perusteella näyttää siltä että Suomen viranomaiset ovat pitkän tuhnuilun jälkeen tarttumassa terroristiliikkelle Suomesta valuvaan rahoitukseen. Toki, parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

Vilkaistaan periaatepäätöksen terrorismin rahoitusta käsittelevää kohtaa:

 • 29. Terrorismin rahoittamisen torjunta ja riskiarvio Terrorismin rahoittamisen torjuntaa kehitetään painopisteenä rahankeräysväylät ja uudet maksunvälitystavat, joista jää vähän jälkiä viranomaisille. Ottaen huomioon kansallisen riskitilanteen ja Euroopan komission ylikansallisessa riskiarviossa esiin nostetut riskit, kiinnitetään erityistä huomioita haavoittuvuuksiin ja riskeihin, jotka liittyvät kansalaisjärjestöihin, voittoa tavoittelemattomiin yhteisöihin ja rahankeräyksiin.
 • Selvitetään tarkemmin viranomaisrahoituksen ja avustuksen myöntämiseen liittyviä haavoittuvuuksia.
 • Laaditaan uusi terrorismin rahoituksen kansallinen riskiarvio tukemaan terrorismin rahoituksen torjunnan operatiivista työtä.
 • Sisäministeriö asettaa kansallisen yhteistyöryhmän kehittämään rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa.

Päävastuutaho: sisäministeriö
Muut vastuutahot: Poliisihallitus, keskusrikospoliisi, Tulli
Aikataulu: 2018–2020.

Huomaamme, että vihdoinkin myönnetään Suomen valtion, kuntien, etc. myöntämien avustusrahojen valuminen terrorismiin, so. väkivaltaan ja ihmisten tappamiseen, mutta emme nyt keskity siihen. Tarkastelemme ”uusia” rahansiirtojärjestelmiä, joita Suomeen asettuneet terrorismista kärsivien maiden entiset ja nykyiset asukkaat ovat käyttäneet, ja miten ne tukevat terrorismia.

Nämä epäviralliset rahansiirtosysteemit eivät ole uusia, eivät Suomessa jossa niiden kautta mm. Somaliaan suuntautunut rahaliikenne alkoi 1990-luvulla, eivätkä kroonisesti epävakaissa Afrikan ja Lähi-Idän maissa, joissa asukkaiden ja liiketoimintaa harjoittavien on täytynyt vuosisatojen ajan löytää luotettavia keinoja rahalähetysten perillesaattamiseen maissa, joissa valtio on usein vain jonkun beduiinipäällikön perhe, eikä laillisuus ole ollut sitä mitä se meille tarkoittaa.

Näihin valtiottomiin tai muuten vaan epävakaisiin oloihin ilmaantui Hawala, kahdenkeskisiin luottamuksiin alunperin perustunut rahanvälityskäytäntö. Koska esm. jo mainittua Somaliaa ei ollut kelpuutettu kansainvälisen pankkiverkoston osaksi, Hawala korvasi siellä pankkiyhteydet ulkomaille tai kaukaisille paikkakunnille.

Kun Hawala ilmaantui Suomeen, se oli aluksi täysin näkymätöntä ja epävirallista. Vain asioista perilläolevat tiesivät, kuka on se henkilö jossakin itähelsinkiläisessä lähiössä, jolle voi viedä kotimaahan Somaliaan lähetettävät rahat. Myöhemmin ilmaantui jopa Suomessa rekisteröityjä yrityksiä hoitamaan samaa asiaa. Viranomaiset eivät omien ideologisten päähänpinttymiensä vuoksi suostuneet näkemään, mitä heidän nenänsä alla tapahtui: Suomesta lähti rahaa terroristeille, jotka tappoivat tämän rahoituksen avulla ihmisiä.

Kerromme lyhyesti kaavan:

 • Suomessa asuva somalitaustainen saa viestin, että hänen on nyt lähetettävä rahaa tädilleen Mokadishuun, että täti saa uuden vuohen. Hän kerää 1000€.
 • Koska rahaa ei voi lähettää Mokadishuun pankkien kautta, hän menee Hawala-välittäjän puheille. Mies löytyy vielä tässä vaiheessa kerrostalokämpästä Vuosaaresta.
 • Somalimme antaa rahat välittäjälle, joka kirjoittaa summan ja vastaanottajan nimen, klaanin, ala-klaanin, suvun ja kotikylän muistiin. Rahaa lähettävä maksaa nyt välittäjälle hänen kulunsa.
 • Kun rahalähetyksen lähettäjä on poistunut, välittäjä soittaa yhden puhelun, jossa kertoo saamansa tiedot. Mokadishussa joku ottaa jostakin kassasta saman summan, etsii miehemme tädin, tarkistaa että tämä on oikea henkilö, ja ojentaa summan: ”Veljenpoikanne lähetti, saalam aleikum!”.
 • Huomatkaa: Mitään konkreettista rahaa ei ole siirtynyt Suomesta Somaliaan, ja miehemme antamat setelit ovat yhä matkalaukussa välittäjän syyrialaisen jättisohvan takana Vuosaaressa.
 • Nyt herää kysymys: Mistä ne rahat tädille?
 • Saudeissa eleleekin rikas mies, joka omistaa rakennusyrityksiä pitkin Lähi-Itää, ja tekee urakoita niin jenkeille kuin aiemmin eräälle Saddamille. Hänen mustaakin mustempi sielunsa tihkuu #vihaa, ja hän haluaa auttaa rahoillaan terroristeja. Kas, jos lähettää EU:n rajojen sisälle rahaa, vaikkapa terrorisolun kuluihin, siitä jää vähintään elektroninen jälki, jonka haistaa NSA tai joku muu ilkeämielinen. Sitten tulee drone ja sanoo poks.
 • Saudimme haluaa siis rahansa EU-maahan, niin ettei käytä pankkeja eikä jätä jälkiä. Kas: Hänen rahansa pääsevät kyllä Somaliaan, missä ei ole viranomaisia eikä pankkilaitosta. Mutta Somaliasta on tuhansia kilometrejä Birminghamiin, jossa on terroristisolu jolle saudimme lupasi vähän joulurahaa, että rekka saadaan vuokrattua, ja joulukadulle vähän vipinää.
 • Nyt lukija osasi jo päätellä, että somalimme täti sai vuohirahat tämän saudi-piiloislamistin kassasta. Vielä on ongelma: Birminghamissa ollaan pennittömiä, vaikka jihad kutsuu.
 • Kas, Pasilassa sijaitsevaan moskeijaan tuleekin vihasaarnaaja vähän luennoimaan, ja mistäpäs muualta kuin Birminghamista.
 • Vihapuhuttuaan itsensä ekstaasiin juutalaisista, vääräuskoisista ja islaamista luopuneista, joille kuraanissa on määrätty tyly kohtalo, Birmingahamin-imaamimme ottaa taksin ja rientää Vuosaareen.
 • Jo meille tutuksitullut rahanvälittäjä kuulee ovikellon rämähtävän käskevästi, ja kalpeana kiiruhtaa avaamaan: Kas, siellä on Pasilan moskeijassakin nähty kiiluvasilmäinen ja sporttinen 30+v imaamimme. Rahasalkku löytyy, -ja summat täsmää yhtä tiukasti kuin välittäjän pää pysyy sillä paikalla, jossa se oli hänen syntyessään. (Yhtälö toimii kumminkin päin.)
 • Mitä tapahtui: Saudimme sai annettua rahaa terrorisolulle, ja suomensomali tädilleen. -Eikä jälkiä jäänyt pankkijärjestelmään.

Kuka tässä kaupassa sitten hävisi? Ne onnettomat sattumanvaraiset sivulliset, joita Birminghamin-immun tuomilla rahoilla tapettiin tai tullaan tappamaan.

Siis: Kaikki raha, joka liikkuu Hawala-systeemissä hyödyttää terrorismia. Aivan joka sentti. Nyt Suomen valtio on ilmeisesti vihdoinkin tajunnut tämän, tai ainakin näyttää siltä että on tajunnut.

Lähi-itä-taustaisten ”perinteisten” rahanvälitysjärjestelmien salliminen ei edistä ns. sopeutumista, vaan ihmisten tappamista. CIA:n agentti Haig Melkesettian on vahvistanut, että 11.09.2001 WTC-rakennuksiin tehty terrori-isku rahoitettiin Hawalan kautta.

Lue Hawala-systeemistä:

Doku.nu 19.09.2018:Ranstorp: Samhället brister i kontrollen.
Sputnik News 24.09.2018: Swedish Watchdog Rings Alarm Over ’Sharia Banks’ After Reported Daesh Transfer.
Nykysuomi 25.08.2016: Terroristien rahansiirtojärjestelmä löydettiin, -ja hukattiin.

3 Comments

 1. mikko janhonen
  30.11.2018 02:48

  aika jännä että nää somppuyhdistykset syytää suomalaisten rahoja somaliaan omien päävikasten heimopäälliköiden kassaan. korjausliikkeenä suosittelisin, että ei enää vitun peson pesoa mihinkään vitun spr sun muiden paskafkojen pataan… ikinä

  Vastaa
 2. JK
  30.11.2018 14:05

  Myös GCM-sopimus on ristiriidassa terrorismin rahoittamisen estämisen kanssa.

  Tavoitekohta 20: Sitoudumme edistämään rahalähetysten nopeampaa, turvallisempaa ja halvempaa siirtoa ja edistämään maahanmuuttajien taloudellista mukaan ottamista.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.11.2018 15:42

   Haig Melkesettian, josta Nykysuomi näkyy kertoneen jo kaksi vuotta sitten, astui siis isoille varpaille paljastaessaan al Qaedan tavan siirtää rahaa USA:n ja EU:n sisälle: YK on jollakin tapaa mahdollistamassa terroritekojen rahoituksen. Jos Mykkäsen Kaitsu allekirjoittaa Marrakeshissa Suomea sitovan protokollan GCM:n, se siitä terrorismin vastustamisesta.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top