Suomi mukaan mediavapautta ajavaan maaryhmään

Ulkoministeriön poliittinen valtiosihteeri Johanna Sumuvuori johtaa Suomen valtuuskuntaa Lontoossa 10.-11.7. pidettävässä kansainvälisessä mediavapautta edistävässä korkean tason konferenssissa, jonka koollekutsujana on Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt.

Konferenssissa keskustellaan mediavapauden tilasta, journalistien ja muiden mediatyöntekijöiden itsenäisen toiminnan turvaamisesta sekä tarpeesta vahvistaa oikeusnormeja ja poliittista yhteistyötä mediavapauden puolesta.

Suomi aikoo osallistua perustettavan mediavapautta edistävien maiden ryhmän toimintaan.

Johanna Sumuvuoren mukaan Suomella on tarjottavanaan tähän yhteistyöhön asiantuntemusta muun muassa julkisuusperiaatteen vahvistamisessa, disinformaation haittojen torjumisessa sekä korkeatasoisen ja laajasti tarjottavan media- ja informaatiolukutaidon kehittämisessä.

Journalistien suojelussa Suomi korostaa erityisesti naisten sekä vähemmistöihin kuuluvien mediatyöntekijöiden suojelua ja tukemista. Tutkimusten mukaan jopa kaksi-kolmannesta journalistista työtä tekevistä naisista joutuu erilaisen häirinnän tai uhkailujen kohteeksi.

Lontoossa valtiosihteeri Sumuvuori tapaa myös Euroopan ja Amerikan suhteista vastaavan ministeri Alan Duncanin sekä kehitysministeri Harriett Baldwinin.

8 Comments

 1. Jeejeejjeeeee
  11.7.2019 16:01

  MV lehden päätoimittaja pidätettiin tekeistulla ja täysin keksityllä Interpol etsintäkuultuksella ”rikos ihmisyyttä vastaan.” Nän vaikka Ilja ei ole koskaan ollut edes epäiltyä, syytettynä tai tuomittu sellaista!

  Luulen että Suomi tarkoittaa ”lehdistövapaudella” sitä että se on tärkeä asia, mutta vain silloin kun se yhdenmukainen poliittisen eliitin kanssa. Muussa tapauksessa sillä voi pyyhkiä vapaasti takalistoa.

  Vastaa
 2. Kollaa kestää
  11.7.2019 17:15

  Britannian ja Kanadan hallitukset järjestämässä Media Media Freedom -konferenssia.

  Hallituksen konferenssi tiedotusvälineiden vapaudesta? Se on kuin kasvissyöjäkonferenssi McDonald’s-ravintolassa.

  Nyt se olisi hauskaa. Mutta tämä hallituksen vapauden konferenssi on vain täyttä Orwellin.

  Siellä ei todellakaan puhuta vapaudesta vaan ”valeuutisten” ja ”vihapuheen” sääntelystä – siis mitä tahansa journalismia, mistä he eivät pidä.

  He eivät ole riittävän rehellisiä kutsumaan sitä Media-sensuurikonferenssiksi.

  Chrystia Freeland – Kanadan ulkoministeriön kävelevä katastrofi on siellä. Hänen hallituksensa kiirehtii sensuuripolitiikkaa Kanadassa, ennen vuoden 2019 vaaleja.

  Ison-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt on siellä – vaikka Britannian kansalaisen toimittaja Tommy Robinson tuomittiin vankeuteen kun hän raportoi joukkoraiskauksista.

  Konferenssia ”sponsoroi” mediamoguli, Pierre Omidyar, äärivasemmistolainen miljardööri. Hänen mediayrityksensä ovat sitoutuneet hyökkäämään Donald Trumpia ja Brasilian Trumpia tukevaa presidentti Jair Bolsonaroa vastaan. Jotkut paneelikeskustelut ovat täysin Omidyarin työntekijöiden dominoimia. Oletteko te kuulleet ennen hallitusten konferenssista, jonka järjestää yksityinen taho?

  Vastaa
 3. Puolueeton
  11.7.2019 17:52

  ”Suomi mukaan mediavapautta ajavaan maaryhmään”
  Ei kysymys ole sanan vapaudesta vaan median vapaudesta kirjoittaa, mitä valtamedia pitää hyvänä. Sanan vapautta on tukittava, jotta toimittajat saavat rauhassa esittää MIELIPITEITÄÄN.
  Jos olisi enemmän sananvapautta, Ilmastonmuutos ei olisi mennyt läpi. Ilmastonmuutos on niin paiavaa valtamedian propagandaa, että lämpenemisen kannattavien joukko on noussut jo suureksi enemmistöksi, vaikka siihen ei löydy edes selviä havaintoperusteita. Tieto on juurtunut ihmisten aivoihin ja moni on todella sitä mieltä, että on itse havainnut lämpenemisen.

  Vastaa
 4. Kukkiva Tölli
  11.7.2019 18:52

  Pitäisköhän itkeä vai nauraa?

  Vastaa
 5. Jussi
  11.7.2019 19:02

  Loistavaa ettã osa politiikoista lopultakin ilmeisesti kääntyy sananvapauden puolustamisen taakse. Aika on otollinen, koska 04 Heinãkuuta 2019 USA juhli vapautumisesta ikuisuuksia jatkuneesta kolmen kaupunkivaltion kiristysotteesta:
  -Lontoon pankkiirikortteli ja Ellu-2 roolia nãytelleen valekuninkaallisen, oikeasti Ellu-1:n palvelijan lapsen, TOISTAISEKSI itselleen omima alue.
  -Hattiwattivaltion Lusimuspalvojien pedouhrikaupan kirpputori
  -Tasavirtapesula (..DC) rumine patsaineen ja kaupunkiarkkitehtuuriin sisältyvine piilokãmmensatanistikerhon symboleineen
  -LA:n ”maanjãristys” olikin jãttimãisen syvãn maanalaisen mustahattutukikohdan (DUMB) tuhoamisesta seurannutta jyristelyã
  -Erããn hyperaktiivisen pikkumaan vãhemmistõjohto jãi taas kiinni yrityksestã aloittaa kuuma 3. maailmansota, nyt jenkkejã nãytellen upottamalla energia-aseella venälãisen sukellusveneen. Nyt sekä Venäjã ettã Jenkkien mutteritalon valkohatut tietãã tarkkaan syylliset ja teon tarkoituksen. Jollakin voipi kraka ahdistaa kurkkua, katse pãlyillã pelokkaasti ja esiintyã voimakasta hermohikoilua, jotka jããnevãt kaikki kohteelle lyhytaikaiseksi riesaksi.
  -Saarivaltio aloittaa EU:n hajoamisen hãviämãttã taloudellisesti ja Euroopan upeiden valtioiden itsenãistymisen domino kãynnistyy ja kiihtyy, sananvapaus palaa jopa Eurooppaan asti.
  -Euroopan ja maailmanpetturi, Hitlerin tytãr, Perkkel ei uskalla edes kõhãistã julkisesti, ettei mikããn ãkkiliike höyrystãisi hãntã ilmaksi tarkasti liikkeitã seuraavan DEWin pulssista.

  Vastaa
 6. Jussi
  11.7.2019 19:37

  BRAVO!! Kommentit yllã todistavat ettã Suomi on nyt herããmãssã valtamedian aivopesusta. Eikã se pysãhdy kun EU:n jatkuminen on jo ajatuksenakin haudattu ja sananvapauskieltojen viidakko naurun alla ilman yhtããn aitoa uhria paitsi valtamedia ja muut globarit itse. Ja varmaan valtamediaankin pãtee ettã suurin osa vãkeã on ihan ok, mutta systeemin vankeina tyopaikkansa kautta. Luulen ettã Robert David Steele saattaisi arvioida niin ja hãn on enemmãn kuin usein oikeassa. Sananvapaus ei vaadi ponnisteluja, sen esto vaatii. Eikã kaikkien ole pakko olla samaa mieltã kaikesta – se on ollut huono tavoite viime vuosina.

  Vastaa
 7. Jussi
  12.7.2019 00:08

  He hei, jenkit vangitsi lopultakin myös kuuluisan miljardöoripedofiilin ja Karibian lolita-express matkakohdesaaren omistajan, saarivaltion valekuninkaallisten suursuosikin, jonka lolitasaarelle molemmat valkotalon Daltonit tekivät usein lomamatkoja erikseen, koska molemmilla eri maku pikkulasten käytön/sukupuolen suhteen. Saarella on/oli ”turvakamera”-kuvassa alastomia lapsivankeja lukuisissa huoneissa ja luultavasti kerroksittain kallion sisään rakennetussa pedopalatsissa. Kutsuvieraina oli usein harrastuksen ulkopuolisia korkeita poliittisia päättäjiä, jotka juotettiin ja huumatiin sekaantumaan myös lapsiin ja sessiot salavideoitiin. Sitten videoilla kiristettiin poliitikot tekemään mitä tahansa päätöksiä vuodesta toiseen. Nyt se aika on ohi.

  Vastaa
 8. Juha Raahela
  13.7.2019 23:03

  Youtubessa saa kommentoida vapaammin, kuin Suomen ”vapaassa” mediassa! Kyllä on Suolen sananvapaus huonossa jamassa…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top