Suomi on suojaton

Tämä kävi ilmi eduskunnan kyselytynnilla tänään. RKP.n edustaja, oikeusministeri Anna- Maja Henriksson. Hän sanoi, että voimassa olevan lain mukaan ”Suomen rajoja ei voi kokonaan sulkea”.

Tämä oli vastaus PS:n edustaja Vilhelm Junnilan kysymykseen: ”Voiko kuka tahansa jättää turvapaikkahakemuksen ja voidaanko tp-hakemusten jättäminen keskeyttää?”  Henriksson oli jo aiemmin kertonut, että ollaan muuttamassa valmiuslakia johon tämä turvapaikka-asia liittyy, mutta tuon laki ei valmistu ensi viikolla, eikä vielä ensi vuonnakaan.

Arviot eduskunnassa uudesta valmiista laista vaihtelivat vähintään kahdesta vuodesta seitsemään vuoteen, kun Puolan rajalle eskaloitunut tilanne vaatisi uutta tp-hakemusten keskeyttämisen mahdollistavaa lakia kahdesta seitsemän viikon sisälle.

En tiedä mitä pitäisi ajatella siitä, että Henriksson melkein nauroi ääneen kritiikkiä ja nopeita toimia vaatineelle oppositiolle. Oikeusministerin verbaalinen viestintä kieli siitä kuinka hän nautti, kun saattoi ilmoittaa oppositiolle, että hallitus ei halua, eikä voi(?)  tehdä oikeastaan mitään laittomien siirtolaisten vyörylle jos/kun se siirtyy Suomen rajalle.

Hyökkäysten kohteina Suomi ja Saksa

Saksalaislehti kertoi tänään, että sen haltuunsa saaman EU:n selvityksen mukaan noiden Valko-Venäjän Puolan rajalle opastamien laittomien siirtolaisten maalina ovat nimenomaan Suomi ja Saksa. -Ei niitä kiinnosta ei Puola, ei Latvia, eikä Liettua.

Ja, kun on tiedossa, että kysymyksessä eivät ole oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat henkilöt, vaan ihmiset jotka pyrkivät anteliaan sosiaaliturvan varaan, niin sitäkin taustaa vasten on äärimmäisen hälyttävää ja vastenmielistä, että varsinkin Vihreät ja RKP yrittävät tehdä kaikkensa, jos ei muuten niin laki-kikoilla, että saisivat nk. uusäänestäjiä. Siis vallanhimo on taustalla, ei mikään muu.

Osa noista henkilöistä on jopa suomalaisille viranomaisille ja toimittajille kertonut, että ”en mä mitään turvapaikkaa hole hakemassa ja vauraampaa elämää”.

Puolan rajalla on noin 10 000 väkivaltaisesti maahan pyrkivää siirtolaista ja kun Valko-Venäjän Minskissä odottaa toiset 10 000,  niin tilanne on todellakin vakava. Ja Suomen kannalta erittäin vakava, koska ovat ilmoittaneet, että Suomi on päämäärä. Tämä on heidän kannaltaan ymmärrettävää, koska maamme tarjoaa heille koko maailman mitassa kaikkein anteliaimman elämän kehdosta hautaan.

Kuva: Eduskunta.

Sisäministerin ilmoitus toissapäivänä, että Suomessa on aina auki(!) ainakin yksi rajan ylityspaikka, kirvoitti persujen Mauri Peltokankaan kysymään oikeusministeriöltä, että aikooko saada aikaan hätätilalain jolla ryntäys Suomeen estettäisiin, niin Henriksson vastasi taas -naurua pidätellen (siltä se ainakin näytti)- että valmiusslain muutosta aletaan valmistella, ja jos ilmenee että osa laista pitää tehdä nopeammin, niin siihen palataan.

Jos koskaan niin nyt, on kyllä tilanne jossa on tehtävä hätätilalaki, ei joskus vuosien päästä. Silloin se on myöhäistä: Kalifaatti kun ei meidän rajojamme suojele käsillä olevan kaltaiselta siirtolaistsunamilta.

”Persialaisella torilla”

Ehkä johtuen aiheesta eduskuntasalissa tunnelma oli kuin Suricin suurbasaarissa Istanbulissa. En ole viimeisen parin vuoden aikana kohdannut sellaista meteliä eduskuntasalissa kuin tänään: Jatkuvaa päällehuutamista ja yht aikaa. Puhemies Juho Eerola hakkasi nuijaansa varsin usein, ja joutui huomauttamaan edustajia niin ylimääräisestä huutelusta, päällepuhumisesta kuin ylipitkistä puheenvuoroista. Viime mainituista erityisesti ministereitä. En ihmettelisi jos herra varapuhemies saa tämän päiväisestä jännetuppitulehduksen.

Välikysymys

Perussuomalaiset ilmeisen suuttuneina, turhautuneina ja muun oppisition ohella huolestuneina maan turvallisuudesta ja odotettavissa olevasta laittomasta maahan tunkeutumisesta tai sen yrityksestä johtuen, ilmoittivat että tekevät välikysymyksen maahanmuuttopolitiikasta.

No, se on vähintä mitä voi tehdä, koska ainakin sisäministerin, ulkoministerin ja oikeusministerin vastauksista jäi se kuva, että Marinin hallitus valmistautuu vain syöttämään, juottamaan, majoittamaan ja ylläpitämään tänne ryntäävät turvapaikka-armeijat.

Vaikka ilmiselvää ja itsestään selvästi pitäisi olla, että Suomi turvaa rajansa ja torjuu kaikki mahdolliset hyökkäykset itsenäiseen ja puolustuskykyiseen maahamme.

Seppo Huhta

1 Comment

  1. murre iisakki riepunen
    12.11.2021 07:10

    Kuka tätä maata johtaa ??

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top