Suomi juostaan rauhantyöllä maailmankartalle: UM:lle uusi rauhanvälitys-yksikkö

Turkulainen juoksijamestari Paavo Nurmi juoksi Suomen maailmankartalle jo Antwerpenissa vuonna 1920. Ulkoministeriö aikoo tehdä ihmeen uudelleen: Rauhanvälityksellä.

Rauha on hyvin kilpailtu ala, jossa on monia erilaisia ja erilaatuisia toimijoita. Maiden välisten konfliktien lisäksi maiden sisäiset jännitteet ja konfliktit vaativat entistä enemmän huomiota. Rauhanvälityskeskus edistää tämän osaamisen ja tietotaidon juurtumista myös ulkoministeriöön”, ulkoministeri Pekka Haavisto kertoo.

Rauhanvälityskeskus perustetaan ulkoministeriön poliittiselle osastolle ja se aloittaa toimintansa 1.10.2020, kertoo UM:n tiedote tänään.

Suomalaisesta rauhanvälityksestä muistamme silloisen YK:n Namibia-valtuutetun, myöhemmän tasavallan presidentin, Martti Ahtisaaren maineen erään kansainvälisen politiikan ikuiseksi mielletyn umpisolmun ratkaisija. Tosin Namibian asia oli maannut suurvaltojen erimielisyyden takia pöydällä vuosikymmeniä, ja ratkaistiin kun suuret pääsivät yhteisymmärrykseen. Toki Ahtisaarenkin ratkaistaviksi jäi pari kiperää kysymystä, -mistä kokeesta hän selvisikin.

Viimeisin rauhantyö, josta Suomeen on tullut kiitosta, oli presidentti Sauli Niinistön henkilökohtainen osuus Venäjän presidentin Vladimir Putinin suostutteluun nopeuttamaan oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyn siirtämisessä saksalaiseen sairaalaan. Nalvalnyn tukiryhmä on siitä Suomen presidenttiä kiittänyt.

Pienenä ja usein sodan jalkoihin jääneenä kansana me suomalaiset toivomme rauhaa kaikille.  Lause ”hallitusohjelman mukaisesti rauhanvälitys on Suomen ulkopolitiikan vahvistuva prioriteetti” kuitenkin arveluttaa ja mietityttää. Tärkeitä ja vakavia asioita on useitakin, mutta prioriteeja -muun edelle meneviä prinsiippejä- voi pienellä kansakunnalla olla vain yksi. Onko hallitusohjelmaa tehtäessä vietetty jonkinlaista yleisempatian kerskakulutuksen kulutusjuhlaa?

Kansallisen itsekkyyden ministeriötä meillä ei ole, eikä sellaiseen riittäisi virkojakaan nykyisessä tiukkenevassa taloustilanteessa, jolloin viennin romahdukseen suhtautumisen pitäisi olla hallitukselle suurin kiinnostuksen kohde, ja suomalaisten hyvinvoinnin turvaaminen ykkösprioriteetti.

Hallitusohjelman tavoitteen toteuttamiseksi ulkoministeri Haavisto on päättänyt perustaa siis rauhanvälityskeskuksen, joka toimii ministeriön poliittisen osaston alaisuudessa. Keskus vahvistaa Suomen rauhanvälitysosaamista ja -kapasiteettia, koordinoi ulkoministeriön omaa toimintaa sekä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, mukaanluettuina järjestöt, epävirallisemmat toimijat ja ruohonjuuritaso. Toivottavasti tässä ei hämärry legaalin virkamiehistön ja poliittisesti t. ideologisesti orientoituneiden toimijoiden tehtävänasetteluiden ja toimintaperiaatteiden eroavaisuus.

UM:n rauhanvälitys-orgaanin puuttuminen joulukuussa 2019 lienee ollut osaltaan johtamassa hallintokäytäntöjen hämärtymiseen ja hätäisiin ratkaisuihin, joiden oikeudellinen selvitys on vielä kesken.

Rauhanvälityskeskus perustetaan ulkoministeriön poliittiselle osastolle ja se aloittaa toimintansa 1.10.2020. Keskuksen johtajana aloittaa ulkoasianneuvos, suurlähettiläs Teemu Turunen. Extrauutisille Turunen kertoi, ettei uudesta organisaatiosta koidu lisäkuluja, koska se toteutetaan resurssien uudelleenorganisoinnilla, ilman lisämäärärahaa.

6 Comments

 1. Yhden maailmandiktatuurin puuhamiehet?
  26.8.2020 14:04

  Onkohan YK:n muuntumista lain yläpuoliseksi yhden maailmanhallituksen kommunistiseksi diktatuuriksi (New World Order NWO, One Government World OGW) puuhamiehet kehumisen arvoisia? Vain USA on herännyt ymmärtämään YK:n todellisen tarkoituksen, suomalaiset kävelevät edelleen sokeina valtamediaunessa. USA:lta terve reaktio tutkia umpeensa korruptoitunut rahateikä WHO, lopettaa WHO:n rahoitus tutkinnan ajaksi ja erota WHO:sta tutkinnan jälkeen. WHO rahoitti 201 miljoonalla edustajiensa matkoja ja vain 70 miljoonaa liikeni esimerkiksi AIDS & Hepatiitti torjunnan operaatioihin. Koko YK:n päämaja saattaa saada kenkää NYC:istä lähitulevaisuudessa. Kolmasosa vakoojia, kolmasosa herrojen sukulaisia/ystäviä ja loput puuhastelijoita.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.8.2020 14:42

   YK:ssä ei ole hyvä-veli-systeemiä eikä korruptiota, koska suomalainen solisialidemokraatti Martti Ahtisaari tutki asian joskus ihan virallisena tutkijana. Sitten pääsi presidentiksi, ja toi tänne heti yk-kaverinsa Lal Yayavardenan miljoonadiilillä.

   Vastaa
  2. ike
   27.8.2020 12:57

   Minusta on alkanut tulla pessimisti oltuani aika kauan optimisti, n. 60vuotta. Olisikohan nyt aika erota EU:n lisäksi myös YK:sta. Kumpikaan organisaatio ei enää aja asioita joiden vuoksi ne perustettiin. Suuri muutos on jokatapauksessa tulossa ja silloin tarvitaan kansallismielisiä poliitikkoja ja ne ovat aika vähissä.

   Vastaa
   1. Yhden maailmandiktatuurin puuhamiehet?
    27.8.2020 19:35

    Totta, Ike, mutta monien valtamedian ulkopuolisten tutkijoiden mukaan YK:n alkuperäinen tarkoitus oli muuntua ”huomaamatta” pienin askelin eliitin hallitsemaksi yhdeksi maailmandiktatuuriksi. Esim. EU on/oli suunnitelman yksi osa, josta piti tulla yksi maa, samoin Afrikasta piti tulla yksi maa jne
    lopulta kaikkien palojen yhdistyminen. Ihmisen aiheuttama ILMU-harha mustamaalaten elämän elinehto CO2 kaasu oli yritys vaatia globaali vastuu ja valta YK:lle. Median ulkopuolella suuri määrä tiedemiehiä kumosi sekä globaalin lämpenemisen harhan että ihmisen/elämän vaikutuksen lämpötilaan ja uusi keksintö oli vaatia valta YK:lle vakavuudeltaan kausiflunssan tasoisen koronan vaaran liioittelulla. Sekään ei onnistu, kun laskettaessa keuhkokuumeet yms.
    kuolemat koronan kanssa yhteen, ovat kokonaiskuolemat vähentyneet edellisvuosiin verrattuna! Tosin siitä ei Suomen media, eikä hallitus eikä THL hiiskahda sanaakaan. Tehokas ja halpa lääke HCQ salataan ja perusteena käytetään tappamistarkoituksella tehtyä korruptoituneen WHO:n kokeilua, jossa annettiin moninkertainen HCQ yliannostus valmiiksi heikkokuntoisille potilaille – massamurha pelottelun välineenä diktatuurin ajamiseksi!
    https://prepareforchange.net/2020/08/27/the-plan-to-control-the-whole-world/

    Vastaa
 2. Kalergi-suunnitelma
  27.8.2020 14:36

  Viherkommunistinen syöpä on tappamassa Suomen.

  Vastaa
 3. Yhden maailmandiktatuurin puuhamiehet?
  27.8.2020 19:54

  USA:sta, Englannista, Espanjasta ja Japanista todella hyvin sisäpiirin tietoa saavat tahot arvioivat 1.9.2020 tai ainakin syyskuu 2020 olevan ajankohta, jolloin SWIFT maksujärjestelmä korvataan uudella Quantum Financial System QFS järjestelmällä pankkien välillä maailmanlaajuisesti. GESARA/NESARA tulee estämään sodat, koska sotaisa maa joutuu kaikkien muiden maiden boikottiin maksujärjestelmässä. Taitaapi suomalaisen rauhantyön merkitys jäädä siinä aika pieneksi. Lehtimies/kirjailija Benjamin Fulford/Tokio on entinen Forbes lehden kaukoidän toimiston Kanadalainen johtaja, nykyinen White Dragon Society (WDS) edustaja lännen suuntaan. Japanin positiiviset koronatapaukset paljastuivat kaikki tulleen saman hedge-fundin rahoittamista labroista ja koronakuolemat olivatkin edellisiä vuosia vastaava normaali määrä keuhkokuumekuolemia. Hedge-Fund sai 48h aikaa siirtää luunsa Japanin ulkopuolelle henkensä uhalla.
  WDS on 6 000 000+ liikemiehen organisaatio, jolla on 100 000+ ammatti-Ninjaa turvanaan.
  https://prepareforchange.net/2020/08/26/benjamin-fulford-8-24-20-report-covid-19-fear-porn-mongers-are-being-systematically-hunted-down-and-killed/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top