Suomi lisää humanitaarista apua mm. Afrikkaan koronakriisin myötä

Suomen antamaa apua humanitaarisille järjestöille lisätään koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa,  kertoi ulkoministeriö tänään.

Huhtikuun  alkuun mennessä on tänä vuonna jaettu 72,5 miljoonaa euroa mm.  YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n toimintaan Itä-Afrikassa ja Punaisen Ristin liiton operaatioihin Libanonissa.  Puolet tukipaketista menee yleistukena keskeisille YK-järjestöille ja Punaisen Ristin kansainväliselle komitealle. Rahoitusta on jaettu myös seitsemän suomalaisjärjestön hankkeille.

Humanitaarinen tuki painottuu Afrikkaan, -19,4 miljoonaa euroa, ja Lähi-Itään 14,4 miljoonaa euroa. Lisää menee Afganistaniin, Bangladeshiin, Myanmariin ja Ukrainaan. Kallein yksittäinen kohde on Syyria, mihin laitetaan noin 11 miljoonaa euroa.

Suomen antamalla humanitaarisella avulla humanitaariset avustusjärjestöt voivat vastata muuttuviin ja äkillisiin tarpeisiin entistä tehokkaammin. Koronaviruksen torjuminen edellyttää tukea ja oikea-aikaisia toimia myös pakolaisleireissä ja kriisialueilla.

YK:n arvion mukaan hätäapua tarvitsee tänä vuonna maailmanlaajuisesti noin 168 miljoonaa ihmistä, ja koronapandemia on lisännyt avun tarvetta.

Loput vuoden 2020 humanitaarisen avun varoista kohdennetaan myöhemmin tämän vuoden aikana. Toivottavasti rahaa on varattu tarpeeksi. 

1 Comment

 1. Tuet pois
  16.4.2020 09:06

  Suomen valtionbudjetissa on sekä Suomen ulkomaanapu että Kirkon ulkomaanapu. Molemmat tulisi poistaa sieltä heti. Kuten muutkin, varsinkin Afrikkaan, tuet. Jokainen manner kehittyy omaa tahtiaan. Jos puun alla istujille viedään tartoreita, siinä tapahtuu kulttuurishokki ja sillä tarktorilla tehdään kaikkea muuta kuin sitä mihin se on tarkoitettu. Ja kun se hajoaa, se jätetään siihen paikkaan.

  Tuen ei ikinä tulisi olla rahaa vaan aina raaka-aineita ja oppikirjoja. Jos ihmiset ovat liian laiskoja opiskelemaan ja tekemään mitään, niiden pitää antaa olla ja elää omaa elämäänsä. Kulttuuri kehittyy omaa tahtiaan.

  Missään tapauksessa tuki ei ikinä saa olla ruokaa, lääkkeitä tai valmiita tuotteita. Se passivoi kansaa ja kultuurishokin vuoksi he taantuvat entisestään. Luullen itse kuitenkin kehittyneensä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top